Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μίνι ανασχηματισμός με άρωμα Κεντροαριστεράς — Δύο «παιδιά» του Γ. Παπανδρέου στο σχήμα

ΑΝΑΚΟΙΝΏΘΗΚΕ μίνι ανα­σχη­μα­τι­σμός κύριο χαρα­κτη­ρι­στι­κό του οποί­ου είναι το άνοιγ­μα προς την πλευ­ρά του κ. Γ. Παπαν­δρέ­ου.  Δύο ακραιφ­νείς Παπαν­δρεϊ­κοί περι­λαμ­βά­νο­νται στο κυβερ­νη­τι­κό σχή­μα: Ο Θάνος Μωρα­ΐ­της στη θέση του κ. Μαυ­ρα­γά­νη (ΑΝΕΛ) στο ΥΠΕΧΩΔΕ (Εκεί θα βρει έναν ακό­μη προ­ερ­χό­με­νο από το ΠΑΣΟΚ, τον υπουρ­γό Χρή­στος Σπίρ­τζη.) και ο κ. Τόλ­κας στο υπουρ­γείο Μετα­να­στευ­τι­κής Πολι­τι­κής. Επι­λο­γή όχι άσχε­τη με τον προ­σα­να­το­λι­σμό του ΣΥΡΙΖΑ για διέ­υ­ρυν­ση προς την Κεντροαριστερά

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι ο κ. Τόλ­κας παραι­τή­θη­κε από Γραμ­μα­τέ­ας Αυτο­διοί­κη­σης του ΚΙΝΑΛ μόλις τον Οκτώ­βριο του 2018.

Ο Θάνος Μωρα­ΐ­της, πρώ­ην βου­λευ­τή και υπουρ­γό του ΠΑΣΟΚ αλλά και δεξί χέρι της νυν προ­έ­δρου του Κινή­μα­τος Αλλα­γής, τον περα­σμέ­νο Δεκέμ­βριο με επι­στο­λή που έστει­λε στον γραμ­μα­τέα του ΚΙΝΑΛ, ανα­κοί­νω­νε ότι δε θα είμαι υπο­ψή­φιος στις προ­σε­χείς εθνι­κές εκλο­γές, ανα­φέ­ρο­ντας και τους λόγους που τον οδή­γη­σαν σε αυτήν την απόφαση.

Νέος ΥΠΕΞ ο Γ. Κατρού­γκα­λος, Ανα­πλη­ρώ­τρια υπουρ­γός η κ. Σία Ανα­γν­μω­στο­πού­λου. Στη θέση της κυρί­ας Νοτο­πού­λου στο υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών η Ελευ­θε­ρία Χατζη­γε­ωρ­γί­ου (Μέχρι τώρα στο γρα­φείο του κ. Τζανακόπουλου)

Ο κ. Τσί­πρας επέ­λε­ξε το άνοιγ­μα προς την Κεντρο­α­ρι­στε­ρά να γίνει με δύο νέα πρό­σω­πα, τους Μωρα­ΐ­τη — Τόλ­κα, αφ’ ενός μεν, είναι άφθαρ­τα πρό­σω­πα σε σχέ­ση με τους Ραγκού­ση — Μπί­στη με τους οποί­ους υπάρ­χουν προ­χω­ρη­μέ­νες συζη­τή­σεις για τη συγκρό­τη­ση του Κεντρο­α­ρι­στε­ρού πόλου στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για να μη θεω­ρη­θεί η υπουρ­γο­ποί­η­σή τους προ­ϊ­όν συναλλαγής.

Νέος ΥΠΕΞ ο Γ. Κατρού­γκα­λος, Ανα­πλη­ρώ­τρια υπουρ­γός η κ. Σία Ανα­γν­μω­στο­πού­λου. Στη θέση της κυρί­ας Νοτο­πού­λου στο υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών η Ελευ­θε­ρία Χατζη­γε­ωρ­γί­ου. Μια επι­λο­γή που ισχυ­ρο­ποιεί τον κ. Τζα­να­κό­που­λο μιας και η κ. Χατζη­γε­ωρ­γί­ου ήταν μέχρι σήμε­ρα διευ­θύ­ντρια του γρα­φεί­ου του.

Οι νέες προσθήκες στο υπουργικό σχήμα

Στο Υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών νέος Υπουρ­γός ορί­ζε­ται ο Γιώρ­γος Κατρούγκαλος.

Ανα­πλη­ρώ­τρια Υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών με αρμο­διό­τη­τα την Ευρω­παϊ­κή Πολι­τι­κή ορί­ζε­ται η Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο Υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών Υφυ­πουρ­γός με αρμο­διό­τη­τα Μακε­δο­νί­ας – Θρά­κης ορί­ζε­ται η Ελευ­θε­ρία Χατζηγεωργίου.

Στο Υπουρ­γείο Εργα­σί­ας Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης και Κοι­νω­νι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης υφυ­πουρ­γός ορί­ζε­ται ο Κων­στα­ντί­νος Μπάρκας.

Στο Υπουρ­γείο Υπο­δο­μών και Μετα­φο­ρών υφυ­πουρ­γός ορί­ζε­ται ο Θάνος Μωραϊτης

Τέλος στο Υπουρ­γείο Μετα­να­στευ­τι­κής πολι­τι­κής Υφυ­πουρ­γός ορί­ζε­ται ο Άγγε­λος Τόλκας.

Η ορκω­μο­σία των Υπουρ­γών θα γίνει τη Δευ­τέ­ρα, μετά την επι­στρο­φή του Πρω­θυ­πουρ­γού από το Μόναχο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο