Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαζική και με παλμό η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ)

Ιδιαί­τε­ρα μαζι­κή και με μεγά­λο παλ­μό ήταν η πορεία του ΚΚΕ για τα 46 χρό­νια από τον ξεση­κω­μό του Πολυ­τε­χνεί­ου, καθώς πλή­θος κόσμου ξεκι­νώ­ντας από την οδό Στα­δί­ου έφτα­σε μέχρι την αμε­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεία στη Βασι­λίσ­σης Σοφί­ας κρα­τώ­ντας πανό και φωνά­ζο­ντας συνθήματα.

Σχε­δόν επί μισή ώρα περ­νού­σαν οι δια­δη­λω­τές των μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έξω από την πρε­σβεία των ΗΠΑ, γεγο­νός ενδει­κτι­κό της μεγά­λης συμ­με­το­χής κόσμου όλων των ηλικιών.

Δεν έπα­ψαν ούτε στιγ­μή να φωνά­ζουν συν­θή­μα­τα την ώρα που περ­νού­σαν έξω από την μιση­τή πρε­σβεία «των φονιά­δων των λαών» και να απαι­τούν να «φύγουν οι βάσεις», να απο­δε­σμευ­τεί η χώρα από ΝΑΤΟ και ΕΕ και να στα­μα­τή­σει κάθε εμπλο­κή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς που βάζουν σε κίν­δυ­νο το λαό και τη νεο­λαία. Νωρί­τε­ρα οι δια­δη­λω­τές έκα­ψαν συμ­βο­λι­κά τις σημαί­ες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Στην μεγά­λη αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή πορεία ήταν κλι­μά­κιο της ΚΕ του Κόμ­μα­τος με επι­κε­φα­λής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρη Κου­τσού­μπα που σε δήλω­ση τόνι­σε: «Διδα­σκό­μα­στε απ’ την ιστο­ρία, από την ίδια την πορεία της ταξι­κής πάλης. Συνε­χί­ζου­με αγω­νι­στι­κά στον ίδιο δρό­μο, για την ανα­σύ­ντα­ξη του λαϊ­κού κινή­μα­τος, για την κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία, το σοσιαλισμό».

Το «παρών» έδω­σαν κι αρκε­τοί βου­λευ­τές και στε­λέ­χη του κόμ­μα­τος αλλά και χιλιά­δες κόσμου εργα­ζό­με­νοι, εργά­τες και συντα­ξιού­χοι που αντα­πο­κρί­θη­καν στο κάλε­σμα του ΚΚΕ στο πλαί­σιο του τρι­ή­με­ρου εορ­τα­σμού ‑που προη­γή­θη­κε- για τη σημε­ρι­νή επέτειο.

poreia polutexneiou1 poreia polutexneiou2 poreia polutexneiou3 poreia polutexneiou4 poreia polutexneiou5 poreia polutexneiou6

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο