Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με μια εκδικητική απόφαση η Λ. Μενδώνη «πετά» τους αρχαιολόγους από το κτίριο της Ερμού

Σε μια προ­σπά­θεια λογο­κρι­σί­ας απο­φά­σι­σε να ανα­κα­λέ­σει την άδεια χρή­σης του κτι­ρί­ου που χρη­σι­μο­ποιεί ως έδρα του ο Σύλ­λο­γος Ελλή­νων Αρχαιο­λό­γων (ΣΕΑ) στην οδό Ερμού, για­τί φιλο­ξε­νή­θη­κε στο χώρο εκδή­λω­ση για το ναυά­γιο της Πύλου!!!

Συγκε­κρι­μέ­να , η υπουρ­γός Πολι­τι­σμού απο­φά­σι­σε να ανα­κα­λέ­σει την άδεια χρή­σης του κτι­ρί­ου που χρη­σι­μο­ποιεί ως έδρα του ο Σύλ­λο­γος Ελλή­νων Αρχαιο­λό­γων στην οδό Ερμού στην Αθή­να. Το κτί­ριο είχε παρα­χω­ρη­θεί το 1982 στον Σύλ­λο­γο Ελλή­νων Αρχαιο­λό­γων. Η από­φα­ση της υπουρ­γού δημο­σιεύ­τη­κε στη διαύγεια.


Η Λίνα Μαν­δώ­νη επι­κα­λεί­ται «λόγους προ­στα­σί­ας του ακι­νή­του μνη­μεί­ου και της ιδιο­κτη­σί­ας του Ελλη­νι­κού Δημο­σί­ου, που επι­βάλ­λει το δημό­σιο συμ­φέ­ρον» επει­δή έγι­νε από τον Σύλ­λο­γο Ελλή­νων Αρχαιο­λό­γων «παρα­χώ­ρη­ση της χρή­σης σε τρί­τους, την εκ μέρους των τρί­των διορ­γά­νω­ση και πραγ­μα­το­ποί­η­ση της συγκε­κρι­μέ­νης εκδή­λω­σης στο χώρο…». Η από­φα­ση της υπουρ­γού ανα­φέ­ρε­ται στην εκδή­λω­ση για το πολύ­νε­κρο ναυά­γιο ανοι­χτά της Πύλου» που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στον κήπο του κτι­ρί­ου, στις 18 Ιουλίου.

Μια από­φα­ση με προ­φα­νή εκδι­κη­τι­κό χαρα­κτή­ρα και στό­χο τη λογοκρισία.

Πηγές του Συλ­λό­γου Ελλή­νων Αρχαιο­λό­γων ανα­φέ­ρουν πως η κ. Μεν­δώ­νη επι­χει­ρεί να υπο­δεί­ξει ποιες είναι οι «συμ­βα­τές» εκδη­λώ­σεις, με το σωστό πολι­τι­κό περιε­χό­με­νο, ενώ κάνουν λόγο για επι­χεί­ρη­ση παρέμ­βα­σης στις εκλο­γές της 22ης Σεπτέμ­βρη. Θέτουν, δε, το ερώ­τη­μα σε ποιον θέλει να το δώσει το κτί­ριο και τι να το κάνει.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο