Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντομπάσκετ: Σήμερα τα δύο τελευταία «εισιτήρια» για την 4άδα

Μου­ντο­μπά­σκετ:  Ολο­κλη­ρώ­νε­ται το… παζλ των ημι­τε­λι­κών του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου της Κίνας, με το κλεί­σι­μο της «αυλαί­ας» της προη­μι­τε­λι­κής φάσης της διορ­γά­νω­σης (11/9). Τα ζευ­γά­ρια που απο­μέ­νουν, ΗΠΑ-Γαλ­λία (11/9, 14:00) και Αυστρα­λία-Τσε­χία (11/9, 16:00), διεκ­δι­κούν τα τελευ­ταία δύο «εισι­τή­ρια» για την τετρά­δα, εκεί όπου περι­μέ­νουν Αργε­ντι­νή και Ισπανία.

Στην Ντον­γκουάν, η “Team USA” θα αντι­με­τω­πί­σει τη -«χάλ­κι­νη» στο Παγκό­σμιο του 2014- Γαλ­λία, με μονα­δι­κό στό­χο τη συνέ­χεια των ΗΠΑ στη διορ­γά­νω­ση και τη διεκ­δί­κη­ση του τρί­του δια­δο­χι­κού χρυ­σού μεταλ­λί­ου και 6ου στο σύνο­λο. Η ομά­δα του Γκρεγκ Πόπο­βιτς έχει την προϊ­στο­ρία με το μέρος της, καθώς σε τρεις συνα­ντή­σεις με τους «τρι­κο­λόρ» μετρά ισά­ριθ­μες νίκες (Παγκό­σμιο 1950: 48–33, Παγκό­σμιο 1954: 70–49, Παγκό­σμιο 1963: 81–61), ενώ, στο αγω­νι­στι­κό κομ­μά­τι, ο έμπει­ρος τεχνι­κός ανα­μέ­νε­ται να έχει πάλι στη διά­θε­σή του τον Τζέι­σον Τέι­τουμ. Ο φόρ­γουορντ των Μπό­στον Σέλ­τικς «έβγα­λε» την προ­πό­νη­ση της Δευ­τέ­ρας (9/9), για πρώ­τη φορά από τον τραυ­μα­τι­σμό του στον αρι­στε­ρό αστρά­γα­λο, τον οποίο υπέ­στη στη νίκη της “Team USA” επί της Τουρ­κί­ας στην παρά­τα­ση, στην Α΄ φάση του Παγκο­σμί­ου Κύπελ­λου της Κίνας, ενώ ανα­μέ­νε­ται να επι­στρέ­ψει στη δρά­ση μετά από απο­χή τριών αγώ­νων (δεν έπαι­ξε στις ανα­με­τρή­σεις των ΗΠΑ με Ιαπω­νία, Ελλά­δα και Βρα­ζι­λία). Η θριαμ­βεύ­τρια του ζευ­γα­ριού θα αντι­με­τω­πί­σει στα ημι­τε­λι­κά την Αργεντινή.

Στη Σαν­γκάη, η Αυστρα­λία θα κοντρα­ρι­στεί με την ‑ομά­δα έκπλη­ξη της διορ­γά­νω­σης- Τσε­χία, η οποία, στην «παρ­θε­νι­κή» συμ­με­το­χή της σε Παγκό­σμιο Κύπελ­λο, έχει κάνει τους πάντες να… παρα­μι­λούν με την οργά­νω­ση και τη διάρ­κεια στο παι­χνί­δι της. Τα «καγκου­ρό», πάντως, μόνο ευκα­τα­φρό­νη­τος αντί­πα­λος δεν είναι, βρί­σκο­νται μετα­ξύ των φαβο­ρί για μετάλ­λιο, ενώ κίνη­τρό τους είναι η πρό­κρι­ση στα ημι­τε­λι­κά για πρώ­τη φορά στην ιστο­ρία τους σε Παγκό­σμιο Κύπελ­λο. Η νική­τρια του ζευ­γα­ριού θα βρει στην τετρά­δα την Ισπα­νία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο