Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία Elias: Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο

Βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες εκδη­λώ­νο­νται στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία σήμε­ρα κατά τις πρω­ι­νές ώρες. Σύμ­φω­να με τα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του meteo.gr/Eθνικού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, κατά τη διάρ­κεια της ημέ­ρας τα φαι­νό­με­να θα επε­κτα­θούν κυρί­ως στη δυτι­κή, κεντρι­κή και νότια χώρα και από το από­γευ­μα θα εντα­θούν σημα­ντι­κά, συνο­δευό­με­να κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Οι περιο­χές που θα επη­ρε­α­στούν περισ­σό­τε­ρο, δεχό­με­νες τους μεγα­λύ­τε­ρους όγκους νερού, θα είναι η Θεσ­σα­λία (κυρί­ως οι νομοί Τρι­κά­λων και Καρ­δί­τσας), η Κεντρι­κή Στε­ρεά (νομοί Ευρυ­τα­νί­ας, Φωκί­δας και Φθιώ­τι­δας) και η Βόρεια Πελο­πόν­νη­σος (κυρί­ως οι νομοί Αχα­ΐ­ας και Κορινθίας)

Αύριο, καθώς η ατμο­σφαι­ρι­κή δια­τα­ρα­χή της ανώ­τε­ρης ατμό­σφαι­ρας (ψυχρή λίμνη) που ευθύ­νε­ται για την κακο­και­ρία θα βρί­σκε­ται στο Νότιο Ιόνιο, και σε συν­δυα­σμό με επι­φα­νεια­κό βαρο­με­τρι­κό χαμη­λό, άστα­τος και­ρός θα επι­κρα­τή­σει και πάλι στη Δυτι­κή, Κεντρι­κή και Νότια Ελλά­δα. Σε αυτές τις περιο­χές θα εκδη­λώ­νο­νται κατά περιό­δους βρο­χές και καται­γί­δες, φαι­νό­με­να που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Ειδι­κό­τε­ρα για τη Θεσ­σα­λία, τα μεγα­λύ­τε­ρα ύψη βρο­χό­πτω­σης (σε χιλιο­στά) μέχρι και το πέρας της αυρια­νής ημέ­ρας, ανα­μέ­νο­νται στις περιο­χές του Πηλί­ου και της Όθρυος, καθώς και στα δυτι­κά τμή­μα­τα της περιφέρειας.

Σύμ­φω­να με την κατη­γο­ριο­ποί­η­ση του επει­σο­δί­ου βρο­χό­πτω­σης (RPI), η οποία εφαρ­μό­ζε­ται από τη μονά­δα Meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, το επει­σό­διο βρο­χό­πτω­σης για σήμε­ρα και αύριο κατα­τάσ­σε­ται στην Κατη­γο­ρία 3 (Σημα­ντι­κή).

Με βάση τα δια­θέ­σι­μα στοι­χεία, την Τετάρ­τη η κακο­και­ρία θα συνε­χι­στεί με περισ­σό­τε­ρα και εντο­νό­τε­ρα φαι­νό­με­να (και στη Θεσ­σα­λία), ενώ πλέ­ον ανα­μέ­νε­ται να επη­ρε­α­στούν σημα­ντι­κά η Αττι­κή, η Κρή­τη, οι Κυκλά­δες, η Εύβοια και οι Σποράδες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο