Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με το «έτσι θέλω» η Ζ. Κωνσταντοπούλου έβαλε τον σύντροφό της Δ. Καραναστάση σε εκλόγιμη θέση — «Βροχή» οι καταγγελίες για «φυτευτούς» 

Παρα­βιά­ζο­ντας δημο­κρα­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες, περι­φρο­νώ­ντας τις επι­λο­γές των ψηφο­φό­ρων  και στη λογι­κή του «απο­φα­σί­ζο­μεν και δια­τάσ­σο­μεν», η μεγα­λο­δι­κη­γό­ρος Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου προ­χώ­ρη­σε σε αλλα­γές στη συγκρό­τη­ση των ψηφο­δελ­τί­ων και τοπο­θέ­τη­ση σε εκλό­γι­μες θέσεις δικών της ανθρώ­πων. Έφτα­σε στο σημείο να τοπο­θε­τή­σεις σε εκλό­γι­μη θέση ακό­μη και τον σύντρο­φό της Δια­μα­ντή Καρα­να­στά­ση, ο οποί­ος δεν ήταν καν υπο­ψή­φιος στις εκλο­γές της 21ης Μαΐ­ου προ­βαλ­λο­ντας το αδια­νό­η­το επι­χεί­ρη­μα ότι η συγκρό­τη­ση της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας είναι δική της ευθύ­νη!!! (και όχι των ψηφοφόρων!!!).

Σε εκλόγιμη θέση ο σύντροφός της

Στην Α’ Αθη­νών τοπο­θε­τή­θη­κε δεύ­τε­ρος στη λίστα, κάτω από την ίδια την επι­κε­φα­λής Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου, ο σύντρο­φός της Δια­μα­ντής Καρα­να­στά­σης. Ο κ. Καρα­να­στά­σης πήρε τη θέση της Ελέ­νης Δημο­πού­λου, η οποία είχε έρθει δεύ­τε­ρη σε σταυ­ρούς και πλέ­ον είναι στην τέταρ­τη θέση.

Στον Νότιο Τομέα Αθη­νών, με από­φα­ση Κων­στα­ντο­πού­λου, η Όλγα Δάλ­λα, η οποία είχε έρθει πρώ­τη με 6.168 σταυ­ρούς, τοπο­θε­τή­θη­κε τρί­τη, και έβα­λε στην πρώ­τη θέση τον ηθο­ποιό Σπύ­ρο Μπι­μπί­λα, ο οποί­ος είχε κατέ­βει στην… Α’ Αθη­νών και ήρθε τρί­τος με 2.577 ψήφους (Τώρα, πώς κατα­δέ­χε­ται ένας συν­δι­κα­λι­στής, ενός γνω­στού Σωμα­τεί­ου να απο­δε­χτεί αυτή τη μετα­κί­νη­ση ‑που σημαί­νει εκλο­γή σε περί­πτω­ση που η Πλεύ­ση μπει στη Βου­λή- έχει να κάνει με την προ­σω­πι­κή ηθι­κή του καθέ­να. Και ο Σπύ­ρος Μπι­μπί­λας μετρή­θη­κε πολ­λές φορές με τις απαι­τή­σεις της θέσεις του και βρέ­θη­κε ακα­τάλ­λη­λος. Ετσι και τώρα, παρό­τι οι ψηφο­φό­ροι δεν τον επέ­λε­ξαν για τη Βου­λή, βρί­σκει τρό­πο να εισέλ­θει. Δε μας εκπλήσσει).

Παράλ­λη­λα, με από­φα­ση της Ζωής Κων­στα­ντο­πού­λου τοπο­θε­τή­θη­κε στη δεύ­τε­ρη θέση ο Ευθύ­μιος Μαυ­ρά­κης, ο οποί­ος είχε κατα­τα­γεί τελευ­ταί­ος στον Νότιο Τομέα με 1.932 ψήφους.

«Παρακαλώ να μην ψηφίσετε το κόμμα πλεύση ελευθερίας»

«Παρα­κα­λώ να μην ψηφί­σε­τε το κόμ­μα πλεύ­ση ελευ­θε­ρί­ας της Ζωής Κων­στα­ντο­πού­λου και να μεί­νε­τε μακριά από ένα ακό­μα κόμ­μα που κοροϊ­δεύ­ει και εξα­πα­τά τους ίδιους τους υπο­ψή­φιους της πόσο μάλ­λον τον απλό πολίτη».

Τα παρα­πά­νω ανα­φέ­ρει σε ανάρ­τη­σή του στο Facebook, ο μονα­δι­κός υπο­ψή­φιος στις εκλο­γές της 21ης Μάη με την «Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας» στο νομό Ιωαν­νί­νων, Χρή­στος Λάμπρου ο οποί­ος εκφρά­ζει την απο­στα­σιο­ποί­η­ση του από το κόμ­μα της Ζ. Κων­στα­ντο­πού­λου, συντασ­σό­με­νος με τις καταγ­γε­λί­ες των τριών ακό­μη συνυ­πο­ψη­φί­ων του σε όλη την Ελλά­δα για ανή­θι­κη συμπε­ρι­φο­ρά απέ­να­ντί τους.

Ο Χρή­στος Λάμπρου καταγ­γέλ­λει και αυτός με τη σει­ρά του «φυτευ­τούς» στα ψηφο­δέλ­τια του κόμ­μα­τος, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι στις εκλο­γές του 25ης Ιού­νη η Ζ. Κων­στα­ντο­πού­λου επέ­λε­ξε να ηγη­θεί του ψηφο­δελ­τί­ου στο νομό Ιωαν­νί­νων ένας «παντε­λώς άγνω­στος στα Γιάννενα».

Η Όλγα Δάλ­λα με μια ανάρ­τη­ση-κατα­πέλ­τη στα social media είχε ανα­κοί­νω­σε την απο­χώ­ρη­σή της από την Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας, καταγ­γέλ­λο­ντας ότι εξα­πα­τή­θη­κε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ. Η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου απο­φά­σι­σε και διέ­τα­ξε να πετα­χτεί η ψήφος σας στα σκου­πί­δια προ­κει­μέ­νου να διο­ρί­σει τους ημέ­τε­ρους. Παίρ­νω λοι­πόν την ευθύ­νη που μου ανα­λο­γεί. Απο­χω­ρώ από αυτό το έκτρω­μα που έχει το θρά­σος να αυτο­α­πο­κα­λεί­ται κίνη­μα» ανα­φέ­ρει, μετα­ξύ άλλων, η κυρία Δάλλα.

Αλλη υπο­ψή­φια με την Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας στην Β’ Πει­ραιά, η Μαρ­γα­ρί­τα Καζά­κου, η οποία ήρθε επί­σης πρώ­τη σε σταυ­ρούς (4.401) στις εκλο­γές του Μαΐ­ου, κατήγ­γει­λε με ανάρ­τη­σή της στο facebook πως με από­φα­ση της Ζωής Κων­στα­ντο­πού­λου «φυτεύ­τη­καν» υπο­ψή­φιοι, που δεν είναι εκεί­νοι που ψήφι­σαν οι πολίτες.

Την από­συρ­σή της από τα ψηφο­δέλ­τια της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας ανα­κοί­νω­σε το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής και η Χρύ­σα Δια­μα­ντο­πού­λου, η οποία ήταν πρώ­τη σε σταυ­ρούς στον Βόρειο Τομέα και βρέ­θη­κε στην… 9η θέση.

Η ίδια σε ανάρ­τη­σή της ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Από πρώ­τη στον Β1 Τομέα όμως, με συνο­πτι­κές δια­δι­κα­σί­ες και εκκα­θα­ρί­σεις, βρέ­θη­κα σήμε­ρα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμ­μα­τος. Η ψήφος μας στα σκου­πί­δια, λοι­πόν. Υπήρ­ξα απλώς ένα “δόλω­μα” για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμι­μο δεν είναι και ηθικό».

Κωνσταντοπούλου: Η διαμόρφωση της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας είναι δική μου ευθύνη

Από την πλευ­ρά της η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου ισχυ­ρί­στη­κε, μιλώ­ντας στο One Channel, ότι όλοι γνώ­ρι­ζαν από την αρχή ότι οι λίστες θα δια­μορ­φώ­νο­νταν ξανά, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι δεν υπήρ­χε κανέ­νας αιφνιδιασμός.

«Δεν μπο­ρώ να συμ­με­ρι­στώ μία αγά­πη για τις θέσεις που δεν έχου­με καν. Ακό­μα δεν έχει μπει η Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας στη Βου­λή και δεν δικαιο­λο­γεί­ται σε κανέ­ναν βέβαια να δια­μορ­φώ­νει μια τέτοια προσ­δο­κία. Κατά τα άλλα εγώ ως επι­κε­φα­λής παίρ­νω και πήρα την ευθύ­νη να δια­μορ­φώ­σω τις λίστες. Τις δια­μόρ­φω­σα με κρι­τή­ριο να φτιά­ξου­με μια κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα που τέτοια άλλη δεν θα έχει υπάρ­ξει. Είναι ένας προς ένας και μία προς μία, οι υπο­ψή­φιοι που έχουν τεθεί επι­κε­φα­λής, εγγύ­η­ση για τη δου­λειά που θα γίνει και το περιε­χό­με­νο των πρω­το­βου­λιών. Είναι άνθρω­ποι που στη συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία τους έχουν στά­ξει αίμα για να γίνει η Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας σε πολύ δύσκο­λους και­ρούς και είναι άνθρω­ποι που έχουν δώσει εξε­τά­σεις και στη ζωή και στη δια­δρο­μή τους».

«Ο αρχη­γός είναι ο προ­πο­νη­τής της ομά­δας που έχει και την ευθύ­νη, η ομά­δα αυτή να πάει καλά. Και ο προ­πο­νη­τής της ομά­δας μπο­ρεί να αφή­σει κάποιους στον πάγκο και αλί­μο­νο εάν αυτοί, οι οποί­οι θα μεί­νουν στον πάγκο επα­να­στα­τή­σουν διό­τι έχουν άλλη άπο­ψη για τη δια­μόρ­φω­ση της ομά­δας. Εν προ­κει­μέ­νω η δια­μόρ­φω­ση της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής ομά­δας της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας είναι δική μου ευθύ­νη και την ανα­λαμ­βά­νω στο ακέ­ραιο. Θα επι­βε­βαιω­θούν οι επι­λο­γές μου εφό­σον συγκρο­τη­θεί αυτή η κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα και νομί­ζω ότι τα φαι­νό­με­να αυτά που περι­γρά­φο­νται δίνουν μάλ­λον και μία επι­βε­βαί­ω­ση ότι κάποιοι άνθρω­ποι δεν έπρε­πε να είναι σε μία θέση εκλο­γής, διό­τι είναι κατα­νοη­τό ότι μια κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα δεν μπο­ρεί με το που θα εκλε­γεί να αλλη­λο­σπα­ρα­χτεί, ούτε βέβαια να ασχο­λεί­ται ο καθέ­νας με τη θέση, τα προ­νό­μια και την προσ­δο­κία του» πρόσθεσε.

Κατα­λή­γο­ντας έκρι­νε ως «κατα­νοη­τή» την πικρία των υπο­ψη­φί­ων, ωστό­σο, τόνι­σε ότι ήταν «εξ αρχής γνω­στό ότι θα δια­μορ­φω­θούν οι λίστες, όλοι ρωτή­θη­καν αν ξανά θέλουν να είναι υπο­ψή­φιοι, όλοι ρωτή­θη­καν να επι­λέ­ξουν περι­φέ­ρειες. Άρα όλοι ήξε­ραν και είχαν ενη­με­ρω­θεί και ειδι­κά και προ­σω­πι­κά ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες και δεδο­μέ­νη η σειρά».

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο