Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαχητική συγκέντρωση αυτή την ώρα, για το ασφαλιστικό και κάλεσμα στην απεργία στις 18 Φλεβάρη

Μαζι­κή, μαχη­τι­κή συγκέ­ντρω­ση πραγ­μα­το­ποιεί­ται αυτή την ώρα, στην Αθή­να, στα Προ­πύ­λαια από Ομο­σπον­δί­ες και Συν­δι­κά­τα ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο — «έκτρω­μα» της κυβέρ­νη­σης για το Ασφα­λι­στι­κό, προ­ε­τοι­μά­ζο­ντας ταυ­τό­χρο­να την γενι­κή απερ­γία στις 18 Φλε­βά­ρη σε δημό­σιο και ιδιω­τι­κό τομέα.

Στην Αθή­να, στη συγκέ­ντρω­ση  στα Προ­πύ­λαια, συμ­με­τέ­χουν μαζι­κά Συν­δι­κά­τα, Σωμα­τεία, Ενώ­σεις Αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, Γυναι­κεί­οι Σύλ­λο­γοι, Λαϊ­κές Επι­τρο­πές, Φοι­τη­τι­κοί και Σπου­δα­στι­κοί Σύλ­λο­γοι, Συντα­ξιου­χι­κά σωμα­τεία και οργανώσεις.

Ομι­λη­τής στη συγκέ­ντρω­ση είναι ο Κώστας Δρά­κος, πρό­ε­δρος της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Λογι­στών (ΠΟΛ), ο οποί­ος μετα­ξύ άλλων ανέ­φε­ρε τα εξής:

«Όλοι εδώ, από τη σημε­ρι­νή μας συγκέ­ντρω­ση στα Προ­πύ­λαια, από τις συγκε­ντρώ­σεις που γίνο­νται ταυ­τό­χρο­να σε 6 ακό­μα περιο­χές της Αττι­κής, σε άλλες 16 μεγά­λες πόλεις της χώρας ενώ­νου­με τις φωνές μας. Ενώ­νου­με τις γρο­θιές μας, τις ελπί­δες μας και κλι­μα­κώ­νου­με τον αγώ­να μας. Κατα­δι­κά­ζου­με το νέο αντια­σφα­λι­στι­κό νομο­σχέ­διο της ΝΔ που ιδιω­τι­κο­ποιεί την ασφά­λι­ση. Παλεύ­ου­με για Δωρε­άν και Δημό­σια Κοι­νω­νι­κή Ασφά­λι­ση. Για υψη­λές παρο­χές υγεί­ας-πρό­νοιας. Τα σημε­ρι­νά συλ­λα­λη­τή­ρια είναι ακό­μα ένας κρί­κος στον αγώ­να της τελευ­ταί­ας περιό­δου. Αγώ­νας που μέσα από συγκε­ντρώ­σεις, ενη­με­ρώ­σεις σε χώρους δου­λειάς, Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις σωμα­τεί­ων σε όλη τη χώρα, οι εργα­ζό­με­νοι και τα συν­δι­κά­τα απο­φα­σί­ζου­με ότι πρέ­πει να πάει ένα βήμα παρα­πέ­ρα. Για αυτό κλι­μα­κώ­νου­με με απερ­γία στις 18 Φλε­βά­ρη σε ιδιω­τι­κό και δημό­σιο τομέα. Απαι­τού­με να απο­συρ­θεί τώρα ο νόμος-λαι­μη­τό­μος Κατρού­γκα­λου Βρούτση!»

Αμέ­σως μετά θα ακο­λου­θή­σει πορεία στους κεντρι­κούς δρόμους.

- Ανά­λο­γες συγκε­ντρώ­σεις στην Αττι­κή γίνονται:

  • Στον Πει­ραιά, στην πλα­τεία Κοραή
  • Στη Δυτι­κή Αττι­κή, στην Ελευ­σί­να (πλα­τεία Ηρώων)
  • Στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή, στην πλα­τεία Γέρακα
  • Στην Καλ­λι­θέα, στην πλα­τεία Δαβάκη
  • Στο Περι­στέ­ρι, στην πλα­τεία Δημαρχείου
  • Στη Νέα Ιωνία, στην πλα­τεία Σημηριώτη

Ανά­λο­γες συγκε­ντρώ­σεις σε δεκά­δες πόλεις της χώρας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο