Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Λε — λε — λευτεριά στην Παλαιστίνη” _“Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί”

Έξω από την ισραη­λι­νή πρε­σβεία επί μισή ώρα η πορεία των δια­δη­λω­τών, οι οποί­οι φωνά­ζουν δυνα­τά συν­θή­μα­τα όπως «Λε — λε — λευ­τε­ριά στην Παλαι­στί­νη», «Το έγκλη­μα αυτό έχει υπο­γρα­φή, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραη­λι­νοί» και «Το δίκιο χαραγ­μέ­νο στων λαών τη μνή­μη, νίκη στον αγώ­να που δίνει η Παλαι­στί­νη». Πίσω από τα πανό των Συν­δι­κά­των και των φορέ­ων, κρα­τώ­ντας παλαι­στι­νια­κές σημαί­ες στα χέρια εργα­ζό­με­νοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, γυναί­κες και νέοι καταγ­γέλ­λουν την στά­ση της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης, στά­ση στή­ρι­ξης της ισραη­λι­νής κατο­χής. Εκφρά­ζουν την αλλη­λεγ­γύη τους στον λαό της Παλαι­στί­νης ενά­ντια στο κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισραήλ. 

Παράλ­λη­λα απαι­τούν από την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση να στα­μα­τή­σει τώρα την εμπλο­κή της χώρας σε αυτό τον άδι­κο πόλε­μο ενά­ντια σε έναν άοπλο λαό που υπο­φέ­ρει για πάνω από 70 χρό­νια. Να ανα­γνω­ρί­σει το κρά­τος της Παλαι­στί­νης, κάνο­ντας πρά­ξη την ομό­φω­νη από­φα­ση της Ελλη­νι­κής Βου­λής. Καταγ­γέλ­λουν την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση που αυξά­νει την εμπλο­κή της Ελλά­δας αφού συνε­χί­ζει να στέλ­νει πολε­μι­κά πλοία, υλι­κά και προ­σω­πι­κό στις ΝΑΤΟι­κές απο­στο­λές, που καμία σχέ­ση δεν έχουν με την ασφά­λεια της χώρας. 

Στην πρώ­τη γραμ­μή της μεγά­λης κινη­το­ποί­η­σης η σημαία της Παλαιστίνης.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ _ΑΘΗΝΑ: Πορεία στην Ισραη­λι­νή πρε­σβεία – Αλλη­λεγ­γύη στον λαό της Παλαι­στί­νης, καμία συμ­με­το­χή στη σφα­γή _VIDEO _ΦΩΤΟ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο