Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με συνεχείς επιθέσεις το Ισραήλ δολοφονεί αμάχους στη Γάζα — Χτύπησαν σχολείο

Οι αερο­πο­ρι­κές επι­θέ­σεις του Ισρα­ήλ συνε­χί­στη­καν καθ’ όλη τη διάρ­κεια της νύχτας στη Γάζα, με επι­δρο­μές να ανα­φέ­ρο­νται στον πολιορ­κη­μέ­νο θύλα­κα και χωρίς ανά­παυ­λα για τους αμάχους.

Σύμ­φω­να με το παλαι­στι­νια­κό κρα­τι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων WAFA, αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν σε νοσο­κο­μείο στην περιο­χή αλ-Νάσερ, καθώς και σε Τζα­μπα­λί­για, Μπέιτ Χανούν, Ατά­τρα, αλ-Σου­ντα­νί­για και Μπέιτ Λάχια στα βόρεια και στη γει­το­νιά αλ Τού­φα της πόλης της Γάζας. Η Χαν Γιου­νίς στη νότια Λωρί­δα της Γάζας δέχθη­κε επί­σης επί­θε­ση. Η WAFA ανέ­φε­ρε ότι πολ­λοί άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων παι­διών, χωρίς να δώσει αριθμούς.

Αργά χθες το βρά­δυ, είκο­σι άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και δεκά­δες άλλοι τραυ­μα­τί­στη­καν από ισραη­λι­νό πλήγ­μα σε σχο­λείο στο βόρειο τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας, όπου είχαν κατα­φύ­γει άμα­χοι, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το υπουρ­γείο Υγεί­ας του ελεγ­χό­με­νου από τη Χαμάς παλαι­στι­νια­κού θύλακα.

«Είκο­σι μάρ­τυ­ρες και δεκά­δες τραυ­μα­τί­ες δια­κο­μί­στη­καν στο νοσο­κο­μείο Αλ Σίφα, στην πόλη της Γάζας, μετά τη στο­χευ­μέ­νη επί­θε­ση σε σχο­λείο που είχε μετα­τρα­πεί σε αυτο­σχέ­διο καταυ­λι­σμό εκτο­πι­σμέ­νων στην περιο­χή Αλ Σαφτά­ουι, στο βόρειο τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας», ανα­φέ­ρει η σχε­τι­κή ανακοίνωση.

Βίντεο που κυκλο­φό­ρη­σαν στο δια­δί­κτυο δεί­χνουν απο­τρο­πια­στι­κές εικό­νες από το νέο μακελειό.

Στο μετα­ξύ, του­λά­χι­στον 15 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και άλλοι 60 τραυ­μα­τί­στη­καν από την ισραη­λι­νή αερο­πο­ρι­κή επι­δρο­μή που έπλη­ξε χθες Παρα­σκευή ασθε­νο­φό­ρα στην είσο­δο του μεγα­λύ­τε­ρου νοσο­κο­μεί­ου της Γάζας, σύμ­φω­να με νεό­τε­ρο απο­λο­γι­σμό του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας του ελεγ­χό­με­νου από τη Χαμάς παλαι­στι­νια­κού θύλακα.

Το Ισρα­ήλ επι­βε­βαί­ω­σε το πλήγ­μα, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι στό­χος του ήταν όχη­μα που χρη­σι­μο­ποί­η­σε «τρο­μο­κρα­τι­κός πυρή­νας της Χαμάς».

Ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του ΟΗΕ Αντό­νιο Γκου­τέ­ρες δήλω­σε ότι είναι «τρο­μο­κρα­τη­μέ­νος» από την επί­θε­ση. «Είμαι συγκλο­νι­σμέ­νος από την επί­θε­ση που ανα­φέρ­θη­κε στη Γάζα ενα­ντί­ον κον­βόι ασθε­νο­φό­ρων έξω από το νοσο­κο­μείο Αλ Σίφα. Οι εικό­νες πτω­μά­των δια­σκορ­πι­σμέ­νων στο δρό­μο έξω από το νοσο­κο­μείο είναι απο­καρ­διω­τι­κές», ανα­φέ­ρει σε δελ­τίο Τύπου ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΟΗΕ.

CNN: Οι ΗΠΑ αναμένουν να ενταθεί η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ

Η αμε­ρι­κα­νι­κή κυβέρ­νη­ση ανα­μέ­νει ότι η εκστρα­τεία του Ισρα­ήλ ενα­ντί­ον της Χαμάς στη Λωρί­δα της Γάζας θα εισέλ­θει σε νέα φάση τις επό­με­νες ημέ­ρες, σύμ­φω­να με όσα μετέ­δω­σε χθες αμε­ρι­κα­νι­κό μέσο ενημέρωσης.

Το δίκτυο CNN ανέ­φε­ρε, επι­κα­λού­με­νο υψη­λό­βαθ­μο κυβερ­νη­τι­κό αξιω­μα­τού­χο στην Ουά­σινγ­κτον, ότι η κυβέρ­νη­ση του προ­έ­δρου Τζο Μπάι­ντεν ανα­μέ­νει να μειω­θούν οι αερο­πο­ρι­κές επι­θέ­σεις και να ενι­σχυ­θεί η «στρα­τη­γι­κή εστί­α­ση στη χερ­σαία εκστρατεία».

Ο αξιω­μα­τού­χος δήλω­σε ότι ο στό­χος πιθα­νόν θα είναι να ‘καθα­ρί­σει’ το τερά­στιο δίκτυο των υπό­γειων στο­ών το οποίο χρη­σι­μο­ποιεί η Χαμάς. Καθώς η ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια συνε­χί­ζει να φθά­νει στη Λωρί­δα της Γάζας, η αμε­ρι­κα­νι­κή κυβέρ­νη­ση ανα­μέ­νει «μεί­ω­ση σε ό,τι έχου­με δει ανα­φο­ρι­κά με μαζι­κά ισραη­λι­νά αερο­πο­ρι­κά χτυπήματα».

 

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο