Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη: Προσηλωμένη στη μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο η διοίκηση Καϊτεζίδη

Για προ­σή­λω­ση στην κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή του «ανή­κο­μεν στο ΝΑΤΟ» και της μετα­τρο­πής της Ελλά­δας σε απέ­ρα­ντο αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κό ορμη­τή­ριο καταγ­γέλ­λει τη διοί­κη­ση του δημάρ­χου Ιγνά­τιου Καϊ­τε­ζί­δη η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη», με αφορ­μή την άρνη­ση της πλειο­ψη­φού­σας παρά­τα­ξης του δημάρ­χου να στη­ρί­ξει ψήφι­σμα κατα­δί­κης της πρό­σφα­της «Συμ­φω­νί­ας Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνερ­γα­σί­ας Ελλάδας-ΗΠΑ».

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, σε ανα­κοί­νω­ση της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» αναφέρει:

«Σε πλή­ρη αρμο­νία με την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης, που εμπλέ­κει ακό­μη βαθύ­τε­ρα τη χώρα και το λαό μας στους επι­κίν­δυ­νους αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κούς ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, βρί­σκε­ται η διοί­κη­ση του δημάρ­χου Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη κ. Ιγνά­τιου Καϊτεζίδη.

Αυτό φάνη­κε και στην συνε­δρί­α­ση του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου της 14ης Οκτώ­βρη, όπου η πλειο­ψη­φού­σα παρά­τα­ξη «Δύνα­μη Ενό­τη­τας» του δημάρ­χου απέρ­ρι­ψε ψήφι­σμα κατα­δί­κης της πρό­σφα­της «Συμ­φω­νί­ας Ελλά­δας-ΗΠΑ για τις βάσεις» που κατέ­θε­σε η «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Για άλλη μια φορά, η διοί­κη­ση του κ. Καϊ­τε­ζί­δη επέ­λε­ξε να ακο­λου­θή­σει το δόγ­μα του «ανή­κο­μεν στο ΝΑΤΟ», συμ­φω­νώ­ντας με την μετα­τρο­πή της Ελλά­δας σε απέ­ρα­ντο αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κό στρα­τό­πε­δο, με όλους τους κιν­δύ­νους που αυτό συνε­πά­γε­ται για τη χώρα. Είναι, άλλω­στε, η ίδια διοί­κη­ση που στο πρό­σφα­το παρελ­θόν σύνα­πτε «σύμ­φω­να συνερ­γα­σί­ας» με το Νατοϊ­κό στρα­τη­γείο (NRDC-GR) του 3ου Σώμα­τος Στρα­τού, συμ­βάλ­λο­ντας έτσι στην προ­σπά­θεια εξω­ραϊ­σμού των ιμπε­ρια­λι­στών δολο­φό­νων της ευρω­α­τλα­ντι­κής συμμαχίας.

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» καταγ­γέλ­λει την στά­ση της διοί­κη­σης του δήμου Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη και καλεί το λαό, τους εργα­ζό­με­νους και τη νεο­λαία να βγά­λουν συμπε­ρά­σμα­τα. Να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας ενά­ντια στην συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στα επι­κίν­δυ­να ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, να κλεί­σει η βάση της Σού­δας και όλες οι ξένες βάσεις, να εντα­θεί η πάλη για απο­δέ­σμευ­ση της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΕ.»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο