Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ _ΑΘΗΝΑ: Πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία — Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, καμία συμμετοχή στη σφαγή _VIDEO _ΦΩΤΟ

Με συν­θή­μα­τα όπως «Η ιστο­ρία έχει μία σωστή πλευ­ρά, με την Παλαι­στί­νη ως τη λευ­τε­ριά», «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών»«Κλείστε τις βάσεις, φέρ­τε και τα πλοία, καμιά συμ­με­το­χή στου ΝΑΤΟ τα σφα­γεία» ξεκί­νη­σε η πορεία προς την Ισραη­λι­νή Πρεσβεία.

Στην πρώτη γραμμή της μεγάλης διαδήλωσης
η σημαία της Παλαιστίνης.

Στο κάλε­σμα που απηύ­θυ­νε το ΠΑΜΕ αντα­πο­κρί­θη­καν δεκά­δες σωμα­τεία και φορείς, που συγκε­ντρώ­θη­καν με τα πανό, τις σημαί­ες και τις πικέ­τες τους. Μαζί με τα σωμα­τεία, τους φοι­τη­τι­κους συλ­λό­γους και τους άλλους φορείς δια­δη­λώ­νουν η Παλαι­στι­νια­κή Παροι­κία Ελλά­δας και η Γενι­κή Ένω­ση Παλαι­στι­νί­ων Εργατών.

Με τα δικά τους πανό δια­δη­λώ­νουν η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ.

Στο συλ­λα­λη­τή­ριο συμ­με­τέ­χει πολυ­με­λής αντι­προ­σω­πεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επι­κε­φα­λής τον Γενι­κό Γραμ­μα­τέα, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα.

Δ. Κου­τσού­μπας: Βρο­ντο­φω­νά­ζου­με λευ­τε­ριά στην Παλαι­στί­νη – Να μη στα­λεί ελλη­νι­κή φρε­γά­τα στην Ερυ­θρά Θάλασσα

Η πορεία ξεκί­νη­σε με το σύνο­λο κρου­στών «Quilombo» να δίνει τον τόνο.

Στη μαζι­κή και μαχη­τι­κή συγκέ­ντρω­ση στο πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας μίλη­σαν οι Γρη­γό­ρης Ανα­γνώ­στου, οργα­νω­τι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΕΕΔΥΕ, ο στρα­τευ­μέ­νος Θοδω­ρής Μαλα­φού­ρηςο Μοχά­μεντ Αμπουα­σά­μπε, εκπρό­σω­πος των μαζι­κών φορέ­ων των Παλαι­στι­νί­ων στην Ελλά­δα, και ο Άγγε­λος Γαλα­νό­που­λος, πρό­ε­δρος του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Από το βήμα της κινη­το­ποί­η­σης δια­βά­στη­κε μήνυ­μα της Γενι­κής Ένω­σης Παλαι­στι­νί­ων Εργα­τών, με το οποίο χαι­ρέ­τι­σε το ΠΑΜΕ και τα συν­δι­κά­τα για τη διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη στον αγώ­να του λαού της Παλαιστίνης.

«Απευ­θύ­νου­με θερ­μούς μαχη­τι­κούς χαι­ρε­τι­σμούς σε αυτή τη μεγά­λη μαζι­κή εκδή­λω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης για τον λαό της Παλαι­στί­νης ενά­ντια στη σφα­γή, τα εγκλή­μα­τα και τη γενο­κτο­νία που δια­πράτ­τουν το κρά­τος και ο δυνά­μεις του ισραη­λι­νού στρα­τού στη Λωρί­δα της Γάζας και τα παλαι­στι­νια­κά εδά­φη» τονί­ζει η Ένω­ση σημειώ­νο­ντας πως «Η έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη σας μας δίνει τη δύνα­μη και την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα να συνε­χί­σου­με τον κοι­νό μας αγώ­να για να στα­μα­τή­σου­με την επί­θε­ση και να τερ­μα­τί­σου­με την πολιορ­κία του λαού μας στη Γάζα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο