Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λετονία: Θα απελαύνει τους Ρώσους πολίτες της που αποτυγχάνουν στις εξετάσεις της λετονικής γλώσσας

Η Λετο­νία θα απε­λαύ­νει όσους Ρώσους πολί­τες της απο­τύ­χουν στις εξε­τά­σεις στη λετο­νι­κή γλώσ­σα, καθώς η κυβέρ­νη­ση της χώρας κάνει ένα ακό­μη βήμα της κλι­μά­κω­σης της έντα­σης με τη Ρωσία.

Η Λετο­νία απο­τε­λεί μία από τις χώρες που πρω­το­στα­τούν στις εκκλή­σεις για σκλη­ρό­τε­ρη στά­ση του ευρω­α­τλα­ντι­κού μπλοκ απέ­να­ντι στη Μόσχα και πλέ­ον κάνει ένα ακό­μη βήμα, επι­βάλ­λο­ντας σε πάνω από 20.000 ανθρώ­πους στη χώρα, που είναι κάτο­χοι ρωσι­κών δια­βα­τη­ρί­ων, να περά­σουν ένα τεστ γλώσσας.

Από την έναρ­ξη της ιμπε­ρια­λι­στι­κής σύγκρου­σης στην Ουκρα­νία, η Λετο­νία έχει απο­κλεί­σει τα ρωσι­κά τηλε­ο­πτι­κά κανά­λια, γκρέ­μι­σε ένα σοβιε­τι­κό μνη­μείο για το Δεύ­τε­ρο Παγκό­σμιο Πόλε­μο και σχε­διά­ζει να καταρ­γή­σει την εκπαί­δευ­ση στα ρωσικά.

Οι κινή­σεις αυτές έκα­ναν πολ­λούς από τους ρωσι­κής κατα­γω­γής πολί­τες της Λετο­νί­ας, οι οποί­οι απο­τε­λούν περί­που το ένα τέταρ­το του πλη­θυ­σμού των 1,9 εκα­τομ­μυ­ρί­ων της χώρας, να φοβού­νται πως μπο­ρεί να χάσουν τη θέση τους στην κοι­νω­νία, όπου το να μιλά­ει κάποιος μόνο ρωσι­κά ήταν απο­δε­κτό καθώς οι δύο λαοί έζη­σαν αδελ­φω­μέ­νοι για δεκα­ε­τί­ες στο πλαί­σιο της ΕΣΣΔ.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο