Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλο «διπλό» του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού

Ιδα­νι­κή εκκί­νη­ση πραγ­μα­το­ποί­η­σε ο Πανα­θη­ναϊ­κός στα πλέι οφ, καθώς έφυ­γε νικη­τής με ανα­τρο­πή (3–1) από το «Γ. Καραϊ­σκά­κης» απέ­να­ντι στον Ολυ­μπια­κό και ξανα­βρέ­θη­κε στην τρί­τη θέση προ­σπερ­νώ­ντας τους «ερυ­θρό­λευ­κους» και δια­τη­ρώ­ντας τη δια­φο­ρά από την ΑΕΚ στους 3 βαθμούς.

Ο αγώ­νας πάντως ξεκί­νη­σε με ανα­γκα­στι­κή αλλα­γή για τους φιλο­ξε­νού­με­νους, καθώς στο 4ο λεπτό ο Ντρα­γκόφ­σκι βρέ­θη­κε στο έδα­φος αντι­με­τω­πί­ζο­ντας μυϊ­κό πρό­βλη­μα, δεν κατά­φε­ρε να συνε­χί­σει και αντι­κα­τα­στά­θη­κε από τον Λοντίγκιν.

Όταν το παι­χνί­δι ξανάρ­χι­σε ο Πανα­θη­ναϊ­κός ισορ­ρό­πη­σε και άρχι­σε να πατά πιο ορθο­λο­γι­κά προ­σπα­θώ­ντας να δημιουρ­γή­σει ρήγ­μα­τα από τη δεξιά πλευ­ρά, με τους γηπε­δού­χους να είναι πιο δυνα­μι­κοί και να βγά­ζουν περισ­σό­τε­ρο πάθος αλλά από ευκαι­ρί­ες «μηδέν» και για τους δύο αντίπαλους.

Όλα αυτά ως το 24ο λεπτό, όταν ο Ποντέν­σε άνοι­ξε το σκορ με ένα κατα­πλη­κτι­κό γκολ. Ο Πορ­το­γά­λος άσος πήρε την μπά­λα από τον Όρτα στην «πρά­σι­νη» περιο­χή και αρι­στε­ρά, απέ­φυ­γε τον Κώτσι­ρα και με έναν αρι­στε­ρό «κεραυ­νό» νίκη­σε τον Λοντί­γκιν για το 1–0.

Οι παί­κτες του Τερίμ όχι μόνο δεν κάμ­φθη­καν αλλά αξιο­ποί­η­σαν τα «δώρα» της αντί­πα­λης άμυ­νας, η οποία για άλλη μια φορά πλή­ρω­σε την αδυ­να­μία του δεξιού μπακ (Ροντι­νέι) και του δεξιού στό­περ, εν προ­κει­μέ­νω του Μπιανκόν.

Έτσι, στο 41ο λεπτό ο Πανα­θη­ναϊ­κός έφτα­σε στην ισο­φά­ρι­ση σε μια στιγ­μή συνο­λι­κής αμυ­ντι­κής αδρά­νειας: ο Μπερ­νάρ βρέ­θη­κε απέ­να­ντι στον Πασχα­λά­κη και «τσί­μπη­σε» την μπά­λα, ο Έσε έδιω­ξε λίγο πριν την γραμ­μή, ο Ορτέ­γκα ολι­γώ­ρη­σε και ο Μπα­κα­σέ­τας έγρα­ψε το 1–1.

Στο 45΄+2 ο Ολυ­μπια­κός έχα­σε απί­στευ­τη ευκαι­ρία για να ξανα­μπεί σε θέση οδη­γού με μοι­ραίο τον Ναβά­ρο, που με ολό­κλη­ρη την εστία μπρο­στά του μπέρ­δε­ψε τα «πόδια» του κι έστει­λε την μπά­λα άουτ!

Μια απί­στευ­τη ευκαι­ρία την οποία οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» πλή­ρω­σαν δυο λεπτά αργό­τε­ρα, όταν ο Μπα­κα­σέ­τας σού­τα­ρε με το δεξί, ο Πασχα­λά­κης απέ­κρου­σε στέλ­νο­ντας την μπά­λα στον Ιωαν­νί­δη, που σκό­ρα­ρε από κοντά για το προ­βά­δι­σμα της ομά­δας του.

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός βρή­κε ανέλ­πι­στο προ­βά­δι­σμα στην τελευ­ταία φάση του ημι­χρό­νου και επέν­δυ­σε πάνω του, καθώς η ψυχο­λο­γία γύρι­σε με το μέρος του. Ως εκ τού­του δεν είχε παρά να οργα­νω­θεί καλά στα επό­με­να 45 λεπτά για να απορ­ρο­φή­σει την πίε­ση που θα δεχό­ταν στην πίε­ση που θα ασκού­σαν οι γηπεδούχοι.

Στο 66΄ ο Ελ Καα­μπί υπο­χρέ­ω­σε τον Λοντί­γκιν σε δύσκο­λη από­κρου­ση, αλλά η φάση είχε ξεκι­νή­σει από χέρι του Ναβά­ρο που δεν κατα­λο­γί­στη­κε, ενώ στο 69΄ ο Ποντέν­σε σού­τα­ρε συρ­τά και η μπά­λα κατέ­λη­ξε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργό­τε­ρα ο Ιωαν­νί­δης έδω­σε τη χαρι­στι­κή βολή στους γηπε­δού­χους γρά­φο­ντας το 1–3 από γύρι­σμα του Μπερ­νάρ, με τον Πασχα­λά­κη να βρί­σκε­ται εκτός θέσης.

Εν κατα­κλεί­δι, ο Πανα­θη­ναϊ­κός πήρε με έξυ­πνη τακτι­κή τους βαθ­μούς που τον κρα­τούν στη διεκ­δί­κη­ση του τίτλου, απέ­να­ντι σε μια ομά­δα που έδω­σε ελπί­δες στο ξεκί­νη­μα του Μεντι­λί­μπαρ αλλά στα δύο τελευ­ταία παι­χνί­δια της γύρι­σε στις «κακές συνήθειες».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντά­νιελ Σλάγκερ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ναβά­ρο, Ποντέν­σε, Τσι­κί­νιο, Κάρ­μο, Ελ Αρα­μπί — Μλα­ντέ­νο­βιτς, Ακαϊ­ντίν, Πέρεθ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντι­λί­μπαρ): Πασχα­λά­κης, Ροντι­νέι, Μπιαν­κόν, Κάρ­μο, Ορτέ­γκα, Έσε (80΄ Ιμπό­ρα), Όρτα (51΄ Τσι­κί­νιο), Μασού­ρας (59΄ Φορ­τού­νης), Ποντέν­σε (80΄ Ποντέν­σε), Ναβά­ρο (73΄ Ελ Αρα­μπί), Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντρα­γκόφ­σκι (7΄ Λοντί­γκιν), Κώτσι­ρας, Αράο, Ακαϊ­ντίν, Μλα­ντέ­νο­βιτς, Ρού­μπεν, Tσέ­ριν, Μπα­κα­σέ­τας (83΄ Μαν­τσί­νι), Παλά­σιος (75΄ Ούγκο), Μπερ­νάρ (83΄ Τζού­ρι­σιτς), Ιωαν­νί­δης (83΄ Σπόραρ).

Πηγή: ΑΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο