Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπ. Όνογλου, μέλος ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό — Πάντα δίπλα στον λαό οι κομμουνιστές (VIDEO)

«Μόνο ο λαός σώζει τον λαό και πάντα δίπλα στον λαό στέ­κο­νται οι επα­να­στά­τες, οι κομ­μου­νι­στές», τόνι­σε ο Μπερ­κάι Όνο­γλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Τουρ­κί­ας, μιλώ­ντας στο 902.gr, από την σει­σμό­πλη­κτη Αντά­κια, όπου βρί­σκε­ται από την 1η μέρα του κατα­στρο­φι­κού σεισμού.

Από τον βασι­κό σταθ­μό παρο­χής ειδών πρώ­της ανά­γκης, που έχουν στή­σει τα μέλη του ΚΚ Τουρ­κί­ας και της ΚΝ Τουρ­κί­ας, στην Αντά­κια, ο Μπ. Όνο­γλου, περιέ­γρα­ψε την δύσκο­λη κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί στην σει­σμό­πλη­κτη πόλη, αλλά και την μεγά­λη, οργα­νω­μέ­νη προ­σπά­θεια του ΚΚ Τουρ­κί­ας και της ΚΝ Τουρ­κί­ας για την διά­σω­ση ανθρώ­πων κάτω από τα ερεί­πια  και την δια­βί­ω­ση των σεισμοπλήκτων.

Όπως ανέ­φε­ρε, από την πρώ­τη στιγ­μή, τα μέλη της Οργά­νω­σης Αντά­κιας του ΚΚ Τουρ­κί­ας, οργά­νω­σαν την επι­τρο­πή δια­χεί­ρι­σης κρί­σε­ων. Από την πρώ­τη ημέ­ρα σε όλες τις Οργα­νώ­σεις του Κόμ­μα­τος σε όλη την χώρα, στή­σα­νε την επι­χεί­ρη­ση ειδών πρώ­της ανά­γκης, και από το πρωί της δεύ­τε­ρης ημέ­ρας βρέ­θη­καν στην σει­σμό­πλη­κτη πόλη, όλα τα υλι­κά που στάλ­θη­καν από όλη την χώρα.

Οι δια­σώ­στες και οι υγειο­νο­μι­κοί, μέλη του Κόμ­μα­τος, μαζί με τον λαό, συμ­με­τεί­χαν στην διά­σω­ση και την παρο­χή πρώ­των βοη­θειών, ενώ την ίδια ώρα, παρό­μοιες επι­τρο­πές στή­θη­καν και σε άλλες σει­σμό­πλη­κτες περιο­χές, σημείωσε.

Άλλω­στε και μέσω της συνέ­ντευ­ξης μετα­φέ­ρε­ται η ανά­γκη για πολύ­μορ­φη έμπρα­κτη στή­ρι­ξη για τους πλη­γέ­ντες, για βασι­κά είδη που λεί­πουν, όπως τρό­φι­μα, σκη­νές, κάλ­τσες, τρο­φή κ.ά αλλά και η πολύ σημα­ντι­κή δρά­ση με δια­σώ­στες και υγειο­νο­μι­κούς για την προ­στα­σία της ζωής του λαού. «Ο λαός προ­σπα­θεί να στα­θεί στα πόδια του με την αλλη­λεγ­γύη του ίδιου του λαού» σημεί­ω­σε ο Μπερ­κάι Όνογλου.

Ευχα­ρι­στώ­ντας τον ελλη­νι­κό λαό και το ΚΚΕ για την αλλη­λεγ­γύη υπο­γράμ­μι­σε ότι «οι εργά­τες δεν έχουν κανέ­ναν φίλο πέρα από τον εργά­τη. Οι λαοί των δύο χωρών, αν δεν κάνου­με πέρα τους εκμε­ταλ­λευ­τές των κόπων μας, δεν θα γλι­τώ­σου­με από αυτές τις κατα­στά­σεις που ζού­με». «Ξέρου­με και νοιώ­θου­με την στή­ρι­ξή σας. Είμαι σίγου­ρος ότι θα την νοιώ­σου­με ακό­μη πιο πολύ και στο μέλ­λον», τόνι­σε, συμπλη­ρώ­νο­ντας ότι «η στή­ρι­ξη του ΚΚΕ, δεν είναι μόνο στή­ρι­ξη μέσω μηνυ­μά­των. Υπάρ­χουν πρά­ξεις που απο­δει­κνύ­ε­ται αυτή η στή­ρι­ξη και αυτό είναι πολύ σημα­ντι­κό για εμάς, ειδι­κά σε τέτοιες συν­θή­κες κατα­στρο­φι­κές».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο