Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Μπριζ «έσβησε» το όνειρο του ΠΑΟΚ

Πραγ­μα­το­ποιώ­ντας μία έξο­χη εμφά­νι­ση, η Κλαμπ Μπριζ επι­βλή­θη­κε με 2–0 του ΠΑΟΚ στην Τού­μπα εξα­σφα­λί­ζο­ντας την πρό­κρι­σή της στους «4» του UEFA Europa Conference League όπου θα αντι­με­τω­πί­σει τη Φιο­ρε­ντί­να. Πρω­τα­γω­νι­στής για την ομά­δα του Νίκι Χέι­νεν, που είχε κερ­δί­σει με 1–0 στο «Γιαν Μπρεϊ­ντέλ Στά­ντιον», ήταν ο Φεράν Ζουτ­γκλά που σκό­ρα­ρε δις (33’, 45’), εξα­φα­νί­ζο­ντας τις ελπί­δες που είχαν οι «ασπρό­μαυ­ροι» να φτά­σουν στον πρώ­το ευρω­παϊ­κό ημι­τε­λι­κό της ιστο­ρί­ας τους.

Μετά το πρώ­το, ανα­γνω­ρι­στι­κό δεκά­λε­πτο οι Βέλ­γοι επέ­βαλ­λαν το ρυθ­μό τους, απει­λώ­ντας δις σε διά­στη­μα επτά λεπτών: αρχι­κά στο 12’, όταν έπει­τα από συνερ­γα­σία στα αρι­στε­ρά, ο Μπιορν Μέγιερ έκα­νε το γύρι­σμα αλλά το πλα­σέ του αμαρ­κά­ρι­στου Ούγκο Φέτλε­σεν από το ύψος του πέναλ­τι πέρα­σε πάνω από τα δοκά­ρια. Κι εν συνε­χεία στο 18’, όταν ο Μίχαλ Σκό­ρας έκα­νε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Ζουτ­γκλά στην κίνη­ση απέ­τυ­χε να βρει εστία.

Η τρί­τη ευκαι­ρία ήταν και η… φαρ­μα­κε­ρή. Πάλι από τα δεξιά, ο Κιρια­νί Σαμπέ έκα­νε ανε­νό­χλη­τος το παράλ­λη­λο γύρι­σμα και ο Ζουτ­γκλά έστει­λε την μπά­λα στα δίχτυα, προ­λα­βαί­νο­ντας τον εξερ­χό­με­νο Ντο­μι­νίκ Κοτάρ­σκι για το 0–1 στο 33’. Ο Κρο­ά­της τερ­μα­το­φύ­λα­κας έσω­σε πάντως την εστία του με μια εξαι­ρε­τι­κή δύσκο­λη και ενστι­κτώ­δη από­κρου­ση στο 40’, διώ­χνο­ντας την κοντι­νή κεφα­λιά του Ζουτ­γκλά στο 40’ — οι φιλο­ξε­νού­με­νοι έπαι­ξαν… βόλεϊ στην περιο­χή του ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρό­μαυ­ροι» δεν μπο­ρού­σαν να ανα­κό­ψουν τις αντε­πι­θέ­σεις των Βέλ­γων και δέχθη­καν και δεύ­τε­ρο γκολ στο τέλος του πρώ­του μέρους. Η μετα­βί­βα­ση από την άμυ­να έδω­σε την ευκαι­ρία στον Σκό­ρας να σου­τά­ρει, ο Κοτάρ­σκι απέ­κρου­σε αλλά στην επα­να­φο­ρά με βολέ ο Ζουτ­γκλά έστει­λε την μπά­λα στα δίχτυα. Ο βοη­θός σήκω­σε τη σημαία για οφσάιντ, αλλά στο VAR είχαν δια­φο­ρε­τι­κή άπο­ψη — 0–2 στο 45’. Με 1–10 τελι­κές προ­σπά­θειες ολο­κλη­ρώ­θη­κε το πρώ­το ημίχρονο.

Μην έχο­ντας άλλη επι­λο­γή, ο Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου προ­χώ­ρη­σε σε διπλή αλλα­γή, κάνο­ντας πιο επι­θε­τι­κή την ομά­δα του. Δεν άλλα­ξαν και πολ­λά… Ένα άστο­χο σουτ του Κίριλ Ντε­σπό­ντοφ στο 51’ ήταν η μονα­δι­κή, ουσια­στι­κά, απει­λή για την εστία του Νορ­ντίν Γιά­κερς. Στην άλλη πλευ­ρά, η ατο­μι­κή ενέρ­γεια και το δια­γώ­νιο πλα­σέ του Αντό­νιο Νού­σα έστει­λε την μπά­λα δίπλα από το αρι­στε­ρό δοκά­ρι της εστί­ας του Κοτάρσκι.

Τάι­σον (83’) και Φίλιπ Ζίγκερ­να­γκελ (84’) δοκί­μα­σαν την τύχη τους, το ίδιο και ο Μέγιερ (88’) όμως τίπο­τα δεν άλλα­ξε ως το φινά­λε με τους Βέλ­γους να εξα­σφα­λί­ζουν την πρό­κρι­ση με συνο­λι­κό σκορ 3–0 και παρά τα πολ­λά προ­βλή­μα­τα απου­σιών με τα οποία έφτα­σαν στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Στους «4», στις 2 Μαΐ­ου, η Κλαμπ Μπριζ θα αντι­με­τω­πί­σει τη Φιο­ρε­ντί­να στο «Αρτέ­μιο Φράν­κι» ενώ στις 9 του ίδιου μήνα θα διε­ξα­χθεί ο επα­να­λη­πτι­κός στο «Γιαν Μπρεϊ­ντέλ Στά­ντιον». Ο ΠΑΟΚ, από την πλευ­ρά του, θα στρα­φεί απο­κλει­στι­κά και μόνο στις υπο­χρε­ώ­σεις του για τη Super League ευελ­πι­στώ­ντας να κατα­κτή­σει τον τίτλο.

Διαι­τη­τής: Ντα­βί­ντε Μάσα (Ιτα­λία)

Κίτρι­νες: -

Οι συν­θέ­σεις:

ΠΑΟΚ (Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου): Κοτάρ­σκι, Ότο, Κεν­τζιό­ρα, Κου­λιε­ρά­κης, Μπά­μπα, Σβαμπ, Μεϊ­τέ (56’ Οζντό­εφ), Ντε­σπό­ντοφ (71’ Κων­στα­ντέ­λιας), Μουργκ (46’ Α. Ζίβ­κο­βιτς), Τάι­σον, Μπρά­ντον (46’ Σαμάτα).

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (Νίκι Χέιεν): Γιά­κερς, Σαμπέ, Ορντό­νεζ, Μπα­λά­ντα, Σκό­ρας (87’ Τάλ­μπι), Μέγιερ, Φέτλε­σεν (83’ Ζίγκερ­να­γκελ), Φάνα­κεν, Ονιε­ντί­κα, Νού­σα (76’ Οντόι), Ζουτγκλά.

Πηγή: ΑΠΕ — ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο