Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μάνα και αδελφή του Βασίλη Τσάρτα: Ουδεμία σχέση έχουμε με τις πολιτικές επιλογές και τις απόψεις του

Η μητέ­ρα του και η αδελ­φή του Βασί­λη Τσάρ­τα προ­χώ­ρη­σαν σε δημό­σια απο­δο­κι­μα­σία των από­ψε­ών του και της επι­λο­γής του να είναι υπο­ψή­φιος στις ερχό­με­νες εκλο­γές με το κόμ­μα των Θάνου Τζή­με­ρου και Φαή­λου Κρανιδιώτη.

Στη δήλω­σή τους ‑που αναρ­τή­θη­κε στην ιστο­σε­λί­δα της Ημα­θί­ας, anepikairos.gr- η μητέ­ρα του Βασί­λη Τσιάρ­τα, Σοφία, και η αδερ­φή του, Ελευ­θε­ρία, δηλώ­νουν ξεκά­θα­ρα ότι «ουδε­μία απο­λύ­τως σχέ­ση έχου­με ή πρό­κει­ται ή θέλου­με να έχου­με με την προ­σφά­τως ανα­κύ­ψα­σα πολι­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα του ανω­τέ­ρω (σ.σ. του Τσιάρ­τα) και την υπο­ψη­φιό­τη­τά του με συγκε­κρι­μέ­νο πολι­τι­κό σχηματισμό».

Εξη­γώ­ντας την από­φα­σή τους αυτή η μητέ­ρα και η αδελ­φή του Βασί­λη Τσιάρ­τα ανα­φέ­ρουν στην δήλω­σή τους ότι «ουδέ­πο­τε στην οικο­γέ­νειά μας είχα­με ομο­φο­βι­κές, ρατσι­στι­κές ή εθνι­κι­στι­κές αντι­λή­ψεις αλλά αντί­θε­τα δια­πνε­ό­μα­σταν από δημο­κρα­τι­κές, προ­ο­δευ­τι­κές και αλλη­λέγ­γυ­ες ιδέ­ες, όπως αυτές μας εμφυ­τεύ­θη­καν από τον σύζυ­γο και πατέ­ρα μας Ανα­στά­σιο Τσιάρ­τα και την οικο­γέ­νειά του».

Η δήλωση της μητέρας και της αδελφής του Βασίλη Τσιάρτα

Ανα­φο­ρι­κά με την δήλω­ση υπο­ψη­φιό­τη­τας του Βασι­λεί­ου Τσιάρ­τα του Αναστασίου

Βέροια, 06/02/2023

Προς απο­φυ­γήν κάθε παρε­ξη­γή­σε­ως ή σύγ­χυ­σης και εξ αφορ­μής της δηλω­θεί­σας υπο­ψη­φιό­τη­τας του Βασι­λεί­ου Τσιάρ­τα του Ανα­στα­σί­ου, επι­θυ­μού­με να διευ­κρι­νί­σου­με ότι, παρά την συγ­γε­νι­κή μας σχέ­ση, ουδε­μία απο­λύ­τως σχέ­ση έχου­με ή πρό­κει­ται ή θέλου­με να έχου­με με την προ­σφά­τως ανα­κύ­ψα­σα πολι­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα του ανω­τέ­ρω και την υπο­ψη­φιό­τη­τά του με συγκε­κρι­μέ­νο πολι­τι­κό σχηματισμό.

Άλλω­στε, ουδέ­πο­τε στην οικο­γέ­νειά μας είχα­με ομο­φο­βι­κές, ρατσι­στι­κές ή εθνι­κι­στι­κές αντι­λή­ψεις αλλά αντί­θε­τα δια­πνε­ό­μα­σταν από δημο­κρα­τι­κές, προ­ο­δευ­τι­κές και αλλη­λέγ­γυ­ες ιδέ­ες, όπως αυτές μας εμφυ­τεύ­θη­καν από τον σύζυ­γο και πατέ­ρα μας Ανα­στά­σιο Τσιάρ­τα και την οικο­γέ­νειά του.

Με εκτί­μη­ση
Σοφία, χήρα Ανα­στα­σί­ου Τσιάρτα
Ελευ­θε­ρία Τσιάρ­τα του Αναστασίου

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο