Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση: Οι σημαντικότερες εξελίξεις της 27ης μέρας του πολέμου στην Ουκρανία

Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί σε μία σειρά στρατηγικής σημασίας πόλεις της Ουκρανίας, συνεχίστηκαν ακατάπαυστα και σήμερα,
27η μέρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, σε αντίθεση με τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μίας διπλωματικής λύσης, που φαίνεται να έχουν βαλτώσει.

Βρείτε μας στο Facebook

Οι σημα­ντι­κό­τε­ρες εξε­λί­ξεις ήταν οι εξής:

Στο Κίε­βο ανα­φέρ­θη­καν αλλε­πάλ­λη­λες εκρή­ξεις, ενώ οι ουκρα­νι­κές αρχές ισχυ­ρί­στη­καν ότι υπήρ­ξε ένας νεκρός σε επί­θε­ση με drone στην Ακα­δη­μία Επιστημών.

Στη Μαριού­πο­λη, η πολιορ­κία της πόλης από τις ρωσι­κές δυνά­μεις εντεί­νε­ται, με βομ­βαρ­δι­σμούς πλέ­ον τόσο από τη στε­ριά όσο και από τη θάλασσα.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θεω­ρούν ότι είναι πιθα­νό η Λευ­κο­ρω­σία να συμ­με­τά­σχει στις πολε­μι­κές επι­χει­ρή­σεις στην Ουκρανία.

Ο ΟΗΕ να ανα­κοί­νω­σε πως οι πρό­σφυ­γες από την Ουκρα­νία έχουν ξεπε­ρά­σει τα 3,5 εκατομμύρια.

Στο μέτω­πο των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων παρα­τη­ρεί­ται στα­σι­μό­τη­τα, αν και ο Ζελέν­σκι είπε στο CNN ότι είναι ανοι­χτός σε δια­πραγ­μα­τεύ­σεις με τον Ρώσο πρό­ε­δρο Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν, αλλά υπο­στή­ρι­ξε πως εάν αυτές απο­τύ­χουν, θα μπο­ρού­σε να οδη­γή­σει σε ευρύ­τε­ρο πόλεμο.

Σε αυτό το φόντο, την Πέμ­πτη θα γίνει η Σύνο­δος κορυ­φής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με την παρου­σία του προ­έ­δρου των ΗΠΑ.

Ήδη ΗΠΑ και ΕΕ ανα­κοί­νω­σαν ότι ετοι­μά­ζουν νέες κυρώ­σεις σε βάρος της Ρωσί­ας, αν και ο Γερ­μα­νός καγκε­λά­ριος δήλω­σε αντί­θε­τος σε ένα εμπάρ­γκο στην προ­μή­θεια ενέρ­γειας από τη Ρωσία.

Η Ρωσία θα χρη­σι­μο­ποι­ή­σει πυρη­νι­κά αν αντι­με­τω­πί­σει «υπαρ­ξια­κή απει­λή», δήλω­σε ο Πεσκόφ.

Σε μία παράλ­λη­λη εξέ­λι­ξη, η Ιαπω­νία χαρα­κτή­ρι­σε «απα­ρά­δε­κτη» την κίνη­ση της Μόσχας να ανα­στεί­λει τις ειρη­νευ­τι­κές συνο­μι­λί­ες με τη Ρωσία.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο