Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση της ΛαΣυ στην ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ _Δ. Κουτσούμπας: Την Κυριακή να πάθει η κυβέρνηση το πρώτο μεγάλο στραπάτσο! _Ηλ. Σταμέλος: O λαός της Καισαριανής στέλνει μήνυμα νίκης!

Είναι η ώρα η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», με υπο­ψή­φιο περι­φε­ρειάρ­χη τον Γιάν­νη Πρω­τού­λη, να απο­τε­λέ­σει την έκπλη­ξη στην Αττι­κή, είναι η ώρα ο λαός της Και­σα­ρια­νής να απο­κτή­σει ξανά αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή αρχή και κομ­μου­νι­στή δήμαρ­χο τον Ηλία Στα­μέ­λο, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μιλώ­ντας στη συγκέ­ντρω­ση στην Και­σα­ρια­νή, στην πλα­τεία «Δημάρ­χου Πανα­γιώ­τη Μακρή».

Στις εκλο­γές της Κυρια­κής «να πάθει η κυβέρ­νη­ση το πρώ­το της μεγά­λο στρα­πά­τσο. Να λάβει ένα ισχυ­ρό μήνυ­μα, ότι σε αυτά που ετοι­μά­ζει και που έχει ήδη αρχί­σει να νομο­θε­τεί, θα τα βρει σκού­ρα. Ότι ο λαός δεν της δίνει καμιά λευ­κή επι­τα­γή», υπο­γράμ­μι­σε. Ανα­φε­ρό­με­νος στην Και­σα­ρια­νή έκα­νε λόγο για «θλι­βε­ρά συνε­ται­ρά­κια» και «άθλια συμ­μα­χία» από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που έκα­ναν ό,τι μπο­ρού­σαν στις προη­γού­με­νες εκλο­γές να μην εκλε­γεί κομ­μου­νι­στής δήμαρχος.

Σχο­λιά­ζο­ντας τα όσα λέγο­νται από στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ και από τον πρό­ε­δρο του ΠΑΣΟΚ ότι πρέ­πει να κατα­ψη­φι­στούν οι εκλε­κτοί του Μητσο­τά­κη σε δήμους και περι­φέ­ρειες, σημεί­ω­σε πως «συμ­φω­νού­με από­λυ­τα. Για να έχου­με, όμως, καλό ερώ­τη­μα: στις περι­φέ­ρειες και τους δήμους όπου είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε και οι δύο ταυ­τό­χρο­να έχουν τον ίδιο εκλε­κτό με τον Μητσο­τά­κη ‑και δεν είναι λίγες αυτές οι περι­πτώ­σεις- σε τι ακρι­βώς καλούν; Σε κατα­ψή­φι­ση των υπο­ψη­φί­ων τους; Έχει και η κοροϊ­δία τα όριά της».

Απευ­θυ­νό­με­νος σε όσους στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές έδω­σαν μια «τελευ­ταία ευκαι­ρία στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέ­φε­ρε ότι η ευκαι­ρία αξιο­ποι­ή­θη­κε «για να ολο­κλη­ρώ­σει την μετε­ξέ­λι­ξή του σε ένα καθα­ρό­αι­μο αστι­κό ‑και γι’ αυτό αρχη­γι­κό- πολι­τι­κά εκφυ­λι­σμέ­νο, κόμ­μα». Τους κάλε­σε σε συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ λέγο­ντας: «Κόψ­τε πλέ­ον κάθε δεσμό με αυτόν τον πολι­τι­κά εκφυ­λι­σμέ­νο χώρο και την όποια παρα­φυά­δα του προ­κύ­ψει στο μέλ­λον. Ελά­τε με το ΚΚΕ που σας απλώ­νει το χέρι, για να δώσου­με ενω­μέ­νοι τις μάχες που έχου­με μπρο­στά μας. Και πρώ­τη τέτοια μάχη είναι, βέβαια, αυτή των δημο­τι­κών και περι­φε­ρεια­κών εκλο­γών της Κυρια­κής. Ελά­τε να γίνει και η Και­σα­ρια­νή με την εκλο­γή κομ­μου­νι­στή δημάρ­χου, του Ηλία Στα­μέ­λου, ξανά σημείο ανα­φο­ράς, όπως έχει γίνει η Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη».

🔴   Ολό­κλη­ρος ο χαιρετισμός
του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Και­σα­ρια­νή 🔻🔻

Φίλες και φίλοι \ συντρό­φισ­σες και σύντροφοι

Από εδώ, από την Και­σα­ρια­νή των αγώ­νων και της ιστο­ρι­κής μνή­μης, από την κόκ­κι­νη Και­σα­ρια­νή, απευ­θύ­νου­με κάλε­σμα ενί­σχυ­σης των ψηφο­δελ­τί­ων που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ, της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές της Κυριακής.

Είναι η ώρα η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», με υπο­ψή­φιο περι­φε­ρειάρ­χη τον Γιάν­νη Πρω­τού­λη, να απο­τε­λέ­σει την έκπλη­ξη αυτής της εκλο­γι­κής ανα­μέ­τρη­σης στην Αττική.
Είναι το επό­με­νο βήμα μετά την ανά­δει­ξη του ΚΚΕ σε τρί­το κόμ­μα στη μεγα­λύ­τε­ρη περι­φέ­ρεια της χώρας στις πρό­σφα­τες βου­λευ­τι­κές εκλο­γές και μάλι­στα σε πολ­λούς δήμους με διψή­φια ποσο­στά, όπως εδώ στην Καισαριανή.
Και είναι η ώρα ο λαός της Και­σα­ρια­νής να απο­κτή­σει ξανά αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή αρχή και κομ­μου­νι­στή δήμαρ­χο τον Ηλία Στα­μέ­λο, που για να τη στε­ρη­θεί στις προη­γού­με­νες εκλο­γές, έκα­ναν ό,τι μπο­ρού­σαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με την άθλια συμ­μα­χία τους.

Αλλά αυτοί είναι! Θλιβερά συνεταιράκια! Αλλά κι εμείς αυτοί είμαστε!
Για να ρίξουμε κόκκινο φως στη νύχτα!

Ναι! Είναι η ώρα να μπει η επό­με­νη ψηφί­δα στο μεγά­λο ψηφι­δω­τό των αγώ­νων και των κατα­κτή­σε­ων του λαού της Και­σα­ρια­νής! Με μπρο­στά­ρη­δες πάντα τους κομ­μου­νι­στές δημάρ­χους. Τον Πανα­γιώ­τη Μακρή, τον Γιώρ­γο Κατη­μερ­τζή και φυσι­κά τον Ηλία Σταμέλο.

Για­τί ο λαός της Και­σα­ρια­νής έχει εμπει­ρία και ξέρει ότι μαζί, ενω­μέ­νοι στον αγώ­να, μπο­ρού­με να πετύ­χου­με πολ­λά! Πάντα για τις ανά­γκες των πολ­λών και όχι για τα κέρ­δη των λίγων, για τα οποία δου­λεύ­ουν όλοι οι άλλοι, οι κυβερ­νή­σεις και οι εκλε­κτοί τους σε δήμους και περιφέρειες.

Φίλες και φίλοι,

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ λέει ότι τα δημο­τι­κά και τα περι­φε­ρεια­κά συμ­βού­λια που θα ανα­δει­χθούν αυτή και την επό­με­νη Κυρια­κή, πρέ­πει να συμ­με­ρί­ζο­νται τις δικές της προ­τε­ραιό­τη­τες και στοχεύσεις.
Την ίδια ώρα, βέβαια, οι υπο­ψή­φιοί της, όπως κι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, γυρ­νά­νε στις γει­το­νιές και παρι­στά­νουν τους δήθεν «αυτο­διοι­κη­τι­κούς» και τους δήθεν «ακομ­μά­τι­στους». Το έχου­με δει να παί­ζε­ται πολ­λές φορές στο παρελ­θόν αυτό το «κακό θέα­τρο». Ξέρου­με, φυσι­κά, ότι αν εκλε­γούν αυτοί οι δήθεν, ο κ. Μητσο­τά­κης την Κυρια­κή θα βάψει τον χάρ­τη μπλε και θα πανη­γυ­ρί­ζει ότι η πολι­τι­κή του πήρε μια ακό­μα έγκριση.

Αυτό που πρέπει να γίνει, λοιπόν, στις εκλογές τις Κυριακής
είναι ακριβώς το αντίθετο:

Να πάθει η κυβέρ­νη­ση το πρώ­το της μεγά­λο στρα­πά­τσο. Να λάβει ένα ισχυ­ρό μήνυ­μα, ότι σε αυτά που ετοι­μά­ζει και που έχει ήδη αρχί­σει να νομο­θε­τεί, θα τα βρει σκού­ρα. Ότι ο λαός δεν της δίνει καμιά λευ­κή επι­τα­γή. Ότι οι εργα­ζό­με­νοι δεν δέχο­νται να δου­λεύ­ουν 13 ώρες την ημέ­ρα σε δύο δου­λειές, επει­δή ο ένας μισθός δεν φτά­νει ούτε μέχρι τις 15 του μήνα. Ότι δεν θα δεχτούν να πλη­ρώ­σουν την επι­στρο­φή στα ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα και τη σφι­χτή δημο­σιο­νο­μι­κή πολι­τι­κή, την ώρα που ακό­μα πλη­ρώ­νουν τις συνέ­πειες της προη­γού­με­νης πολι­τι­κής των τερά­στιων πακέ­των και των φθη­νών δανεί­ων στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους, που έφε­ρε τον πλη­θω­ρι­σμό. Ότι μπρο­στά στις επό­με­νες κατα­στρο­φές στις οποί­ες έχουν αφή­σει τον λαό μας εκτε­θει­μέ­νο, μπρο­στά στις όποιες επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις που εγκυ­μο­νεί η εμπλο­κή της χώρας στα σχέ­δια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μαζί με τα παζά­ρια στα ελλη­νο­τουρ­κι­κά ακό­μα και για κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας, ο λαός μας πρέ­πει και μπο­ρεί να έχει στο πλάι του περισ­σό­τε­ρα στη­ρίγ­μα­τα για να αντι­με­τω­πί­σει τις δυσκο­λί­ες. Και τέτοια, απο­τε­λούν οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι, οι αγω­νι­στές δημο­τι­κοί και περι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι που μπο­ρούν, αυτή τη φορά, να είναι πολύ περισσότεροι.

Δεν μπο­ρού­με, όμως, να μη σχο­λιά­σου­με και ένα από τα μεγα­λύ­τε­ρα ευτρά­πε­λα των ημε­ρών. Ακού­με από στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον ίδιο τον πρό­ε­δρο του ΠΑΣΟΚ, ότι πρέ­πει να κατα­ψη­φι­στούν οι εκλε­κτοί του Μητσο­τά­κη σε δήμους και περι­φέ­ρειες. Συμ­φω­νού­με από­λυ­τα. Για να έχου­με, όμως, καλό ερώ­τη­μα: Στις περι­φέ­ρειες και τους δήμους όπου είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε και οι δύο ταυ­τό­χρο­να έχουν τον ίδιο εκλε­κτό με τον Μητσο­τά­κη ‑και δεν είναι λίγες αυτές οι περι­πτώ­σεις- σε τι ακρι­βώς καλούν; Σε κατα­ψή­φι­ση των υπο­ψη­φί­ων τους; Έχει και η κοροϊ­δία τα όριά της.

Ταυ­τό­χρο­να, ιδιαί­τε­ρα από τον τόπο που βρι­σκό­μα­στε σήμε­ρα, από εδώ, από την Και­σα­ρια­νή, θέλου­με να απευ­θυν­θού­με σε όσους αρι­στε­ρούς, προ­ο­δευ­τι­κούς ανθρώ­πους έδω­σαν στις πρό­σφα­τες βου­λευ­τι­κές εκλο­γές άλλη μία, τελευ­ταία ευκαι­ρία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Είδα­τε πλέ­ον, πώς αξιο­ποί­η­σε κι αυτή την ευκαι­ρία που του δώσα­τε. Έβα­λε μπρο­στά, με ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη ταχύ­τη­τα, για να ολο­κλη­ρώ­σει την μετε­ξέ­λι­ξή του σε ένα καθα­ρό­αι­μο αστι­κό ‑και γι’ αυτό αρχη­γι­κό- πολι­τι­κά εκφυ­λι­σμέ­νο, κόμμα.
Αυτά εκφρά­ζει και ο νέος του πρό­ε­δρος, ο αγα­πη­μέ­νος όλων των συστη­μι­κών μέσων ενη­μέ­ρω­σης. Μαζί με μια ατζέ­ντα και μια αισθη­τι­κή που δεν δια­φέ­ρει πια ούτε στη «γαρ­νι­τού­ρα» από εκεί­νη της ΝΔ.

Άλλω­στε, το λένε και μόνοι τους πάνω-κάτω: «Πρέ­πει να γίνου­με εντε­λώς ίδιοι, για να τους κερ­δί­σου­με»! Έτσι κι αλλιώς, τα προ­γράμ­μα­τά τους από πριν ταυ­τί­ζο­νταν, όσο και αν αντι­δρού­σαν υπο­κρι­τι­κά, όταν τους το λέγα­με τότε.

Μήπως, τώρα, ήρθε η ώρα να πουν τα πράγ­μα­τα με το όνο­μά τους; Μια ματιά σ’ αυτή εδώ την πόλη να ρίξει κανείς και οι απα­ντή­σεις στα ερω­τή­μα­τα έρχο­νται από μόνες τους.

Σήμε­ρα όποιος νιώ­θει προ­ο­δευ­τι­κός, αρι­στε­ρός και εδώ στην Και­σα­ρια­νή, σίγου­ρα ξέρει, πως «αρι­στε­ρά», σημαί­νει οργά­νω­ση και πραγ­μα­τι­κή συμ­με­το­χή, συλ­λο­γι­κή διεκ­δί­κη­ση. Σημαί­νει ενα­ντί­ω­ση σε κάθε αδι­κία, πάλη ενά­ντια στον πόλε­μο των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σημαί­νει πάλη για απε­μπλο­κή της χώρας μας από επεμ­βά­σεις και πολέ­μους. Σημαί­νει ιστο­ρι­κή μνή­μη, ανι­διο­τέ­λεια, αλλη­λεγ­γύη. Σε τελι­κή ανά­λυ­ση, σημαί­νει αγώ­νας για την κατάρ­γη­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης ανθρώ­που από άνθρω­πο, για την οικο­δό­μη­ση μιας δίκαι­ης κοινωνίας.

  • Όταν ακού­ει «αρι­στε­ρά», σκέ­φτε­ται τον Ναπο­λέ­ο­ντα Σου­κα­τζί­δη να αρνεί­ται να πάρει άλλος σύντρο­φος τη θέση του, όπως του προ­τά­θη­κε από τους ναζί Γερ­μα­νούς δημί­ους του, και να στέ­κε­ται μαζί με τους υπό­λοι­πους στον τοί­χο του Σκοπευτηρίου.
  • Όταν ακού­ει αρι­στε­ρά, πρό­ο­δο, δεν σκέ­φτε­ται τον μεσ­σια­νι­σμό, την αυτα­ρέ­σκεια, τον ναρ­κισ­σι­σμό, το να βλέ­πεις τα πάντα, μέχρι και τον ιερό τόπο της Μακρο­νή­σου, σαν ντε­κόρ για την αυτο­προ­βο­λή σου γυρί­ζο­ντας κακέ­κτυ­πο, φθη­νό, χολυ­γου­ντια­νό διαφημιστικό.
  • Κι όταν οι εργα­ζό­με­νοι της χώρας μας, ακούν τον κ. Κασ­σε­λά­κη να μιλά για το «ελλη­νι­κό όνει­ρο», σε απευ­θεί­ας αντι­γρα­φή του αμε­ρι­κά­νι­κου, για «ευκαι­ρί­ες ανέ­λι­ξης» και πάει λέγο­ντας, απλά οργί­ζο­νται! Για­τί δεν θέλουν μια κοι­νω­νία-ζού­γκλα, όπου ο ένας θα πατά­ει τον άλλον για να ανέ­βει από πάνω του. Θέλουν ο καθέ­νας να ανε­βαί­νει πιο πάνω από τον εαυ­τό του και όλοι μαζί να προ­ο­δεύ­ου­με, χωρίς να μένει κανείς και καμιά πίσω.

Ξέρου­με ότι πάρα πολ­λοί τα βλέ­πε­τε όλα αυτά και σας σηκώ­νε­ται η τρί­χα! Πάρ­τε λοι­πόν την από­φα­ση. Κόψ­τε πλέ­ον κάθε δεσμό με αυτόν τον πολι­τι­κά εκφυ­λι­σμέ­νο χώρο και την όποια παρα­φυά­δα του προ­κύ­ψει στο μέλλον.

  • Ελάτε με το ΚΚΕ που σας απλώνει το χέρι, για να δώσουμε ενωμένοι τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και πρώτη τέτοια μάχη είναι, βέβαια, αυτή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής.

  • Ελάτε να γίνει και η Καισαριανή με την εκλογή κομμουνιστή δημάρχου, του Ηλία Σταμέλου, ξανά σημείο αναφοράς, όπως έχει γίνει η Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη.

Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Στα δύο μόλις 24ωρα που απέ­μει­ναν, πάμε να δώσου­με όλοι το κάτι παρα­πά­νω, χωρίς να υπο­λο­γί­ζου­με κού­ρα­ση. Έτσι όπως δώσα­με μέχρι τώρα τη μάχη και κατα­φέ­ρα­με, ‑όσο του­λά­χι­στον περ­νού­σε από το χέρι μας- να σπά­σου­με τη «βου­βα­μά­ρα» μέσα στην οποία ήθε­λαν τα άλλα κόμ­μα­τα να πάει ο λαός στις κάλ­πες. Έτσι πάμε να φτά­σου­με αυτές τις λίγες μέρες σε όσους δεν έχου­με ακό­μα φτάσει.

Με το ψηφο­δέλ­τιο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» για τον δήμο και την περι­φέ­ρεια στο χέρι.

Και τη μέρα των εκλο­γών, μέχρι να κλεί­σουν οι κάλ­πες, να εξα­ντλή­σου­με κάθε περι­θώ­ριο. Για να μην χαθεί καμία ψήφος για τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση». Για­τί αυτές οι ψήφοι γυρί­ζουν στο πλευ­ρό του λαού από την επό­με­νη μέρα. Για να χάσουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρη δύνα­μη τα κόμ­μα­τα του συστή­μα­τος και οι υπο­ψή­φιοί τους. Για να έχου­με περισ­σό­τε­ρους κομ­μου­νι­στές δημάρ­χους, περισ­σό­τε­ρους υπο­ψη­φί­ους που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ στον δεύ­τε­ρο γύρο στις 15 Οκτώβρη.

Ελάτε να τα καταφέρουμε και στην Καισαριανή 
με την εκλογή δημάρχου, του Ηλία Σταμέλου. 
Ελάτε να εκτοξεύσουμε τα ποσοστά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» 
και στην περιφέρεια Αττικής με τον Γιάννη Πρωτούλη.

Γ. Πρωτούλης: Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα κάνουν τη διαφορά!

«Τα ψηφο­δέλ­τια με το κόκ­κι­νο γαρύ­φαλ­λο της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” θα κάνουν τη δια­φο­ρά!», τόνι­σε ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης, υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Αττι­κής, μιλώ­ντας στη συγκέ­ντρω­ση της Καισαριανής.

  • Υπο­γράμ­μι­σε πως «στις 8 και στις 15 Οκτώ­βρη υπάρ­χουν δύο επι­λο­γές. Η μία που εκφρά­ζει η κυβέρ­νη­ση με τα υπό­λοι­πα συστη­μι­κά κόμ­μα­τα και η άλλη που εκφρά­ζουν οι ανά­γκες του λαού! Αυτή εκφρά­ζει και το κόκ­κι­νο γαρύ­φαλ­λο της “Λαϊ­κής Συσπείρωσης”».
  • «Κάντε το βήμα και τολ­μή­στε!» σημεί­ω­σε ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης, και τόνι­σε: «Κάντε την επι­λο­γή που ται­ριά­ζει στα συμ­φέ­ρο­ντα των πολ­λών! Πάρ­τε την από­φα­ση που δεν θα μετα­νιώ­σε­τε, με το χέρι στην καρ­διά! Με το κόκ­κι­νο γαρύ­φαλ­λο παντού, σε όλες τις κάλπες!».

Φίλες και φίλοι,
Συνα­γω­νι­στές και συναγωνίστριες,
Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Η απο­ψι­νή μας συγκέ­ντρω­ση στέλ­νει ακό­μα ένα μήνυ­μα αισιο­δο­ξί­ας, ελπίδας!

Την Κυρια­κή 8 Οκτώ­βρη τα ψηφο­δέλ­τια με το κόκ­κι­νο γαρύ­φαλ­λο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» και εδώ στην Και­σα­ρια­νή θα κάνουν τη διαφορά!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε σε όλη την Αττική!

  • Να ανθί­σουν τα κόκ­κι­να γαρύ­φαλ­λα της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» και να μοσχο­βο­λή­σουν οι γει­το­νιές με τη δύνα­μη της αμφι­σβή­τη­σης στην εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή του κέρ­δους, δυνα­μώ­νο­ντας τον μόνο δρό­μο που αξί­ζει να τον περ­πα­τή­σου­με ακό­μα πιο πολ­λοί, για να ζήσει ο λαός όπως του αξίζει.
  • Στις 15 Οκτώ­βρη να είναι πολ­λοί περισ­σό­τε­ροι οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι, οι αγω­νι­στές που θα εκλε­γούν περι­φε­ρεια­κοί και δημο­τι­κοί σύμβουλοι.
  • Πόσω μάλ­λον στις Ανα­το­λι­κές Συνοι­κί­ες της Αττι­κής που έχουν μεγά­λη ιστο­ρία αγώ­νων και θυσιών.
  • Που απο­τέ­λε­σαν κάστρα αντί­στα­σης στην κατο­χή, στην πάλη του λαού για την απε­λευ­θέ­ρω­ση από τους ναζί κατα­κτη­τές και τους ντό­πιους συνερ­γά­τες τους.
  • Έτσι και εδώ στην Και­σα­ρια­νή, να χτί­σου­με ξανά ένα κάστρο αντί­στα­σης στην πολι­τι­κή του κέρ­δους, να εκλέ­ξου­με ξανά αγω­νι­στή δήμαρ­χο, τον Ηλία Στα­μέ­λο, για να έχου­με περισ­σό­τε­ρους συμ­μά­χους στον αγώ­να που δίνου­με για τη ζωή.

Φίλες και φίλοι,

Στη Βου­λή κατα­τέ­θη­κε ένας ακό­μα προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός άγριας λιτό­τη­τας, άγριων περι­κο­πών για τις λαϊ­κές ανά­γκες και άγριας φοροληστείας.

Όπως συμ­βαί­νει τώρα στην περι­φέ­ρεια Αττι­κής, όπου δίνο­νται περί­που 102 εκατ. από τον κρα­τι­κό υπο­λο­γι­σμό και τα 75 εκατ. πάνε στη μισθο­δο­σία των ήδη απο­ψι­λω­μέ­νων υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή, ενώ αυτές τις μέρες εξελίσσονται όλα αυτά,
είναι εκπληκτική η αφωνία,
των κατά τα άλλα λαλίστατων,
υποψήφιων περιφερειαρχών στην Αττική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ.

  • Πώς θα καθα­ρί­σουν τα ρέμα­τα για να μην πνι­γού­με, που έχουν αφή­σει ακα­θά­ρι­στα από το 2021;
  • Πώς θα φτια­χτούν σχο­λεία και παι­δι­κοί σταθμοί;
  • Πώς θα γίνουν προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού στις εντε­λώς απο­ψι­λω­μέ­νες υπηρεσίες;
  • Πώς θα αγο­ρα­στούν μηχα­νή­μα­τα, που η περι­φέ­ρεια Αττι­κής δεν δια­θέ­τει ούτε μία υδρο­φό­ρα και μισθώ­νει το καλο­καί­ρι 2.000 ευρώ τη μία για ένα μόνο 24ωρο;

Ο καθέ­νας μπο­ρεί να κατα­λά­βει ότι αυτά που απο­μέ­νουν, δηλα­δή 27 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ για 4 εκα­τομ­μύ­ρια κατοί­κους δεν φτά­νουν ούτε για ζήτω…

Αλλά, μια χαρά φτά­νουν τα πακέ­τα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανά­καμ­ψης που περι­μέ­νουν πώς και πως να ξεκο­κα­λί­σουν οι μέτο­χοι των μεγά­λων εται­ρειών και οι εργο­λά­βοι! Για αυτό και ο Μητσο­τά­κης θέλει περι­φε­ρειάρ­χες και δημάρ­χους που να συμ­με­ρί­ζο­νται τις κυβερ­νη­τι­κές στο­χεύ­σεις! Να μη διεκ­δι­κούν να επι­στρέ­ψει στον λαό με έργα και κοι­νω­νι­κές υπη­ρε­σί­ες έστω ένα μέρος από την τερά­στια ληστεία του ιδρώ­τα και του παρα­γό­με­νου πλούτου!

Να πρω­το­στα­τούν στην εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση και ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση δομών και υπη­ρε­σιών, της καθα­ριό­τη­τας, της δια­χεί­ρι­σης των απορ­ρι­μά­των, του Αθλη­τι­σμού, του Πολι­τι­σμού, της ύδρευ­σης, της φρο­ντί­δας των γερό­ντων, των παι­διών, των πάντων, ακό­μα του αέρα που αναπνέουμε!

Το «θα λασπώ­σου­με, θα γρα­τζου­νι­στού­με, θα ματώ­σου­με» που ακού­σα­με από τα χεί­λη του Μητσο­τά­κη προ­χθές από τον γει­το­νι­κό Βύρω­να, μαζί με τον εκλε­κτό του Μαξί­μου Χαρ­δα­λιά σημαί­νει σε απλή μετά­φρα­σή μας, ότι κλεί­νου­με από τώρα ραντε­βού με τις επό­με­νες κατα­στρο­φές, με τα επό­με­να εγκλή­μα­τα από την πολι­τι­κή τους.

  • Για­τί ο στό­χος τους είναι η ανά­πτυ­ξη των κερ­δών, η άνο­δος στην επεν­δυ­τι­κή βαθ­μί­δα, οι δημο­σιο­νο­μι­κοί στό­χοι, η πρά­σι­νη ανά­πτυ­ξη, τα πακέ­τα του Ταμεί­ου Ανάκαμψης.
  • Δεν τους καί­γε­ται καρ­φί αν θα έχου­με τις απα­ραί­τη­τες υπη­ρε­σί­ες σε περι­φέ­ρειες και δήμους που θα δια­σφα­λί­ζουν όλες τις υπο­δο­μές για την ασφά­λεια και την ανά­πτυ­ξη του λαού και των παι­διών του. Αυτό απο­δεί­χθη­κε μπρο­στά στα μάτια όλων μας το καλο­καί­ρι που πέρα­σε. Δεν υπάρ­χει κανείς που να μην το βλέπει.
  • Αντί­θε­τα ενι­σχύ­ουν την κατεύ­θυν­ση για να αυξη­θεί η επεν­δυ­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα των περι­φε­ρειών και δήμων μέσω διά­φο­ρων προ­γραμ­μά­των που θα κλη­θούν και πάλι να πλη­ρώ­σουν οι εργαζόμενοι.

Απευ­θυ­νό­μα­στε στους κατοί­κους της Και­σα­ρια­νής, ενός δήμου με τερά­στιο ιστο­ρι­κό φορ­τίο και μιας περιο­χής που ήδη έχει μπει στο μάτι των «πρά­σι­νων επεν­δυ­τών» επει­δή περι­βάλ­λε­ται από τον τελευ­ταίο πνεύ­μο­να δάσους που έχει απο­μεί­νει στην Αττική.

Το Περι­φε­ρεια­κό Σχέ­διο Προ­σαρ­μο­γής στην Κλι­μα­τι­κή Αλλα­γή (ΠΕΠΣΚΑ) που εγκρί­θη­κε είναι κάλε­σμα προς τους περί­φη­μους επεν­δυ­τές να μην αφή­σουν τίπο­τα όρθιο.

Ποιος θα πληρώσει αυτό το σχέδιο;

  • Ο λαός της Αττι­κής, είτε σαν εργα­ζό­με­νος που θα δου­λέ­ψει γι’ αυτές τις επεν­δύ­σεις, είτε σαν φορο­λο­γού­με­νος, είτε σαν χρήστης.
  • Οι όροι της «πρά­σι­νης μετά­βα­σης» είναι η παρα­πέ­ρα εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση γης, υδά­των, δασών και υγείας.
  • Και προ­ϋ­πό­θε­ση των «πρά­σι­νων επεν­δύ­σε­ων» είναι η επι­δεί­νω­ση και επέ­κτα­ση των ελα­στι­κών εργα­σια­κών σχέ­σε­ων, το πανά­κρι­βο ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα, δια­χεί­ρι­ση απο­βλή­των με καύ­ση σύμ­μει­κτων απορ­ριμ­μά­των για την παρα­γω­γή ηλε­κτρι­κού ρεύματος.
  • Περιέ­χει έργα και δρά­σεις που ούτε προ­στα­τεύ­ουν Περι­βάλ­λον, ούτε εξα­σφα­λί­ζουν φθη­νή ενέρ­γεια για τον λαό, ούτε προ­σα­να­το­λί­ζουν τα χρή­μα­τα στην πραγ­μα­τι­κή πολι­τι­κή προ­στα­σία από πυρ­κα­γιές, πλημ­μύ­ρες και σει­σμούς, ούτε δημιουρ­γούν ελεύ­θε­ρους χώρους με δωρε­άν πρό­σβα­ση του λαού, ούτε εξα­σφα­λί­ζουν ποιο­τι­κή κατοι­κία ή άλλες υπο­δο­μές ανα­γκαί­ες για την υγεία του λαού.

Βάζου­με ανοι­κτά το ζήτη­μα στον λαό της Αττι­κής, στους εργα­ζό­με­νους, ότι χρειά­ζε­ται η ανα­τρο­πή αυτής της κατά­στα­σης για­τί δυστυ­χώς αυτή η πολι­τι­κή όσο συνε­χί­ζει και διαιω­νί­ζε­ται, θα αφή­νει πίσω της μόνο θύμα­τα και τίπο­τα παραπάνω.

Αυτός είναι ο βασι­κός λόγος που άνθρω­ποι των επι­χει­ρη­μα­τιών αφή­νουν τις επι­μέ­ρους δια­φο­ρές τους στην άκρη και ενώ­νο­νται όλοι μαζί απέ­να­ντι στη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Δεν θέλουν να τους χαλάσει
τα σχέδια ένας αγωνιστής δήμαρχος.
Θέλουν δήμαρχο του χεριού τους!

Να στεί­λου­με το μήνυ­μα στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, στους εκλε­κτούς της στους δήμους και στις περιφέρειες.

Κανείς δεν έχει λευ­κή επι­τα­γή από τον λαό για να γρά­φει αντι­λαϊ­κούς νόμους, για να υπο­νο­μεύ­ει τη ζωή και τα δικαιώ­μα­τά μας.

Στις 8 και στις 15 Οκτώβρη υπάρχουν δύο επιλογές.

Η μία που εκφρά­ζει η κυβέρ­νη­ση με τα υπό­λοι­πα συστη­μι­κά κόμ­μα­τα, και η άλλη που εκφρά­ζουν οι ανά­γκες του λαού! Αυτή εκφρά­ζει και το κόκ­κι­νο γαρύ­φαλ­λο της «Λαϊ­κής Συσπείρωσης».

Για­τί όλοι τους, χρό­νια τώρα, είτε το παί­ζουν υπερ­κομ­μα­τι­κοί, είτε ανε­ξάρ­τη­τοι, εφαρ­μό­ζουν την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή σε τοπι­κό επίπεδο.

Αυτός είναι ο λόγος που με τους εκλο­γι­κούς συν­δυα­σμούς «χάνει η μάνα το παι­δί και το παι­δί τη μάνα» με τα αλι­σβε­ρί­σια που γίνο­νται ανά­με­σά τους.

Για αυτό και βλέ­πε­τε στα ίδια ψηφο­δέλ­τια να βρί­σκο­νται αγκα­λιά στε­λέ­χη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, ακό­μα μαζί με γνω­στούς ακρο­δε­ξιούς φασί­στες, όλοι τους μια αγκαλιά!

Εμφα­νί­ζο­νται ακομ­μά­τι­στοι, αχρω­μά­τι­στοι, υπερ­κομ­μα­τι­κοί, οι ίδιοι και οι ίδιοι, επι­χει­ρη­μα­τί­ες και άνθρω­ποι των εργο­λά­βων και των εται­ρειών που πηδά­νε από ψηφο­δέλ­τιο σε ψηφοδέλτιο.

Επι­λέ­γου­με και μπο­ρού­με να χαρά­ξου­με μια άλλη πορεία από αυτή που ζού­με καθημερινά.

Μία πορεία με εκλεγ­μέ­νους μαχη­τές, αγω­νι­στές στο πλάι του λαού, όπως πρέ­πει να είναι.

Που θα μπουν στην πρώ­τη γραμ­μή του αγώ­να για να διεκ­δι­κή­σουν έργα για να ζού­με εμείς και τα παι­διά μας σε πόλεις σύγ­χρο­νες και ασφα­λείς με ελεύ­θε­ρους χώρους και υποδομές.

Που θα βρε­θούν μαζί με τους εργα­ζό­με­νους στον αγώ­να για 5ημερο — 7ωρο — 35ωρο, για ασφα­λείς χώρους δου­λειάς, για να καταρ­γη­θεί στην πρά­ξη η αντερ­γα­τι­κή νομο­θε­σία της κυβέρ­νη­σης που μας γυρ­νά δεκα­ε­τί­ες πίσω.

Που δεν θα αφή­σουν κανέ­να λαϊ­κό σπί­τι στα χέρια τραπεζίτη.

Που θα είναι μαζί με τη νεο­λαία στον αγώ­να της για σύγ­χρο­να και ασφα­λή σχο­λεία, για δημό­σια και δωρε­άν πανεπιστήμια.

Εμείς είμα­στε με όλους και όλες που αντι­με­τω­πί­ζουν τις συνέ­πειες της βάρ­βα­ρης πολι­τι­κής ενός συστή­μα­τος που βρί­σκε­ται σε προ­χω­ρη­μέ­νη σήψη, με όσους και όσες σηκώ­νουν ανά­στη­μα και βγαί­νουν στον αγώ­να και θα είμα­στε δίπλα τους, μαζί τους και όλες τις φορές που θα κατα­κλύ­ζουν το Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο με τα δίκαια αιτή­μα­τά τους.

  • Γι’ αυτά παλεύ­ου­με καθημερινά!
  • Γι’ αυτά ψηφί­ζου­με την Κυριακή!
  • Κάντε το βήμα και τολμήστε!
  • Κάντε την επι­λο­γή που ται­ριά­ζει στα συμ­φέ­ρο­ντα των πολλών!
  • Πάρ­τε την από­φα­ση που δε θα μετα­νιώ­σε­τε, με το χέρι στην καρδιά!
  • Με το κόκ­κι­νο γαρύ­φαλ­λο παντού, σε όλες τις κάλπες!

«Ο λαός της Και­σα­ρια­νής στέλ­νει μήνυ­μα νίκης!», «στην Και­σα­ρια­νή θα επι­στρέ­ψει το χαμό­γε­λο, αυτό το χαμό­γε­λο που γεν­νιέ­ται όταν ξέρεις ότι στα καθη­με­ρι­νά βάσα­να και αγω­νί­ες σου έχεις ένα στή­ριγ­μα, ότι στους καθη­με­ρι­νούς σου αγώ­νες έχεις έναν συμπαραστάτη!».

Αυτό τόνι­σε ο Ηλί­ας Στα­μέ­λος υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος μιλώ­ντας στη συγκέ­ντρω­ση της Και­σα­ρια­νής, στην κατά­με­στη πλα­τεία που φέρει το όνο­μα του ιστο­ρι­κού κομ­μου­νι­στή δημάρ­χου Πανα­γιώ­τη Μακρή.

Απηύ­θυ­νε κάλε­σμα «στους ανθρώ­πους του μόχθου, στα νέα παι­διά που για πρώ­τη φορά θα ψηφί­σουν, σε όσους ακό­μα δεν έχουν κατα­στα­λά­ξει αλλά το σκέ­φτο­νται, να φτά­σουν στην κάλ­πη με τα ψηφο­δέλ­τια του αγώ­να, της ελπί­δας και της προ­ο­πτι­κής» προ­σθέ­το­ντας πως «στην Και­σα­ρια­νή έχου­με απο­δεί­ξει ότι ξέρου­με και να παλεύ­ου­με και να νικά­με. Με πρά­ξεις και όχι με λόγια. Μαζί με τον λαό στους αγώ­νες, μπο­ρού­με να φέρου­με τα πάνω κάτω!»

Ανα­λυ­τι­κά:

Σήμε­ρα εδώ, στην πλα­τεία που φέρει το όνο­μα του ιστο­ρι­κού κομ­μου­νι­στή δημάρ­χου Πανα­γιώ­τη Μακρή, ο λαός της Και­σα­ρια­νής στέλ­νει μήνυ­μα νίκης!

Ότι στην Και­σα­ρια­νή θα επι­στρέ­ψει το χαμό­γε­λο, αυτό το χαμό­γε­λο που γεν­νιέ­ται όταν ξέρεις ότι στα καθη­με­ρι­νά βάσα­να και αγω­νί­ες σου έχεις ένα στή­ριγ­μα, ότι στους καθη­με­ρι­νούς σου αγώ­νες έχεις έναν συμπαραστάτη!

Και τέτοια θα είναι η δημο­τι­κή αρχή της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» που θα ανα­δεί­ξει ξανά με την ψήφο του ο λαός της πόλης μας!

Η σημε­ρι­νή μας συγκέ­ντρω­ση είναι συνέ­χεια της μεγά­λης απο­δο­χής του κόσμου που συνα­ντή­σα­με όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα, στις καθη­με­ρι­νές μας περιο­δεί­ες και συσκέ­ψεις, στις συγκε­ντρώ­σεις στις γει­το­νιές, εκεί που ζει, εργά­ζε­ται, μορ­φώ­νε­ται ο λαός και η νεο­λαία, εκεί που αγω­νιά για τη δύσκο­λη καθη­με­ρι­νό­τη­τα και το μέλ­λον του.

Σήμε­ρα εδώ συνα­ντιέ­ται η γενιά της πόλης μας που μεγά­λω­σε με τη ζωντα­νή μνή­μη της εθνι­κής αντί­στα­σης, που πάλε­ψε σε πολύ δύσκο­λες συν­θή­κες για να απο­κτή­σει ανθρώ­πι­νο πρό­σω­πο η Και­σα­ρια­νή. Συνα­ντιέ­ται με τους εργα­ζό­με­νους, τις γυναί­κες και τους νέους των κοι­νω­νι­κών αγώ­νων που ακο­λού­θη­σαν, … με εκεί­νους που έδω­σαν τις δικές τους μάχες τα προη­γού­με­να χρό­νια, για να υπε­ρα­σπι­στούν το λαϊ­κό εισό­δη­μα από την αντι­λαϊ­κή επί­θε­ση, στις μάχες για να μην πέσει κανέ­να λαϊ­κό σπί­τι στα χέρια των κορα­κιών, για την διεκ­δί­κη­ση των δικαιω­μά­των μας στην υγεία, στην παι­δεία κ.α. . Συνα­ντιού­νται με τους ακό­μα νεό­τε­ρους που παίρ­νουν τη σκυ­τά­λη της πάλης, στα μαθη­τι­κά θρα­νία, στα φοι­τη­τι­κά αμφι­θέ­α­τρα, και στους χώρους δου­λειάς, για ένα μέλ­λον πιο φωτεινό.

Σήμε­ρα από δω, απευ­θύ­νου­με κάλε­σμα στους ανθρώ­πους του μόχθου, στα νέα παι­διά που για πρώ­τη φορά θα ψηφί­σουν, σε όσους ακό­μα δεν έχουν κατα­στα­λά­ξει αλλά το σκέ­φτο­νται, να φτά­σουν στην κάλ­πη με τα ψηφο­δέλ­τια του αγώ­να, της ελπί­δας και της προοπτικής.

Καλού­με κάθε καλο­προ­αί­ρε­το άνθρω­πο, ιδιαί­τε­ρα όσους θεω­ρούν τον εαυ­τό τους αρι­στε­ρό, με αξί­ες και αρχές, με αγω­νι­στι­κή δια­δρο­μή, που εμπι­στεύ­τη­καν τα προη­γού­με­να χρό­νια το ΣΥΡΙΖΑ και νιώ­θουν σήμε­ρα προ­δο­μέ­νοι και αγα­να­κτι­σμέ­νοι από την προ­δια­γε­γραμ­μέ­νη πορεία που ακο­λου­θεί, όπως επί­σης από τα έργα και τις ημέ­ρες της ηγε­σί­ας του κόμ­μα­τος αυτού στην Και­σα­ρια­νή, με την προ­ε­κλο­γι­κή σύμπρα­ξή τους με την δημο­τι­κή αρχή Βοσκό­που­λου που μέχρι εχθές κατήγ­γει­λαν ως κυβερνητική.

  • Μην περι­μέ­νε­τε άλλο!
  • Κάντε τώρα το ΒΗΜΑ! Αλλάξ­τε το σενά­ριο που φτιά­χνε­ται για εσάς, χωρίς εσάς.
  • Με ψήφο στη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση για να δυνα­μώ­σει η πραγ­μα­τι­κή λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση στην κυβέρ­νη­ση και στο εχθρι­κό για το λαό κράτος!

Φίλοι και Φίλες

Οι λίγοι μήνες που ακο­λού­θη­σαν τις δύο εκλο­γι­κές ανα­με­τρή­σεις για τις εθνι­κές εκλο­γές δεν αφή­νουν περι­θώ­ρια για αυτα­πά­τες και καθυστερήσεις.

Η επό­με­νη ημέ­ρα είναι ήδη δύσκο­λη για το λαό και ο αγώ­νας που δίνου­με, για να έχει ένα στή­ριγ­μα στον τόπο του και όχι έναν ακό­μα τοπι­κό εχθρό, είναι κυριο­λε­κτι­κά ένας αγώ­νας για τη ζωή.

Στο μικρό αυτό διά­στη­μα το ένα έγκλη­μα ακο­λού­θη­σε το άλλο! Πριν καλά-καλά κατα­κά­τσουν οι στά­χτες από τις πυρ­κα­γιές, πριν υπο­χω­ρή­σουν οι λάσπες από τις πλημ­μύ­ρες, οι ίδιες αυτές οι κατα­στρο­φές, χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν ως εφαλ­τή­ριο και ευκαι­ρία για να επι­τα­χυν­θεί η εγκλη­μα­τι­κή πολιτική.

Η κυβέρ­νη­ση προ­χώ­ρη­σε στην ψήφι­ση του νέου αντερ­γα­τι­κού νομο­σχε­δί­ου – έκτρω­μα που παρα­γκω­νί­ζει και τα τελευ­ταία νομι­κά εμπό­δια στο θέλω των εργο­δο­τών να απο­μυ­ζούν τους εργα­ζό­με­νους για όσο θέλουν, όταν και όπο­τε θέλουν!

Οι τοπικές εκλογές δεν είναι κάτι άλλο!

Τα χρό­νια που πέρα­σαν η πλειο­ψη­φία των δημάρ­χων και των περι­φε­ρειαρ­χών, έγι­ναν πρό­θυ­μα συνερ­γοί και συνέ­νο­χοι αυτής της πολι­τι­κής. Στή­ρι­ξαν τις αντι­δρα­στι­κές αλλα­γές στην Τοπι­κή Διοί­κη­ση. Προ­ώ­θη­σαν την τοπι­κή φορο­λο­γία, την αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τα, τις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις, την ανα­τρο­πή των εργα­σια­κών σχέ­σε­ων. Ξεπού­λη­σαν τη λαϊ­κή περιου­σία και στή­ρι­ξαν τα μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα σε βάρος των σύγ­χρο­νων λαϊ­κών αναγκών.

Σε αυτό το μύλο, ρίχνει νερό το νομο­σχέ­διο που λίγες ημέ­ρες πριν τις εκλο­γές, έφε­ρε για ψήφι­ση στη Βου­λή η κυβέρ­νη­ση. Νομο­σχέ­διο που κάνει ακό­μα πιο αντι­δρα­στι­κή τη λει­τουρ­γία των Δήμων, ξεκομ­μέ­νη από τον έλεγ­χο και την λαϊ­κή παρέμ­βα­ση, που υπη­ρε­τεί τους στό­χους της αντι­λαϊ­κής αυτής πολιτικής.

Μάταια θα ψάξει κανείς να βρει κου­βέ­ντα για τα παρα­πά­νω, στα ιλου­στρα­σιόν προ­γράμ­μα­τα και δια­κη­ρύ­ξεις των εκλε­κτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των ανε­ξαρ­τή­των τους… Εκεί που περισ­σεύ­ουν τα μεγά­λα λόγια, η “αγά­πη για την πόλη”, οι υπο­σχέ­σεις και το “όρα­μα”.

  • Παρα­τή­ρη­σε προ­σε­κτι­κά τα προ­γράμ­μα­τά αυτά! Είναι ίδια — καρ­μπόν, σε όλους τους Δήμους –και στην Και­σα­ρια­νή, με ασή­μα­ντες διαφοροποιήσεις.
  • Κοι­νός τόπος όλων: ότι ξεπερ­νούν «μαγι­κά» όλες τις δυσκο­λί­ες που βάζει το αντι­λαϊ­κό πλαί­σιο λει­τουρ­γί­ας των δήμων. 
  • Ότι απέ­χουν απέ­να­ντι σε κάθε σκίρ­τη­μα αμφι­σβή­τη­σης στην ανά­γκη να βγει ο λαός στο προ­σκή­νιο των εξελίξεων.
  • Για λύσεις στα προ­βλή­μα­τα, παρου­σιά­ζουν ακρι­βώς τα συν­θή­μα­τα με τα οποία ντύ­νε­ται αυτή η βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή. Για “πρά­σι­νες πόλεις κ’ έξυ­πνες πόλεις”, “ψηφια­κό κρά­τος”, για “τοπι­κή ανά­πτυ­ξη” και οικο­νο­μι­κή αυτο­τέ­λεια”, για «αλλα­γή κουλ­τού­ρας στις εργα­σια­κές σχέ­σεις» κα. 
  • Είναι τα συν­θή­μα­τα της πολι­τι­κής που με κάθε ευκαι­ρία απο­δει­κνύ­ει ότι είναι πολι­τι­κή χρε­ο­κο­πί­ας του λαού.

Για το λαό δεν υπάρ­χουν όμορ­φες πόλεις με ανθρώ­πους που βλέ­πουν το σπί­τι τους να χάνε­ται από τις τρά­πε­ζες. Με εργα­ζό­με­νους που δου­λεύ­ουν 13 ώρες «από επι­λο­γή» — όπως λέει η κυβέρ­νη­ση, αφού το μερο­κά­μα­το δε φτά­νει. Με παι­διά που δεν έχουν ασφα­λή σχο­λεία. Με τις ανά­γκες μας για υγεία να απο­τε­λούν χρυ­σο­φό­ρο εμπό­ρευ­μα για τους ιδιώ­τες και τον φυσι­κό πλού­το να είναι στα πόδια των επενδυτών.

Αυτές είναι οι όμορφες πόλεις για τους λίγους.

Στην Καισαριανή έχουμε σίγουρη επιλογή
που θα παλεύει για την πόλη
που είναι όμορφη για να ζούνε οι πολλοί!

Αυτή η ελπί­δα, αυτή η προ­ο­πτι­κή, έχει όνο­μα. “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές και ΝΑΙ μπο­ρεί απο­δε­δειγ­μέ­να να δώσει ανά­σα στη ζωή μας και την πόλη μας.

  • Για­τί είμα­στε δεσμευ­μέ­νοι μονά­χα απέ­να­ντι στον λαό και τις ανά­γκες του, και για αυτό μπο­ρού­με μαζί να διεκ­δι­κού­με απο­φα­σι­στι­κά όσα χρειά­ζο­νται. Να μην αφή­νου­με σε «χλω­ρό κλα­ρί» κυβερ­νή­σεις, περι­φέ­ρεια και επιτελεία.
  • Για­τί ξέρου­με ότι για να ανοί­ξει ο δρό­μος της ελπί­δας, της κοι­νω­νί­ας των σύγ­χρο­νων ανα­γκών του λαού, χρειά­ζε­ται σύγκρου­ση με την πολι­τι­κή που θυσιά­ζει τελι­κά το λαό για τα κέρ­δη των λίγων.
  • Για­τί δεν υπο­τι­μά­με το παρα­μι­κρό που αφο­ρά την καθη­με­ρι­νή ζωή και τα δικαιώ­μα­τα του κάθε συμπο­λί­τη μας.
  • Για­τί στην πόλη μας πίσω από κάθε κατά­κτη­ση, πίσω από κάθε ουσια­στι­κό έργο που έγι­νε ή μπή­κε στα σκα­ριά βρί­σκο­νται αγώ­νες και διεκ­δι­κή­σεις στις οποί­ες πρω­το­στά­τη­σαν κομ­μου­νι­στές και άλλοι αγω­νι­στές δήμαρ­χοι, όπως ο αεί­μνη­στος Πανα­γιώ­της Μακρής.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη και η ευθύνη
της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καισαριανή!

Στην Και­σα­ρια­νή έχου­με απο­δεί­ξει ότι ξέρου­με και να παλεύ­ου­με και να νικά­με. Με πρά­ξεις και όχι με λόγια. Μαζί με τον λαό στους αγώ­νες, μπο­ρού­με να φέρου­με τα πάνω κάτω!

Η συνά­ντη­ση του λαού της πόλης μας, των συλ­λο­γι­κών του φορέ­ων, των εργα­ζό­με­νων του Δήμου με τη Διοί­κη­ση της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης στην προη­γού­με­νη θητεία της, έδω­σε απο­τε­λέ­σμα­τα, σημεί­ω­σε νίκες, υπο­χρέ­ω­σε τους κυβερ­νώ­ντες σε οπι­σθο­χώ­ρη­ση από αρχι­κές επιλογές.

  • Μαζί με τους γονείς, τους εκπαι­δευ­τι­κούς και τους μαθη­τές, στον αγώ­να για σύγ­χρο­να και ασφα­λή σχο­λεία, εξα­σφα­λί­σα­με για πρώ­τη φορά μετά από 20 χρό­νια, τη χρη­μα­το­δό­τη­ση για εκτε­τα­μέ­νες παρεμ­βά­σεις συντή­ρη­σης στα σχο­λι­κά κτή­ρια της πόλης.
  • Μαζί με τους εργα­ζό­με­νους του Δήμου, στις διεκ­δι­κή­σεις τους για δικαιώ­μα­τα, αξιο­πρε­πείς μισθούς και προ­σλή­ψεις, σπά­σα­με στους δρό­μους το 2017, την πολι­τι­κή της απα­γό­ρευ­σης προ­σλή­ψε­ων που κρα­τεί στην ουσία ως σήμερα.
  • Μαζί με το λαό της πόλης ολο­κλη­ρώ­σα­με τον αγώ­να που έδιω­ξε ορι­στι­κά την Σκο­πευ­τι­κή Εται­ρία από τον ιερό χώρο του Σκο­πευ­τη­ρί­ου, ανοί­γο­ντας το δρό­μο για την αξιο­ποί­η­ση του συνό­λου του πάρ­κου για την ανά­δει­ξη της ιστο­ρί­ας και τις ανά­γκες των κατοί­κων σε αθλη­τι­σμό, πολι­τι­σμό και αναψυχή.

Κόντρα στις επι­διώ­ξεις και τους στό­χους της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, στην Και­σα­ρια­νή στα χρό­νια της διοί­κη­σης της «Λαϊ­κής Συσπείρωσης»:

  • Η λαϊ­κή οικο­γέ­νεια δεν φορ­τώ­θη­κε άλλα βάρη. Αντι­θέ­τως, μειώ­θη­καν τα δημο­τι­κά τέλη,
  • Δια­μορ­φώ­θη­καν δομές που έδι­ναν δωρε­άν πρό­σβα­ση στον αθλη­τι­σμό και τον πολι­τι­σμό σε εκα­το­ντά­δες συμπο­λί­τες μας.
  • Εξα­σφα­λί­στη­κε η πρό­σβα­ση όλων των παι­διών στους παι­δι­κούς σταθ­μούς χωρίς προ­ϋ­πο­θέ­σεις, σε σύγ­χρο­νες κτη­ρια­κές υποδομές.
  • Απαλ­λά­χθη­κε ο Δήμος Και­σα­ρια­νής από τα χρέη του παρελ­θό­ντος, που έβα­ζαν εμπό­διο σε κάθε θετι­κή προ­σπά­θεια, χωρίς να βάλου­με το χέρι στην τσέ­πη του λαού της πόλης.
  • Διεκ­δι­κή­σα­με και κερ­δί­σα­με έργα υπο­δο­μής, που απα­ντά­νε στις μεγά­λες λαϊ­κές προ­τε­ραιό­τη­τες και υλο­ποιού­νται μέχρι σήμερα.
  • Με τη λει­τουρ­γία του Μου­σεί­ου της ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντί­στα­σης τιμή­σα­με τους αγώ­νες του τόπου μας και τις προ­σφυ­γι­κές ρίζες της Και­σα­ρια­νής, κόντρα στο φασι­σμό και την παρα­χά­ρα­ξη της ιστορίας.

Και από τη θέση της αντι­πο­λί­τευ­σης, τα 4 τελευ­ταία χρό­νια στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο, βάλα­με στο επί­κε­ντρο τις ανά­γκες των πολλών.

Προ­βά­λα­με θέσεις και διεκ­δι­κή­σεις για την δημό­σια υγεία και την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας, την ανα­κού­φι­ση από την φορε­πι­δρο­μή, απαι­τώ­ντας άμε­σα μέτρα για την ασφά­λεια των σχο­λεί­ων, τη λει­τουρ­γία των κοι­νω­νι­κών δομών, την καθη­με­ρι­νό­τη­τα του πολίτη.

Βάλα­με εμπό­δια στο αντι­λαϊ­κό κρε­σέ­ντο της δημο­τι­κής αρχής του κου Βοσκό­που­λου. Απο­κα­λύ­ψα­με το πισω­γύ­ρι­σμα που έφε­ρε σε όλα όσα με αγώ­νες είχα­με πετύ­χει κατά τη διάρ­κεια της θητεί­ας της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο Δήμο.

Φίλοι και Φίλες

Είναι στο χέρι του λαού με την επιλογή του στην κάλπη της Κυριακής
να μην επιτρέψει άλλη μια χαμένη θητεία για την Καισαριανή.

  • Να μην προ­σθέ­σει άλλον έναν αντί­πα­λο, άλλον έναν εχθρό στους τόσους που ήδη έχει.
  • Έναν τέτοιο εχθρό βρή­κε απέ­να­ντί του, τα 4 χρό­νια που πέρα­σαν στη διοί­κη­ση Βοσκόπουλου.
  • Η σημε­ρι­νή δημο­τι­κή αρχή εκλέ­χτη­κε στη­ρι­ζό­με­νη στις ηγε­σί­ες των κομ­μά­των της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής και σε τοπι­κά συμ­φέ­ρο­ντα που έχουν εδώ και χρό­νια κάτσει στο σβέρ­κο του λαού της πόλης. Αυτή την ενό­τη­τα κομπά­ζει ότι μπό­ρε­σε και εξέ­φρα­σε ο κος Βοσκόπουλος.
  • Ξεπλή­ρω­σε αυτό το «χρέ­ος» ευθυ­γραμ­μι­ζό­με­νη πλή­ρως με τους στό­χους και τις αξιώ­σεις αυτών.

Για αυτό :

  • Αρνή­θη­κε να ανα­κου­φί­σει από τα βάρη των υψη­λών αντα­πο­δο­τι­κών τελών τη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια και να τα αυξή­σει σε μεγά­λες επι­χει­ρή­σεις (τρά­πε­ζες, ξενο­δο­χεία, σούπερμάρκετ).
  • Επα­νέ­φε­ρε τις εργα­σια­κές σχέ­σεις “σκλα­βο­πά­ζα­ρο” σε όλη τους την αδια­φά­νεια, σε όλες σχε­δόν τις δομές του Δήμου.
  • Καθιέ­ρω­σε αντί­τι­μο στην ΑΙΟΛΙΑ και απο­πει­ρά­θη­κε να κάνει το ίδιο στο Πολι­τι­στι­κό Κέντρο.
  • Οδή­γη­σε στην υπο­βάθ­μι­ση των παρο­χών προς τους δημό­τες: στο κλεί­σι­μο του γυμνα­στη­ρί­ου, στην απο­δό­μη­ση του Πολι­τι­στι­κού Κέντρου, στην κατάρ­γη­ση της τοπι­κής συγκοι­νω­νί­ας, στην τρα­γι­κή εικό­να του Κέντρου Συμ­βου­λευ­τι­κής ΑΜΕΑ κ.ά
  • Απο­δέ­χτη­κε τα απα­ρά­δε­κτα κοντέι­νερ της δίχρο­νης προ-σχο­λι­κής αγω­γής και τα 25+ τμή­μα­τα κατά τη διάρ­κεια της πανδημίας.
  • Απο­δέ­χθη­κε τα τερά­στια κενά στο προ­σω­πι­κό του Δήμου που καλύ­πτο­νται όπως-όπως με ολι­γό­μη­νους κακο­πλη­ρω­μέ­νους συμ­βα­σιού­χους, ακό­μα και σε κρί­σι­μες δομές όπως οι Βρε­φι­κοί Σταθ­μοί του Δήμου.
  • Παρέ­δω­σε το γήπε­δο «Μ. Κρη­τι­κό­που­λος» σε “ξενό­φερ­τη” ΠΑΕ, στε­ρώ­ντας τις υπο­δο­μές από τον σωμα­τεια­κό και μαζι­κό αθλη­τι­σμό της πόλης
  • Ανα­γνώ­ρι­σε στην πρά­ξη τη Φιλο­δα­σι­κή Εται­ρία ως νόμι­μο ιδιο­κτή­τη του αισθη­τι­κού δάσους του Υμηττού.
  • Ξέπλυ­νε τους μηχα­νι­σμούς παρα­χά­ρα­ξης της ιστο­ρί­ας του Γερ­μα­νι­κού Υπ. Εξω­τε­ρι­κών, βάζο­ντάς τους για μια χού­φτα ευρώ στον ιερό χώρο του Σκο­πευ­τη­ρί­ου, υπο­νο­μεύ­ο­ντας τους δια­χρο­νι­κούς αγώ­νες για τις πολε­μι­κές αποζημιώσεις.
  • Κρά­τη­σε εχθρι­κή στά­ση απέ­να­ντι σε κάθε λαϊ­κή διεκ­δί­κη­ση. Συκο­φά­ντη­σε και επι­τέ­θη­κε στους εργα­ζό­με­νους του δήμου, κάλε­σε μέχρι και αστυ­νο­μία στους γονείς που δια­μαρ­τύ­ρο­νταν για τα τσί­γκι­να κλου­βιά, στους μαθη­τές της πόλης και τους φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους που συγκέ­ντρω­ναν αλλη­λεγ­γύη για τους πυρό­πλη­κτους της Εύβοιας.
  • Πρω­το­στά­τη­σε στον αντι­κομ­μου­νι­σμό και τους σχε­δια­σμούς για την αλλοί­ω­ση του περιε­χο­μέ­νου της ιστο­ρί­ας της πόλης μας.

Αυτό είναι το στίγμα της διοίκησης Βοσκόπουλου,
από το οποίο χρειάζεται να απαλλαγεί ο λαός της πόλης.

Η «Ενω­μέ­νη Και­σα­ρια­νή», όπως αυτο­α­πο­κα­λέ­στη­κε το σχή­μα που στή­θη­κε προ­ε­κλο­γι­κά από τις ηγε­σί­ες των παρα­τά­ξε­ων «Και­σα­ρια­νή Τώρα», «Συνερ­γα­σία Πολι­τών» (ΣΥΡΙΖΑ) και την παρά­τα­ξη “φάντα­σμα” του πρώ­ην δημάρ­χου Καμπά­κα, απο­τε­λεί­ται από τις ίδιες δυνά­μεις που μηχα­νεύ­τη­καν στις προη­γού­με­νες εκλο­γές, άλλο­τε φανε­ρά και άλλο­τε υπό­γεια, κάθε μέσο για να μην ανα­νε­ω­θεί η θητεία της «Λαϊ­κής Συσπείρωσης»

  • Στή­θη­κε πάνω σε μια συμ­φω­νία κορυ­φών και με δεδο­μέ­νη την πολι­τι­κή τους σύγκλι­ση στη συνέ­χι­ση αυτής της κατα­στρο­φι­κής για το λαό πορείας.
  • Σφρα­γί­στη­κε με το ανα­με­νό­με­νο μοί­ρα­σμα καρε­κλών και θέσε­ων, με νέες δεσμεύ­σεις σε συμ­φέ­ρο­ντα, στην πλά­τη του λαού που μόνο απέ­χθεια μπο­ρεί να δημιουρ­γή­σει σε κάθε προ­ο­δευ­τι­κό άνθρω­πο. Ιδιαί­τε­ρα στους ψηφο­φό­ρους της «Συνερ­γα­σί­ας Πολι­τών» του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέ­πουν την ψήφο και την εμπι­στο­σύ­νη τους, να την κατα­θέ­τουν σε άλλους σχεδιασμούς.
  • Άλλω­στε είναι νωπή ακό­μα η κρι­τι­κή της «Συνερ­γα­σί­ας Πολι­τών» και της κας Παρα­γιού για την διοί­κη­ση Βοσκό­που­λου, που μόλις τον προη­γού­με­νο Νοέμ­βρη την κατη­γο­ρού­σε για «… έλλειμ­μα πολι­τι­κής …, … αδυ­να­μία να στη­ρί­ξει ένα πλαί­σιο διεκ­δι­κή­σε­ων απέ­να­ντι στην κυβέρ­νη­ση…, για επι­κοι­νω­νια­κά τεχνά­σμα­τα ώστε να φανεί ένα έργο που ουσια­στι­κά δεν υπάρ­χει, …έλλει­ψη δια­φά­νειας, με συχνή χρή­ση των απευ­θεί­ας ανα­θέ­σε­ων, με συμ­βά­σεις συμ­βού­λων κατά απο­κο­πή και με παρα­δο­τέα που αγνο­εί την ύπαρ­ξη τους το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο… κα»

Λίγους μήνες μετά … άλλα­ξε το τρο­πά­ρι και (τελευ­ταία κοι­νή δήλω­ση που έκα­ναν ότι η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση είναι οπι­σθο­δρο­μι­κή κλπ).

Την ίδια ώρα ο κος Βοσκό­που­λος στην αγω­νιώ­δη προ­σπά­θειά του να απα­ντή­σει στα όσα απο­κα­λυ­πτι­κά ανα­δει­κνύ­ου­με για τα πεπραγ­μέ­να του, κατα­φεύ­γει στην γνώ­ρι­μο ύφος και επίπεδο:

  • Κατη­γο­ρεί τους εργα­ζό­με­νους του Δήμου ότι δήθεν τον σαμπο­τά­ρουν, ανα­πα­ρά­γο­ντας για άλλη μια φορά την αισχρή και ρατσι­στι­κή φρά­ση ότι «οι μισοί εργα­ζό­με­νοι είναι μη λειτουργικοί».
  • Επι­στρα­τεύ­ει την κου­το­πο­νη­ριά, στο παρα­μύ­θια­σμα και το κοι­νό ψέμα για να δικαιο­λο­γή­σει τα αδι­καιο­λό­γη­τα της τρα­γι­κής οικο­νο­μι­κής κατά­στα­σης του Δήμου.
  • Παρέ­λα­βαν ένα Δήμο με μηδε­νι­κές προ­κα­τα­βο­λές (το 2015 ήταν 450.000ευρώ!), σε ιστο­ρι­κό χαμη­λό οφει­λών σε προ­μη­θευ­τές (το 2019 ήταν κάτω από 300.000ευρώ), με ταμείο κοντά στο 1 εκ ευρώ και μέσα σε 4 χρό­νια, με λιγό­τε­ρες δανεια­κές υπο­χρε­ώ­σεις, παρα­δί­δουν πάνω από 1.4 εκ οφει­λές σε προ­μη­θευ­τές, έχο­ντας εξα­νε­μί­σει τα ταμεια­κά δια­θέ­σι­μα και με προ­κα­τα­βο­λές 370.000 από τα έσο­δα του 2024!
  • Στην προ­σπά­θεια τους να απα­ντή­σουν , ξεχνά­νε την αριθ­μη­τι­κή. Τους απα­ντά­με και από εδώ. Στην δική μας την θητεία δώσα­με 2.721.030,79 €και στην δική τους 2.489.030,85 € και για τα παρα­πά­νω υπάρ­χουν απο­δεί­ξεις είναι όλα κατα­γε­γραμ­μέ­να. Για τα χρέη που δημιούρ­γη­σαν οι ίδιοι δεν λένε τίποτα.
  • Ας ψάξουν για αδα­είς και ευκο­λό­πι­στους αλλού και όχι στο λαό της Και­σα­ρια­νής που πλη­ρώ­νει ήδη με πολ­λούς τρό­πους την εικό­να της οικο­νο­μι­κής χρε­ο­κο­πί­ας του Δήμου, για χατί­ρι των πολι­τι­κών επι­λο­γών και προ­τε­ραιο­τή­των της διοί­κη­σης Βοσκόπουλου
  • Κάνει το άσπρο – μαύ­ρο για τα έργα που υλο­ποιού­νται στην πόλη.
  • Επι­τί­θε­ται ακό­μα και στο ιστο­ρι­κό απο­τύ­πω­μα και την παρα­κα­τα­θή­κη των αγω­νι­στών δημάρ­χων της πόλης μας, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι «… συνει­δη­τά η αρι­στε­ρά κρα­τού­σε χαμη­λά τις απαι­τή­σεις του δήμου για να την εκμε­ταλ­λεύ­ε­ται πολι­τι­κά, και ότι η Και­σα­ρια­νή ήταν έρμαιο ιδεοληψιών»

και άλλα πολ­λά και εύοσμα…

Φίλες και φίλοι
Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι

Αυτοί τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας!
Αυτοί μόνοι τους και εμείς όλοι μας,

Είναι στο χέρι του λαού της Και­σα­ρια­νής να βάλει τη σφρα­γί­δα του στις εξε­λί­ξεις και να ακυ­ρώ­σει στην πρά­ξη τις νέες αυτές εκλο­γι­κές μεθοδεύσεις.

Ξέρει ότι η ψήφος στη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση δεν θα γίνει «κάτι άλλο» μετά τις εκλο­γές. Δεν μετα­φρά­ζε­ται σε καρέ­κλες, δεν μπαί­νει σε λογι­κή παζα­ριών. Επι­στρέ­φει ανό­θευ­τη σε αυτόν και το κίνη­μά του, γίνε­ται δική του δύναμη.

Γνω­ρί­ζει ότι η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» είναι ταγ­μέ­νη στην πιο πλα­τιά και γνή­σια συμ­μα­χία που μπο­ρεί να υπάρ­ξει. Την ενό­τη­τα των εργα­ζό­με­νων, των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων, των συντα­ξιού­χων, των νέων της πόλης μας στην πάλη για τα συμ­φέ­ρο­ντα και τις ανά­γκες τους. Αυτή την ενό­τη­τα υπη­ρε­τή­σα­με όλα αυτά τα χρό­νια. Σε αυτήν τη ρότα θα συνεχίζουμε.

Φίλοι και Φίλες

Εμείς όταν μιλά­με για πόλη, μιλά­με πρώ­τα απ’ όλα για τους ανθρώ­πους της, βλέ­που­με τις ανά­γκες τους στη ζωή, την κατοι­κία, την εργασία.

Θεω­ρού­με όμορ­φη πόλη:

  • την πόλη που δεν έχει ανέρ­γους, φτώ­χεια, νεο­λαία με αδιέ­ξο­δα, παι­διά σε εξάρτηση.
  • Που έχει δημό­σιους ελεύ­θε­ρους χώρους και πάρ­κα που να απο­λαμ­βά­νου­με δωρεάν.
  • Αθλη­τι­κούς χώρους και κέντρα πολι­τι­σμού για τα παι­διά μας χωρίς να βάζου­με το χέρι στην τσέπη.
  • Δημό­σιες δωρε­άν δομές Υγεί­ας. Κοι­νω­νι­κές υπη­ρε­σί­ες και φρο­ντί­δα για την τρί­τη ηλικία.
  • Σχο­λεία σύγ­χρο­να που να μην πέφτουν τα ταβάνια.
  • Προ­στα­σία των δασών και μέτρα ολο­κλη­ρω­μέ­νης πρό­λη­ψης για τη ζωή και την περιουσία…

Με αυτό το κρι­τή­ριο θέτου­με προ­τε­ραιό­τη­τες και ξεδι­πλώ­νου­με σχέ­διο διεκ­δί­κη­σης κόντρα στον αντι­δρα­στι­κό ρόλο που καλεί­ται να παί­ξει η Τοπι­κή Διοί­κη­ση στις σημε­ρι­νές συνθήκες.

  • Διεκ­δι­κού­με την πλή­ρη χρη­μα­το­δό­τη­ση της Τοπι­κής Διοί­κη­σης από το κράτος,
  • Την κάλυ­ψη των μεγά­λων κενών σε προ­σω­πι­κό, με μόνι­μες και στα­θε­ρές εργα­σια­κές σχέσεις,
  • Την προ­στα­σία της ζωής, της περιου­σί­ας του λαού και του περι­βάλ­λο­ντος με τα ανα­γκαία έργα αντι­πυ­ρι­κής, αντι­πλημ­μυ­ρι­κής και αντι­σει­σμι­κής θωράκισης.
  • Την προ­τε­ραιό­τη­τα σε έργα που αντι­με­τω­πί­ζουν τα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα και τις ανά­γκες του λαού, ιδιαί­τε­ρα στη συντή­ρη­ση της σχο­λι­κής στέ­γης και στη διεύ­ρυν­ση της σχο­λι­κής υποδομής.
  • Διεκ­δι­κού­με τη δημιουρ­γία ανθρώ­πι­νων υπο­δο­μών στον οικι­σμό του Βλη­τι­κού Σταθ­μού και τη διά­σω­ση των «Πυρο­βο­λη­μέ­νων» στο Τρίγωνο.
  • Υπο­δο­μές για δωρε­άν άθλη­ση, πολι­τι­σμό και αναψυχή,
  • Την προ­στα­σία του ορει­νού όγκου του Υμηττού
  • Την αντι­με­τώ­πι­ση του κυκλοφοριακού/συγκοινωνιακού προβλήματος.
  • Την ανα­βάθ­μι­ση της Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγείας
  • Τη μάχη ενά­ντια σε όλα τα ναρ­κω­τι­κά και τις εξαρτήσεις

Θεω­ρού­με καθή­κον μας την εξα­σφά­λι­ση της λαϊ­κής συμ­με­το­χής, με συνε­λεύ­σεις στις γει­το­νιές, απο­λο­γι­στι­κές συγκε­ντρώ­σεις, ανοι­χτά θεμα­τι­κά συμ­βού­λια που θα ανα­βιώ­σουν την επα­φή με το λαό της πόλης, ως απα­ραί­τη­τη προ­ϋ­πό­θε­ση για την ενη­μέ­ρω­ση και την ανά­πτυ­ξη της πάλης του.

Φίλες και φίλοι,
Και­σα­ρια­νιώ­τες και Καισαριανιώτισσες.

Λίγες μέρες μονά­χα απο­μέ­νουν μέχρι το άνοιγ­μα της κάλ­πης την Κυρια­κή. Λίγες μέρες αλλά άπει­ρα επι­χει­ρή­μα­τα για να φτά­σει ο λαός της πόλης μας στην κάλ­πη με το ψηφο­δέλ­τιο με το κόκ­κι­νο γαρύ­φαλ­λο, το ψηφο­δέλ­τιο της Λαϊ­κής Συσπείρωσης.

Γεμί­ζου­με δύνα­μη, ζωντά­νια και αυτο­πε­ποί­θη­ση από τη σημε­ρι­νή μεγα­λειώ­δη συγκέ­ντρω­ση και αξιο­ποιού­με και το τελευ­ταίο δευ­τε­ρό­λε­πτο, για να φτά­σου­με όσο το δυνα­τόν πιο μακριά σε περισ­σό­τε­ρους Και­σα­ρια­νιώ­τες και Και­σα­ρια­νιώ­τισ­σες, με την πρό­τα­ση της ελπί­δας και του αγώνα.

  • Για να βγει την επό­με­νη μέρα πιο δυνα­τός ο λαός. Να αφή­σου­με πίσω τον δρό­μο των συνε­χών θυσιών για τα κέρ­δη των λίγων.
  • Με πιο πολ­λούς ακό­μα δημάρ­χους της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, με ακό­μα περισ­σό­τε­ρους εκλεγ­μέ­νους δημο­τι­κούς και περι­φε­ρεια­κούς συμβούλους.
  • Από­ψε από το βήμα της μεγά­λης αυτής συγκέ­ντρω­σης, καλού­με όσους ακό­μα δεν έχουν απο­φα­σί­σει για τη ψήφο τους, που μπο­ρεί να μην συμ­φω­νούν σε όλα, να δεί­ξουν εμπι­στο­σύ­νη στο ψηφο­δέλ­τιο της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, που απο­τε­λεί­ται από δοκι­μα­σμέ­νους αγω­νι­στές , ανθρώ­πους που συμπο­ρεύ­ο­νται με το ΚΚΕ στον αγώ­να, στο κίνη­μα και τις εκλογές.
  • Απο­τε­λεί εγγύ­η­ση ότι θα υπε­ρα­σπι­στεί τα συμ­φέ­ρο­ντά τους, δεν θα τους προδώσει!
  • Καλού­με τους νέους που για πρώ­τη φορά φτά­νουν στην κάλ­πη, να κάνουν τη ψήφο τους περή­φα­νη, αγω­νι­στι­κή απά­ντη­ση κόντρα στην υπο­τα­γή και σε αυτούς που τσα­κί­ζουν τη ζωή και τα όνει­ρά τους.
  • Καλού­με όλους του Και­σα­ρια­νιώ­τες να κάνουν το βήμα από την πρώ­τη Κυρια­κή για να βγει το ψηφο­δέλ­τιο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» τόσο ενι­σχυ­μέ­νο που να μην αφή­νει περι­θώ­ρια για να αλλοιω­θεί με μαγει­ρέ­μα­τα η θέλη­ση του λαού της πόλης μας.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.
Να ζωντανέψουμε ξανά το χαμόγελο στην πόλη μας!

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο