Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μίκης Θεοδωράκης / Αγκαλιάζοντας το σύμπαν

Συναυλία Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων
“Θανάσης Τσιπινάκης”

Μίκης Θεοδωράκης / Αγκαλιάζοντας το σύμπαν

Αρχαίο Ρωμαϊ­κό Ωδείο Πάτρας 
Σάβ­βα­το 23 Ιου­νί­ου 2018
Τρα­γου­δούν οι Αγγε­λι­κή Τουμπανάκη, 
Υακίν­θη Λάγιου και Θοδω­ρής Νικολάου

Η ιδιαί­τε­ρη Μεσο­γεια­κή χροιά της Ορχή­στρας Νυκτών Εγχόρ­δων του Δήμου Πατρέ­ων “Θανά­σης Τσι­πι­νά­κης”, το χαρα­κτη­ρι­στι­κό ενορ­χη­στρω­τι­κό ύφος της multi- instrumentalist Βάσως Δημη­τρί­ου, η εναλ­λα­κτι­κή τρα­γου­δι­στι­κή προ­σέγ­γι­ση της βοκα­λί­στριας  Αγγε­λι­κής Του­μπα­νά­κη και το έντε­χνο στίγ­μα των ερμη­νευ­τών Υακίν­θης Λάγιου και Θοδω­ρή Νικο­λά­ου, δημιουρ­γούν ένα ιδιαί­τε­ρο ηχη­τι­κό αφιέ­ρω­μα στο μεγά­λο Έλλη­να συν­θέ­τη Μίκη Θεο­δω­ρά­κη και παρου­σιά­ζουν την παράσταση

“Μίκης Θεο­δω­ρά­κης / Αγκα­λιά­ζο­ντας το σύμπαν”.

Συμπράτ­τουν οι δια­κε­κρι­μέ­νοι μου­σι­κοί Ανδρέ­ας Πολυ­ζω­γό­που­λος στη τρο­μπέ­τα, ο Πανα­γιώ­της Κωστό­που­λος στα τύμπα­να και ο Χάρης Πεγιά­ζης στο κόντρα μπάσο.

Την καλ­λι­τε­χνι­κή διεύ­θυν­ση και προ­ε­τοι­μα­σία της Ορχή­στρας Νυκτών Εγχόρ­δων επι­με­λεί­ται η Βάγια Ζεπ­πά­του ενώ την συναυ­λία διευ­θύ­νει ο κατα­ξιω­μέ­νος μαέ­στρος και διευ­θυ­ντής των μου­σι­κών συνό­λων της ΕΡΤ, Ανα­στά­σιος Συμεωνίδης.

Σαρά­ντα μου­σι­κοί επί σκη­νής, μια ορχή­στρα από πρώ­τα και δεύ­τε­ρα μαντο­λί­να, μαντό­λες, κλασ­σι­κές κιθά­ρες και κόντρα μπά­σο, συνο­μι­λούν μου­σι­κά με την ηλε­κτρο­νι­κή μου­σι­κή, τους αυτο­σχε­δια­σμούς τρο­μπέ­τας, τους βοκα­λι­σμούς, με την πολυ­φω­νία και την πολυ­ρυθ­μία. Ορχη­στρι­κά, μελο­ποι­η­μέ­νη ποί­η­ση και δια­χρο­νι­κές μελω­δί­ες παγκό­σμια γνώ­ρι­μες, στοι­χειο­θε­τούν το πρό­γραμ­μα της παράστασης.

Μια παρά­στα­ση με σεβα­σμό στο λόγο και την ισχυ­ρή αρχι­κή φόρ­μα , στην οποία δημιουρ­γού­νται μικροί άξο­νες στο τερά­στιο συν­θε­τι­κό σύμπαν του Μίκη Θεοδωράκη.

“Ένας άνθρω­πος που γεν­νή­θη­κε για να αγκα­λιά­σει το σύμπαν και τη μου­σι­κή των αστε­ριών και να τα μετα­φέ­ρει ως μάν­να εξ ουρα­νού σε όλους εμάς.

Από τα χέρια του κρέ­μο­νται το μπλε και όλα τα χρώ­μα­τα της ελλη­νι­κής γης, τα μάτια του πετά­νε σπί­θες και η φωνή του γίνε­ται φωνή μας”.

“Η περί­πτω­ση “Μίκη Θεο­δω­ρά­κη” είναι δύσκο­λο να κατα­γρα­φεί και να απο­τυ­πω­θεί στις πραγ­μα­τι­κές της δια­στά­σεις. Ο Μίκης Θεο­δω­ρά­κης είναι ένα σύμπαν που πάλ­λε­ται, συστέλ­λε­ται, δια­στέλ­λε­ται και δημιουρ­γεί ασταμάτητα”.

Αλέ­ξαν­δρος Στερ­γιό­που­λος (δημο­σιο­γρά­φος)

Ορχή­στρα Νυκτών Εγχόρ­δων του Δήμου Πατρέ­ων “Θανά­σης Τσιπινάκης”
Ανα­στά­σιος Συμε­ω­νί­δης: Διεύ­θυν­ση Ορχήστρας
Βάσω Δημη­τρί­ου: Ενορ­χή­στρω­ση, Ηλ. Κιθάρα
Αγγε­λι­κή Του­μπα­νά­κη: Φωνή, Fx
Υακίν­θη Λάγιου: Φωνή
Θοδω­ρής Νικο­λά­ου: Φωνή
Ανδρέ­ας Πολυ­ζω­γό­που­λος: Τρο­μπέ­τα, Fx
Πανα­γιώ­της Κωστό­που­λος: Τύμπανα
Χάρης Πεγιά­ζης: Κόντρα μπάσο
Βάγια Ζεπ­πά­του: Καλ­λι­τε­χνι­κή Διεύ­θυν­ση Ορχήστρας
Διο­νύ­σης Μπά­στας: Ηχη­τι­κό Σχεδιασμό
Νίκος Σωτη­ρό­που­λος: Φωτι­στι­κό Σχεδιασμό
Creativelab: Δημιουρ­γι­κό Αφίσας
Δίη­χο: Οργά­νω­ση Παραγωγής

Αρχαίο Ρωμαϊ­κό Ωδείο Πάτρας
Σάβ­βα­το 23 Ιουνίου
Ώρα έναρ­ξης: 21.00
Τιμές εισι­τη­ρί­ων: 7€ και 10€

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο