Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Μαργαρίτα, γης Μαδιάμ!»

Τίτλος: «Μαρ­γα­ρί­τα, γης Μαδιάμ!» 
Συγ­γρα­φέ­ας: Ρασβί­τσου Τζώρτζια 
Έτος 1ης Έκδο­σης: 2018
Δια­στά­σεις: 14 x 21
Αριθ­μός Σελί­δων: 112 (εκα­τόν δώδεκα).
Τιμή (χωρίς Φ.Π.Α.): 10,00 €
Κατη­γο­ρία: Ελλη­νι­κή λογοτεχνία
ISBN: 978–960-408–246‑9

Στα χρό­νια της επτα­ε­τί­ας, ένα παι­δί μεγα­λώ­νει στην ελλη­νι­κή επαρ­χία. Η πεντά­χρο­νη Μαρ­γα­ρί­τα περι­γρά­φει την καθη­με­ρι­νό­τη­τά της, επι­κρί­νο­ντας με τη λογι­κή της τα στε­ρε­ό­τυ­πα της εποχής.
Μία θρη­σκευό­με­νη για­γιά, η για­γιά Μαρ­γα­ρί­τα, που έχει χόμπι να παρα­κο­λου­θεί δίκες, έχει ανα­λά­βει τη δια­παι­δα­γώ­γη­σή της πάνω στα ελλη­νο­χρι­στια­νι­κά πρό­τυ­πα, που η Μαρ­γα­ρί­τα κωδι­κο­ποιεί και ερμη­νεύ­ει με τον τρό­πο της. Μια αλη­θι­νή εικό­να της ελλη­νι­κής επαρ­χί­ας στα χρό­νια της Χού­ντας, όπου παπά­δες, ντα­βα­τζή­δες, σινε­μά, γεί­το­νες, αστυ­νο­μία, ζητιά­νοι (κάθε είδους), μητέ­ρες εξό­ρι­στων, μητέ­ρες οικο­νο­μι­κών μετα­να­στών, δίνουν το παρόν στην καθη­με­ρι­νό­τη­τά της. Παρεμ­βάλ­λο­νται έξι ασφυ­κτι­κοί μονό­λο­γοι των γονιών της Μαρ­γα­ρί­τας, σύντο­μα μακρο­βού­τια στον σκο­τει­νό κόσμο των ανι­κα­νο­ποί­η­των ενη­λί­κων. Ένα παι­χνί­δι ανά­με­σα στην παι­δι­κή λογι­κή και τον ενή­λι­κο παρα­λο­γι­σμό. Κάθε κεφά­λαιο απο­τε­λεί και ένα θέμα συζή­τη­σης. Ένα ευχά­ρι­στο κρι­τι­κό αφή­γη­μα στον συντη­ρη­τι­σμό και στους εκπρο­σώ­πους του, που μέχρι σήμε­ρα ταλαι­πω­ρούν την ελλη­νι­κή κοινωνία.

(Η Τζώρ­τζια Ρασβί­τσου είναι συμ­βο­λαιο­γρά­φος. Άρθρα της, κοι­νω­νι­κο­πο­λι­τι­κού περιε­χο­μέ­νου, δημο­σιεύ­ο­νται συχνά στην εφη­με­ρί­δα «Η Αυγή», στο «Κου­τί της Παν­δώ­ρας» και στο Lesvosnews.net καθώς και σε άλλες ελλη­νι­κές και ξένες ιστο­σε­λί­δες. Ζει και εργά­ζε­ται στη Λέσβο.)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο