Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντιάλ 2018: Ισπανία — Ρωσία, η έκπληξη ολοκληρώθηκε στα πέναλτι

Ανα­τρο­πή προ­γνω­στι­κών και το φαβο­ρί έμει­νε εκτός 8άδας. Οι Ρώσοι κατά­φε­ραν να πάρουν την πρό­κρι­ση για τους «8» στα πένα­λο­ντι,  σε βάρος της Ισπα­νί­ας, σε ένα παι­χνί­δι βαρε­τό, ένα παι­χνί­δι όπου κυριάρ­χη­σε η άμυνα.

Η κανο­νι­κή διάρ­κεια έλη­ξε 1–1 με την Ισπα­νία να προη­γεί­ται στο 11′. Ο Ασέν­σιο εκτέ­λε­σε φάουλ από τα δεξιά και μετά την… πάλη Ιγκνα­σέ­βιτς-Ράμος η μπά­λα κατέ­λη­ξε στα δίχτυα, με παρά­ξε­νο τρό­πο. Πιθα­νό­τα­τα πρό­κει­ται για αυτο­γκόλ, καθώς φαί­νε­ται να έχει βρει στον αστρά­γα­λο του Ρώσου στό­περ. Στο 41′  μετά από εκτέ­λε­ση κόρ­νερ ο Πικέ με το αρι­στε­ρό χέρι στα­μά­τη­σε την κεφα­λιά του Τζιού­μπα, με τον διαι­τη­τή να δεί­χνει το σημείο του πέναλ­τι και κίτρι­νη κάρ­τα στον Πικέ. Ο Τζιού­μπα με εύστο­χη εκτέ­λε­ση πέναλ­τι, ισο­φά­ρι­σε για τους Ρώσους!

Οι Ισπα­νοί ξεκί­νη­σαν το ματς έχο­ντας μεγα­λύ­τε­ρη κατο­χή της μπά­λας, με τους Ρώσους να ψάχνουν κενούς χώρους για τη δημιουρ­γία αντε­πι­θέ­σε­ων.  Οι Ρώσοι κατά­φε­ραν στα­δια­κά να ισορ­ρο­πή­σουν το παι­χνί­δι και να δημιουρ­γή­σουν κάποιες μικροευκαιρίες.

Οι Ισπα­νοί στις καθυ­στε­ρή­σεις του α’ ημι­χρό­νου απεί­λη­σαν, όταν μετά από κάθε­τη του Νάτσο, ο Ντιέ­γκο Κόστα έφυ­γε αρκε­τά πλά­για, ωστό­σο με πλα­σέ που επι­χεί­ρη­σε, δεν κατά­φε­ρε να νική­σει τον Ακινφέεφ.

Μέτριο το παι­χνί­δι και στην επα­νά­λη­ψη, με τις δύο ομά­δες να επι­κε­ντρώ­νουν στο να μην κάνουν κάποιο λάθος το οποίο θα απο­βεί μοι­ραίο. Στο 58′ η Ισπα­νία είχε μια καλή ευκαι­ρία όταν έπει­τα από καλή κυκλο­φο­ρία της μπά­λας, ο Ίσκο βρέ­θη­κε μέσα στη μικρή περιο­χή, αλλά δεν μπό­ρε­σε να απει­λή­σει, αφού οι Ρώσοι αμυ­ντι­κοί πρό­λα­βαν να κοντρά­ρουν το σουτ του. Οι Ισπα­νοί στα­δια­κά ανέ­βα­σαν στρο­φές κλεί­νο­ντας τους Ρώσους στην εστία τους. Στο 85′ ο Ακιν­φέ­εφ στα­μά­τη­σε σουτ του Ινέ­στα, που είχε περά­σει νωρί­τε­ρα σαν αλλα­γή, ενώ στη συνέ­χεια ο Ρώσος γκολ­κή­περ απέ­κρου­σε σουτ του Άσπας.

Ισό­πα­λα έλη­ξε το παι­χνί­δι και στην παρά­τα­ση, και έτσι οδη­γή­θη­κε στα πέναλ­τι όπου ανέ­λα­βε δρά­ση ο κορυ­φαί­ος του αγώ­να Ακινφέεφ:

1–0 ο Ινιέ­στα, 1–1 ο Σμο­λόφ, 2–1 ο Πικέ, 2–2 ο Ιγκνα­σέ­βιτς, 2–2 απο­κρό­υ­ει ο Ακιν­φέ­εφ!, 3–2 ο Γκο­λό­βιν! Προ­βά­δι­σμα για τους Ρώσους, 3–3 από τον Ράμος, 4–3 ο Τσε­ρί­σεφ, 4–3 εκτε­λεί ο Άσπας και ο Ακιν­φέ­εφ απο­κρού­ει με …τακου­νά­κι!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο