Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη: “Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε”!

  • Δ. Κου­τσού­μπας: Δίνου­με όλες μας τις δυνά­μεις παντού για την οργά­νω­ση της εργα­τι­κής — λαϊ­κής πάλης για να αντι­με­τω­πι­στεί ο νέος γύρος της αντι­λαϊ­κής επί­θε­σης, για να μεγα­λώ­σει η αισιο­δο­ξία, να φωτι­στεί ότι υπάρ­χει διέ­ξο­δος για τον λαό στη σύγκρου­ση με το σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης. Για να γίνει ο λαός πρω­τα­γω­νι­στής για τη δική του δια­κυ­βέρ­νη­ση και εξουσία
  • Οσοι εμπι­στεύ­τη­καν, ψήφι­σαν, πίστε­ψαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα έχουν επιλογή:
    • Να συμπο­ρευ­τούν με το ΚΚΕ.
  • Και όσοι θέλουν να δεχτεί ισχυ­ρό πλήγ­μα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, έχουν επιλογή: 
    • Να πάρουν τη θέση τους μέσα στο κίνη­μα,
    • στα εργα­τι­κά σωμα­τεία, στους συλ­λό­γους και τους φορείς,
    • δίπλα _μαζί με τους κομ­μου­νι­στές.
  • Στην εκδή­λω­ση πήραν τον λόγο συμπο­ρευό­με­νοι με το ΚΚΕ

Μια εκδή­λω­ση που με τη σύν­θε­σή της επι­βε­βαί­ω­σε την ενί­σχυ­ση του ρεύ­μα­τος αμφι­σβή­τη­σης της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής, με το δυνά­μω­μα του ΚΚΕ και τη συμπό­ρευ­ση μαζί του στις κάλ­πες αλλά και στους αγώ­νες, στα ψηφο­δέλ­τιά του, εκα­το­ντά­δων ανθρώ­πων, όπως π.χ. η Αση­μί­να Ξηρο­τύ­ρη, πρώ­ην βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συμ­με­τεί­χε στο ψηφο­δέλ­τιο επι­κρα­τεί­ας του Κόμ­μα­τος. Στην εκδή­λω­ση συμ­με­τεί­χαν πολ­λοί νέοι άνθρω­ποι που για πρώ­τη φορά συμπο­ρεύ­ο­νται με το ΚΚΕ και ορι­σμέ­νοι απ’ αυτούς μίλη­σαν για τους λόγους που έκα­ναν το βήμα και συνε­χί­ζουν στα­θε­ρά δίπλα του.

Παρεμ­βά­σεις έκα­ναν ο Γιώρ­γος Κυρί­τσης, δικη­γό­ρος, ο Παντε­λής Παρ­τσά­λης, μέλος του ΔΣ του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στην ΕΥΑΘ, ο Δημή­τρης Κατραν­τσιώ­της, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων Αθλη­τι­κών Κέντρων, ο Γιώρ­γος Ανα­στα­σό­που­λος, κτη­νί­α­τρος, αντι­πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Δρο­μέ­ων Θεσ­σα­λο­νί­κης, ο Κων­στα­ντί­νος Του­ρα­τζί­δης, ιδιω­τι­κός υπάλ­λη­λος, εργα­ζό­με­νος σε μετα­φο­ρι­κή εται­ρεία, και ο Αθα­νά­σιος Τρά­κας, εργα­ζό­με­νος στα ΕΛΠΕ.

Στο περι­θώ­ριο της εκδή­λω­σης, τη συμπό­ρευ­σή τους με το ΚΚΕ δήλω­σαν ακό­μη ο Σωτή­ρης Σωτη­ρό­που­λος, καθη­γη­τής Ηλε­κτρο­χη­μεί­ας στο Τμή­μα Χημεί­ας του ΑΠΘ, και ο Παύ­λος Ασλα­νί­δης, μέλος του Συλ­λό­γου Πλη­γέ­ντων Δυστυ­χή­μα­τος Τεμπών.

Στην εκδή­λω­ση παρα­βρέ­θη­καν η Θεα­νώ Καπέ­τη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Ζήσης Λυμπε­ρί­δης, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας της ΚΕ, τα μέλη της ΚΕ Κώστας Αβρα­μό­που­λος, Νίκος Χρι­στά­νης, Δημή­τρης Παπα­το­λί­δης, Ευθύ­μης Δημά­κης, Γρη­γό­ρης Κλι­γκό­που­λος, Θανά­σης Χρη­στί­δης, Διο­νύ­σης Κλά­δης, οι βου­λευ­τές Γιάν­νης Δελής και Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης, περι­φε­ρεια­κοί και δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
Η ανησυχία και ο προβληματισμός 
μπορούν να γίνουν συμπέρασμα — απόφαση 
__για δράση και συμπόρευση με το ΚΚΕ
Να δυναμώσουν οι αγώνες για να κοπεί τώρα 
η φόρα της κυβέρνησης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο