Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεσαιωνική καλημέρα στους σταθμούς του Μετρό — Καμπάνια κατά των αμβλώσεων στις αποβάθρες

Καμπά­νια κατά των αμβλώ­σε­ων στις απο­βά­θρες του Μετρό με γεν­ναία δόση σκοταδισμού. 

Συγκε­κρι­μέ­να οι επι­βά­τες του Μετρό το πρωί της Δευ­τέ­ρας αντί­κρι­σαν αφί­σες της πρω­το­βου­λί­ας «Αφή­στε με να ζήσω» που γρά­φουν: «Ήξε­ρες ότι από την 18η ημέ­ρα κτυ­πά η καρ­διά του; Από την 42η μέρα ανι­χνεύ­ο­νται εγκε­φα­λι­κά κύμα­τα; Από την 8η εβδο­μά­δα όλα τα όργα­νά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδο­μά­δα νοιώ­θει πόνο. Διά­λε­ξε τη ζωή».

Στο κάτω μέρος της αφί­σας, ανα­γρά­φε­ται: «Διά­λε­ξε τη Ζωή. Κίνη­μα υπέρ της Ζωής».

Οι αφί­σες έχουν αναρ­τη­θεί σε αρκε­τούς σταθ­μούς του Μετρό με τους επι­βά­τες να αντι­δρούν έντο­να με αναρ­τή­σεις τους στα Social Media.

Ανα­φε­ρό­με­νος στο θέμα ο πρώ­ην πρό­ε­δρος της Αττι­κό Μετρό,  Γιάν­νης Μυλό­που­λος γρά­φει στο Twitter: «Υπεύ­θυ­νη για τις δια­φη­μί­σεις στους σταθ­μούς δεν είναι η Αττι­κό Μετρό ΑΕ, η οποία είναι κατα­σκευα­στι­κή εται­ρεία και ιδιο­κτή­της των έργων, αλλά η ΣΤΑΣΥ ΑΕ που δια­χει­ρί­ζε­ται και λει­τουρ­γεί το δίκτυο».

Στο κίνη­μα, όπως αυτο­α­πο­κα­λεί­ται, «Αφή­στε με να ζήσω!», συμ­με­τέ­χουν, σύμ­φω­να με όσα ανα­φέ­ρο­νται στο επί­ση­μο site του “19 Ορθό­δο­ξα Χρι­στια­νι­κά Σωμα­τεία Αθη­νών και η «Ανω­τά­τη Συνο­μο­σπον­δία Πολυ­τέ­κνων Ελλά­δος» (ΑΣΠΕ).”, ενώ ως σκο­πός του ανα­φέ­ρε­ται «η προ­ώ­θη­ση του σεβα­σμού της ανθρώ­πι­νης ζωής από τη σύλ­λη­ψή της και η προ­ά­σπι­ση των δικαιω­μά­των του αγέν­νη­του παιδιού».

Πολ­λα­πλα­σιά­ζο­νται το τελευ­ταίο διά­στη­μα και συστη­μα­τι­κο­ποιεί­ται η παρέμ­βα­ση για την διά­δο­ση σκο­τα­δι­στι­κών αντι­λή­ψε­ων με θέσεις ενά­ντια στις αμβλώ­σεις και μαζί με αυτές ανα­χρο­νι­στι­κές, συντη­ρη­τι­κές, οπι­σθο­δρο­μι­κές αντι­λή­ψεις για τη θέση των γυναι­κών στην οικο­γέ­νεια, στην κοινωνία.

Από ό,τι φαί­νε­ται, η «ανά­πτυ­ξη» και η «κανο­νι­κό­τη­τα», εκτός από ισο­πε­δω­μέ­να δικαιώ­μα­τα και παρο­χές — ψίχου­λα, συνο­δεύ­ε­ται και από γεν­ναί­ες δόσεις σκοταδισμού…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο