Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντιάλ 2018: Η Αγγλία επιστρέφει σε ημιτελικό μετά από το 1990

Μου­ντιάλ 2018: Παρών σε ημι­τε­λι­κό μετά από 28 χρό­νια χρό­νια θα δώσουν οι Άγγλοι που νίκη­σαν 2–0 τους Σου­η­δούς.  Στις 11 Ιου­λί­ου, στο στά­διο «Λουζ­νί­κι» της Μόσχας  θα αντι­με­τω­πί­σουν το νικη­τή του αγώ­να Κρο­α­τία-Ρωσία για το εισι­τή­ριο του τελικού.

Η νίκη για τους Άγγλους ήρθε δίκαια με τέρ­μα­τα των Μαγκουάιρ και Ντέ­λε Άλι, τη στιγ­μή που ο Πίκ­φορντ έκα­νε μεγά­λες απο­κρού­σεις στην επα­νά­λη­ψη από την άλλη πλευρά.

Το παι­χνί­δι ξεκί­νη­σε με τις δύο ομά­δες να μην έχουν καμία διά­θε­ση να ρισκά­ρουν και το θέα­μα να είναι πολύ κακό. Έτσι η λύση ήρθε από στη­μέ­νη φάση. Ο Γιανγκ εκτέ­λε­σε το κόρ­νερ στο 30’ και ο Μαγκουάιρ με δυνα­τή κεφα­λιά έκα­νε το 0–1! Ο αμυ­ντι­κός της Λέστερ το 2016 έβλε­πε από την εξέ­δρα την Αγγλία στο ματς με την Σλο­βα­κία και τώρα ήταν εκεί­νος που άνοι­ξε το δρό­μο για τα ημι­τε­λι­κά! Η εικό­να, πάντως, δεν άλλα­ξε μετά το γκολ, με τον Στέρ­λινγκ να χάνει τερά­στια ευκαι­ρία στο 44’ και τον Όλσεν να κρα­τά­ει το 0–1 και την ομά­δα του στο παιχνίδι.

Οι Σου­η­δοί ρίσκα­ραν περισ­σό­τε­ρο στην επα­νά­λη­ψη, αλλά έπε­σαν πάνω στον εξαι­ρε­τι­κό Πίκ­φορντ. Στο 47’ ο Άγγλος τερ­μα­το­φύ­λα­κας έβγα­λε εντυ­πω­σια­κά την κεφα­λιά του Μπεργκ, ενώ ακο­λού­θη­σε η μεγά­λη από­κρου­ση στο τετ α τετ με τον Κλά­ε­σον (62’) και ξανά στο σουτ του Μπεργκ (71’). Μετά την πρώ­τη φάση οι συμπαί­κτες του φρό­ντι­σαν να δώσουν αέρα δύο τερ­μά­των στην Αγγλία, με τον Λίν­γκαρντ να βγά­ζει σέντρα ακρι­βεί­ας στο 59’ και τον Ντέ­λε Άλι να κάνει από κοντά το 0–2 με νέα κεφα­λιά! Όσο και να προ­σπά­θη­σαν οι παί­κτες του Άντερ­σον, δεν κατά­φε­ραν να ξανα­μπούν στο ματς και τα Λιο­ντά­ρια πήραν τη μεγά­λη πρό­κρι­ση­για τρί­τη φορά στην ιστο­ρία τους.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο