Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή η σύσκεψη συντονισμού των αγροτικών μπλόκων

Κατά­με­στη από αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φους η αίθου­σα του Πολι­τι­στι­κού Κέντρου στη Νίκαια της Λάρι­σας, όπου είναι σε εξέ­λι­ξη η πανελ­λα­δι­κή σύσκε­ψη συντονισμού.

Η συμ­με­το­χή είναι πολύ μεγά­λη με απο­τέ­λε­σμα να στη­θούν ηχεία και έξω από την αίθου­σα, ώστε να ακούν όλοι οι εκπρό­σω­ποι από τα δεκά­δες μπλό­κα, τους Αγρο­τι­κούς Συλ­λό­γους και τις Ομο­σπον­δί­ες που βρί­σκο­νται εκεί.

Τους εκπρο­σώ­πους των αγρο­τών χαι­ρέ­τι­σε στην έναρ­ξη της σύσκε­ψης ο Κώστας Τζέλ­λας, πρό­ε­δρος της Ενω­τι­κής Ομο­σπον­δί­ας Αγρο­τι­κών Συλ­λό­γων Ν. Καρδίτσας.

«Έχου­με σοβα­ρό πρό­βλη­μα επι­βί­ω­σης, αλλά μπο­ρού­με με τους αγώ­νες μας να ανα­τρέ­ψου­με τέτοιες πολι­τι­κές και να επι­βάλ­λου­με λύσεις προς όφε­λός μας», τόνι­σε ειση­γη­τι­κά ο Ρίζος Μαρού­δας, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Αγρο­τι­κών Συλ­λό­γων Ν. Λάρι­σας και εκπρό­σω­πος του μπλό­κου Πλατυκάμπου.

Οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φοι παρα­μέ­νουν με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα στα μπλό­κα που έχουν στή­σει σε όλη τη χώρα με στό­χο την ενί­σχυ­ση της αγω­νι­στι­κής πίε­σης προς την κυβέρ­νη­ση, για την ικα­νο­ποί­η­ση των δίκαιων αιτη­μά­των τους όπως μεί­ω­ση του κόστους παρα­γω­γής και ανα­πλή­ρω­ση του χαμέ­νου εισο­δή­μα­τος εξαι­τί­ας της μεί­ω­σης της παρα­γω­γής που προ­κά­λε­σαν οι μεγά­λες ζημιές από και­ρι­κά φαι­νό­με­να και ασθέ­νειες, αλλά και οι μεγά­λες περι­κο­πές της ΚΑΠ στη βασι­κή και στις συν­δε­δε­μέ­νες σε κάποια προϊόντα.

Επί­σης, για προ­στα­σία από τις φυσι­κές κατα­στρο­φές, με υλο­ποί­η­ση όλων των απα­ραί­τη­των έργων υπο­δο­μής, καθώς και αλλα­γή του κανο­νι­σμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφα­λί­ζει και να απο­ζη­μιώ­νει στο 100% την παρα­γω­γή και το κεφά­λαιο από όλους τους φυσι­κούς κιν­δύ­νους και νόσους σε όλα τα στά­δια της παρα­γω­γής. Ακό­μα, για τιμές που θα αντα­πο­κρί­νο­νται στο κόστος παρα­γω­γής, δια­σφα­λί­ζο­ντας παράλ­λη­λα εισό­δη­μα επι­βί­ω­σης και προ­σι­τές τιμές των προ­ϊ­ό­ντων στη λαϊ­κή κατανάλωση.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο