Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 / Γαλλία — Αργεντινή 4–3: Ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου

Με Εμπα­πέ και Γκριεζ­μάν στη «μηχα­νή τους», οι Γάλ­λοι επι­κρά­τη­σαν με 4–3 της Αργε­ντι­νής, στο απο­γευ­μα­τι­νό ματς για τη φάση των «16» του Μου­ντιάλ 2018 και της έναρ­ξης του νοκ άουτ σκέ­λους του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου Ποδοσφαίρου.

Σε ένα ματς-δια­φή­μι­ση του ποδο­σφαί­ρου, οι Γάλ­λοι παί­ζο­ντας όμορ­φο ποδό­σφαι­ρο στο μεγα­λύ­τε­ρο διά­στη­μα, επι­κρά­τη­σαν της παρέ­ας του Μέσι και του Ντι­μα­ρία με 4–3, περ­νώ­ντας στη φάση των «8» του Μου­ντιάλ, βγά­ζο­ντας εκτός την Αργεντινή.

Οι φίλα­θλοι από­λαυ­σαν 7 τέρ­μα­τα, πολ­λές ευκαι­ρί­ες σε ένα παι­χνί­δι με γρή­γο­ρο ρυθ­μό και διαρ­κείς ανα­τρο­πές στο σκορ.

Ο Γκριεζ­μάν στο 13’ με εύστο­χη εκτέ­λε­ση πέναλ­τι, μετά την τρο­με­ρή κούρ­σα του Εμπα­πέ άνοι­ξε το σκορ κάνο­ντας το 1–0. Οι παί­κτες της Γαλ­λί­ας είχαν δεί­ξει νωρί­τε­ρα τις δια­θέ­σεις τους, καθώς στο 8′ η μπά­λα βρή­κε το δοκά­ρι του τερ­μα­το­φύ­λα­κα της Αργε­ντι­νής, μετά από χτύ­πη­μα φάουλ που εκτέ­λε­σε ο Αντουάν Γκριεζμάν.

Απά­ντη­σε ο Ντι Μαρία στο 41’ με έναν κεραυ­νό που δεν άφη­σε κανέ­να περι­θώ­ριο στον Γιο­ρίς. Ισό­πα­λες οι ομά­δες στα απο­δυ­τή­ρια και με το ξεκί­νη­μα του β’ μέρους την αργε­ντί­νι­κη αντε­πί­θε­ση ολο­κλή­ρω­σε ο Μερ­κά­δο με μπό­λι­κη δόση τύχης στο 49’ δίνο­ντας προ­σω­ρι­νά το προ­βά­δι­σμα στην «αλμπι­σε­λέ­στε» (1–2).

Το ματς από εκεί­νο το σημείο εξε­λί­χθη­κε σε γαλ­λι­κό μονό­λο­γο. Στο 55′, πάλι με τον Γκριεζ­μάν, παρα­λί­γο να ισο­φα­ρί­σουν μετά από λάθος του Φάτσιο, ωστό­σο ο Γάλ­λος επι­θε­τι­κός δεν κατά­φε­ρε εκμε­ταλ­λευ­τεί το «δώρο» του αμυ­ντι­κού της Αργε­ντι­νής και να στεί­λει την μπά­λα στα δίχτυα του Αρμά­νι. Όμως στο 57’ ο Παβάρ  με τρο­με­ρή σου­τά­ρα, επα­νέ­φε­ρε την ισορ­ρο­πία στο παι­χνί­δι (2–2) και επτά λεπτά αργό­τε­ρα στο 64’, ο Εμπα­πέ με συρ­τό σουτ νίκη­σε τον Αρμά­νι κάνο­ντας το 3–2.

Οι Γάλ­λοι, εκμε­ταλ­λευό­με­νοι τα μεγά­λα κενά στην άμυ­να της Αργε­ντι­νής, διεύ­ρυ­ναν το σκορ στο 68′, όταν μετά από όμορ­φη αντε­πί­θε­ση και πάσα του Ζιρού, πάλι ο Εμπα­πέ με ψύχραι­μο πλα­σέ έγρα­ψε το 4–2, δεί­χνο­ντας να τελειώ­νει τη δου­λειά για τους Γάλλος!

Η Αργε­ντι­νή προ­σπά­θη­σε κυρί­ως με τους Μέσι, Ντι­μα­ρία και Αγκου­έ­ρο να απα­ντή­σει. Έτσι, στο 84′ μια προ­σπά­θεια του Μέσι δεν είχε θετι­κή κατά­λη­ξη, καθώς το σουτ ήταν κακό και αδύ­να­μο. Ο Αγου­έ­ρο στο 93’ με κεφα­λιά νίκη­σε τον Γιο­ρίς (4–3) πηγαί­νο­ντας να προ­ξε­νή­σει πολ­λα­πλά γαλ­λι­κά… εγκε­φα­λι­κά, με τον Ιρα­νό ρέφε­ρι να σφυ­ρί­ζει ένα λεπτό αργό­τε­ρα τη λήξη της ανα­μέ­τρη­σης, αφή­νο­ντας εκα­τομ­μύ­ρια φιλά­θλους της Αργε­ντι­νής ανά τον κόσμο με την πίκρα του αποκλεισμού.

Στην επό­με­νη φάση η Γαλ­λία θα αντι­με­τω­πί­σει το νικη­τή του ζευ­γα­ριού Πορτογαλία-Ουρουγουάη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο