Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση: Δεν αποκλείεται άμεση σύγκρουση Ρωσίας — ΝΑΤΟ, δηλώνει ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ

Πιθα­νή σύγκρου­ση μετα­ξύ Ρωσί­ας και ΝΑΤΟ δεν μπο­ρεί να απο­κλει­στεί, δήλω­σε ο Ρώσος ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Αλε­ξά­ντερ Γκρού­σκο, μιλώ­ντας σήμε­ρα στο τηλε­ο­πτι­κό κανά­λι «Rossiya-24» (VGTRK), όπως ανα­φέ­ρει το πρα­κτο­ρείο «Interfax».

«Σίγου­ρα, προ­κύ­πτουν κίν­δυ­νοι. Και φυσι­κά, ανη­συ­χού­με εξαι­ρε­τι­κά για το πρό­γραμ­μα προ­μη­θειών όπλων (στην Ουκρα­νία) και όλα είναι πολύ επι­κίν­δυ­να σε αυτήν την κατά­στα­ση. Δεν υπάρ­χουν εγγυ­ή­σεις ότι δεν θα υπάρ­ξουν επει­σό­δια και δεν υπάρ­χουν εγγυ­ή­σεις ότι αυτά τα περι­στα­τι­κά δεν θα μπο­ρού­σαν να κλι­μα­κω­θούν προς μια απο­λύ­τως ανε­πι­θύ­μη­τη κατεύ­θυν­ση, αλλά σίγου­ρα ακού­σα­με το ΝΑΤΟ να λέει ότι δεν έχει σχέ­δια ή προ­θέ­σεις και αυτό είναι του­λά­χι­στον κάποια εκδή­λω­ση προ­θέ­σε­ων σε φρα­στι­κό επί­πε­δο. Αυτό δεί­χνει ότι του­λά­χι­στον υπάρ­χει κάποια κοι­νή λογι­κή στις ενέρ­γειες του ΝΑΤΟ», είπε ο Γκρού­σκο, όταν ρωτή­θη­κε αν υπάρ­χει ο κίν­δυ­νος μιας άμε­σης σύγκρου­σης μετα­ξύ Ρωσί­ας και ΝΑΤΟ.

RIA Novosti: “υπάρ­χει πραγ­μα­τι­κά κίν­δυ­νος άμε­σης σύγκρου­σης μετα­ξύ της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας και της Βορειο­α­τλα­ντι­κής Συμμαχίας”.
(…) ανη­συ­χού­με για την προ­μή­θεια όπλων, όλα αυτά είναι πολύ επι­κίν­δυ­να», είπε ο Γκρούσκο.

Σύμ­φω­να με τον ίδιο, δεν υπάρ­χουν εγγυ­ή­σεις σχε­τι­κά με τον απο­κλει­σμό περαι­τέ­ρω περι­στα­τι­κών. Το ζήτη­μα των εγγυ­ή­σε­ων ασφα­λεί­ας, σύμ­φω­να με τον Grushko, παρα­μέ­νει βασι­κό για τη Ρωσι­κή Ομο­σπον­δία μακροπρόθεσμα.

«Για εμάς, εάν μιλά­με για τα μακρο­πρό­θε­σμα συμ­φέ­ρο­ντα της ασφά­λειας της Ρωσί­ας, φυσι­κά, το ζήτη­μα των εγγυ­ή­σε­ων θα παρα­μεί­νει βασι­κό για το ορα­τό, για το απε­ριό­ρι­στο μέλ­λον», τόνι­σε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουργός

Ο Γκρού­σκο επέ­στη­σε επί­σης την προ­σο­χή στο γεγο­νός ότι η Ρωσι­κή Ομο­σπον­δία θα συνε­χί­σει να επι­μέ­νει σε νομι­κές εγγυ­ή­σεις μη επέ­κτα­σης της συμ­μα­χί­ας προς την Ανατολή.

Ακό­μη δεν απέ­κλει­σε ότι η επι­τα­χυ­νό­με­νη είσο­δος της Ουκρα­νί­ας στην ΕΕ θα ήταν αυτο­κα­τα­στρο­φι­κή για την ίδια.

«Το να δεχτεί κανείς στις τάξεις του ένα τέτοιο κρά­τος, ένα εθνι­κι­στι­κό, όπου ναζι­στι­κές ομά­δες κυβερ­νούν, αυτό, κατά τη γνώ­μη μου, είναι αυτο­κα­τα­στρο­φι­κό και για την ίδια την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση», πρόσθεσε.

Νωρί­τε­ρα, το ΝΑΤΟ δήλω­σε ότι δεν θα χρη­σι­μο­ποι­ή­σει στρα­τιω­τι­κή βία για να επι­λύ­σει το ουκρα­νι­κό ζήτημα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο