Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με τον αποφασιστικό τους απεργιακό αγώνα και την αλληλεγγύη οι εργαζόμενοι της Cosco απέσπασαν δεσμεύσεις

Ως ένα πρώ­το θετι­κό απο­τέ­λε­σμα των απερ­για­κών τους κινη­το­ποι­ή­σε­ων, της απο­φα­σι­στι­κό­τη­τας, της ενό­τη­τάς τους και του κύμα­τος αλλη­λεγ­γύ­ης που ξεδι­πλώ­θη­κε υπέρ του αγώ­να τους, χαρα­κτή­ρι­σαν οι εργα­ζό­με­νοι στις προ­βλή­τες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco» τις απα­ντή­σεις που έλα­βαν από την πλευ­ρά της εργο­δο­σί­ας της «Cosco» και των υπουρ­γεί­ων Ναυ­τι­λί­ας και Εργα­σί­ας κατά τη συνά­ντη­ση που έγι­νε το πρωί της Τετάρ­της 6 Ιού­νη στο ΥΕΝ, για έναρ­ξη δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων προς υπο­γρα­φή ΣΣΕ και έντα­ξη των λιμε­νερ­γα­τών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Μετά την εξέ­λι­ξη αυτή ομό­φω­να ανέ­στει­λαν την απερ­γία τους, ενώ απο­φα­σί­στη­κε και η ανα­βο­λή της προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νης για το από­γευ­μα συγκέ­ντρω­σης αλληλεγγύης.

Στη συνά­ντη­ση στο υπουρ­γείο συμ­με­τεί­χαν η εργο­δο­σία της «Cosco», εκπρό­σω­ποι του ΥΕΝ και του υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας και εκπρό­σω­ποι του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων ΕΝΕΔΕΠ και του Εργα­τι­κού Κέντρου Πειραιά.

Συγκε­κρι­μέ­να η εργο­δο­σία της «Cosco» απο­δέ­χτη­κε να ξεκι­νή­σουν οι συζη­τή­σεις για την υπο­γρα­φή ΣΣΕ, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει υπο­γρα­φεί καθώς υπάρ­χουν οι ατο­μι­κές συμ­βά­σεις εργα­σί­ας. Επί­σης εργο­δο­σία και συναρ­μό­δια υπουρ­γεία δεσμεύ­τη­καν ότι θα επι­λυ­θούν τα όποια τεχνι­κά ζητή­μα­τα για την ανα­γνώ­ρι­ση και έντα­ξη των λιμε­νερ­γα­τών στα Βαρέα και Ανθυ­γιει­νά Επαγ­γέλ­μα­τα (ΒΑΕ). Σε αυτή την κατεύ­θυν­ση, η πρώ­τη δια­πραγ­μα­τευ­τι­κή συνά­ντη­ση θα γίνει την ερχό­με­νη Τρί­τη 12 Ιού­νη, στις 12.30 μ.μ. στο υπουρ­γείο Εργα­σί­ας με τη συμ­με­το­χή της εργο­δο­σί­ας, των δύο συναρ­μό­διων υπουρ­γεί­ων και του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων ΕΝΕΔΕΠ.

Μετά από την ενη­μέ­ρω­ση που ακο­λού­θη­σε από τον πρό­ε­δρο του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων ΕΝΕΔΕΠ για τα απο­τε­λέ­σμα­τα της συνά­ντη­σης, οι εργα­ζό­με­νοι στις προ­βλή­τες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco» απο­φά­σι­σαν ομό­φω­να την ανα­στο­λή των απερ­για­κών τους κινη­το­ποι­ή­σε­ων, τη συντε­ταγ­μέ­νη επι­στρο­φή στα πόστα τους, δηλώ­νο­ντας ωστό­σο ότι θα βρί­σκο­νται σε αγω­νι­στι­κή ετοι­μό­τη­τα προ­κει­μέ­νου να υλο­ποι­η­θούν οι δεσμεύ­σεις που έλα­βαν από την εργο­δο­σία και τα συναρ­μό­δια υπουργεία.

Ήδη προ­γραμ­μα­τί­στη­κε το ΔΣ του Σωμα­τεί­ου τους (ΕΔΕΔΕΠ) να συνε­δριά­σει αμέ­σως μετά την 1η δια­πραγ­μα­τευ­τι­κή συνά­ντη­ση της ερχό­με­νης Τρίτης.

Επί­σης, μετά από τις σημε­ρι­νές θετι­κές εξε­λί­ξεις, απο­φα­σί­στη­κε η ανα­βο­λή της συγκέ­ντρω­σης αλλη­λεγ­γύ­ης που είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί για σήμε­ρα Τετάρ­τη το από­γευ­μα στην πύλη της «Cosco».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο