Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαφιόζικη εκτέλεση στα Δερβενοχώρια: Εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Έρευ­νες για τον εντο­πι­σμό των τεσ­σά­ρων ατό­μων που φέρο­νται να συμ­με­τεί­χαν στην εκτέ­λε­ση του 55χρονου στο σπί­τι του στα Σκούρ­τα Βοιω­τί­ας σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι, διε­ξά­γει η Αστυνομία.

Στα­μά­τη­σαν κοντά στο σπί­τι και δύο, φορώ­ντας σκου­ρό­χρω­μα κρά­νη, μπή­καν στην αυλή του σπι­τιού, όπου βρι­σκό­ταν ο Γιάν­νης Σκα­φτού­ρος με περί­που 10 συγ­γε­νείς και φίλους και πυρο­βό­λη­σαν πολ­λές φορές με καλάσ­νι­κοφ. Από τις σφαί­ρες τραυ­μα­τί­στη­κε θανά­σι­μα ο 55χρονος, ενώ τραυ­μα­τί­στη­καν ελα­φρά 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέ­θε­ρος του.

Στον τόπο του εγκλή­μα­τος, ο οποί­ος έχει απο­κλει­στεί και γίνε­ται έρευ­να, μέχρι πριν από λίγο είχαν βρε­θεί πάνω από 15 κάλυ­κες από καλάσ­νι­κοφ, αλλά και ένας κάλυ­κας των 9 χιλιο­στών και είναι άγνω­στο ακό­μα αν οι δρά­στες είχαν και δεύ­τε­ρο όπλο ή κάποιος από όσους ήταν παρό­ντες ‑με το θύμα επί­σης- πρό­λα­βε να πυρο­βο­λή­σει ενα­ντί­ον των ενόπλων.

Όπως μετέ­δω­σε η ΕΡΤ, μία από τις δύο μηχα­νές «έμει­νε» κατά τη δια­φυ­γή τους και οι δύο δρά­στες απο­πει­ρά­θη­καν να δια­φύ­γουν με διερ­χό­με­νο αυτο­κί­νη­το. Επει­δή όμως δεν τα κατά­φε­ραν εκτι­μά­ται πως είτε συνερ­γοί τους τούς πήραν με όχη­μα είτε μπό­ρε­σαν να εξα­φα­νι­στούν στο δάσος της περιοχής.

Σημειώ­νε­ται πως ο 55χρονος είχε απα­σχο­λή­σει τις αρχές για σοβα­ρά αδι­κή­μα­τα, όπως μετα­ξύ άλλων για εμπλο­κή σε ανθρω­πο­κτο­νία, στην απα­γω­γή του εφο­πλι­στή Περι­κλή Πανα­γό­που­λου. Επι­πλέ­ον είχε συμπε­ρι­λη­φθεί σε δικο­γρα­φί­ες με ηγε­τι­κά στε­λέ­χη των «νονών της νύχτας», εκβιά­σεις, εμπρη­σμούς και άλλα σοβα­ρά αδικήματα.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες που επι­κα­λεί­ται η Καθη­με­ρι­νή από αστυ­νο­μι­κές πηγές και το περι­βάλ­λον του θύμα­τος, ο Σκα­φτού­ρος φοβό­ταν πως ήταν στό­χος, για αυτό κυκλο­φο­ρού­σε ελά­χι­στα στην Αττι­κή και πάντα με την συνο­δεία συνερ­γών του για προ­στα­σία. Λόγω του Πάσχα όμως, είχε πάει στο πατρι­κό του στα Σκούρ­τα Βοιω­τί­ας προ­κει­μέ­νου να γιορ­τά­σει με την μητέ­ρα του και συγ­γε­νείς, κάτι που γνώ­ρι­ζαν ελά­χι­στα άτο­μα και τα μέτρα προ­στα­σί­ας του ήταν χαλαρά.

Την χαλά­ρω­ση των εορ­τών του Πάσχα εκμε­ταλ­λεύ­τη­καν οι εκτε­λε­στές του 55χρονου Γιάν­νη Σκα­φτού­ρου για να τον δολο­φο­νή­σουν, σήμε­ρα στα Δερβενοχώρια.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο