Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μόρφωμα Κασιδιάρη: Σήμερα στη Βουλή η κυβερνητική τροπολογία – Διαφωνία αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι συζη­τεί­ται στην αρμό­δια Επι­τρο­πή της Βου­λής το νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών όπου έχει κατα­τε­θεί η νέα τρο­πο­λο­γία για τα ναζι­στι­κά μορ­φώ­μα­τα και ανα­μέ­νε­ται να ψηφι­στεί αύριο Τρί­τη στην Ολο­μέ­λεια του Κοι­νο­βου­λί­ου. Η συμπλη­ρω­μα­τι­κή τρο­πο­λο­γία κατα­τέ­θη­κε την Παρα­σκευή και προ­βλέ­πει πως την από­φα­ση για το αν θα πάρει μέρος στις εκλο­γές θα την λάβει η Ολο­μέ­λεια του αρμό­διου Α1 τμή­μα­τος του Αρεί­ου Πάγου και όχι η πεντα­με­λής επι­τρο­πή του τμήματος.

Η τρο­πο­λο­γία δεν αλλά­ζει την αντι­δρα­στι­κή ρύθ­μι­ση που έγι­νε πρό­σφα­τα, η οποία εισά­γει επι­κίν­δυ­νες γενι­κεύ­σεις και προ­ϋ­πο­θέ­σεις για τη συμ­με­το­χή κομ­μά­των στις εκλο­γές, τα οποία θα περ­νούν από ευρύ­τε­ρο έλεγ­χο για το αν «η οργά­νω­ση και η δρά­ση τους εξυ­πη­ρε­τούν την ελεύ­θε­ρη λει­τουρ­γία του δημο­κρα­τι­κού πολι­τεύ­μα­τος», αφή­νει ορθά­νοι­χτη την πόρ­τα στην απα­ρά­δε­κτη θεω­ρία των «δύο άκρων», με την οποία απα­γο­ρεύ­ο­νται Κομ­μου­νι­στι­κά Κόμ­μα­τα σε όλη την ΕΕ, ενώ με την έννοια της «πραγ­μα­τι­κής ηγε­σί­ας» ανοί­γει Κερ­κό­πορ­τα για τον έλεγ­χο στο εσω­τε­ρι­κό των κομμάτων.

Με αφορ­μή τη συμπλη­ρω­μα­τι­κή τρο­πο­λο­γία δημό­σια παρέμ­βα­ση έκα­νε ο αντι­πρό­ε­δρος του Αρεί­ου Πάγου και πρό­ε­δρος του Α1 τμή­μα­τος Χρή­στος Τζα­νε­ρί­κος. Έκα­νε λόγο για πρω­το­φα­νή ρύθ­μι­ση που «απο­τε­λεί ευθεία παρέμ­βα­ση στη λει­τουρ­γία του Αρεί­ου Πάγου» και ότι «απο­τυ­πώ­νει, φωτο­γρα­φι­κά, τη δυσπι­στία και την έλλει­ψη εμπι­στο­σύ­νης στο πρό­σω­πό μου, εκ μέρους της κυβέρνησης».

Οι εξε­λί­ξεις αυτές, γύρω από το απο­κα­λού­με­νο κόμ­μα Κασι­διά­ρη, του κατα­δι­κα­σμέ­νου ναζί εγκλη­μα­τία, ανα­δει­κνύ­ουν τις σοβα­ρές ευθύ­νες των κυβερ­νή­σε­ων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το γεγο­νός ότι δεν έχει υπάρ­ξει τελε­σί­δι­κη κατα­δί­κη των εγκλη­μα­τιών της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή. Αν υπήρ­χε τελε­σί­δι­κη κατα­δί­κη, δεν θα υπήρ­χε θέμα καθό­δου στις εκλο­γές των κατα­δι­κα­σμέ­νων ναζί.

Γίνε­ται ορα­τό ότι το απο­κα­λού­με­νο κόμ­μα Κασι­διά­ρη μόνο αντι­συ­στη­μι­κό δεν είναι, αφού φαί­νε­ται πως έχει σχέ­σεις με το σύστη­μα. Ως πρό­ε­δρος — «μπρο­στά­ρης» στο μόρ­φω­μα του Κασι­διά­ρη ανέ­λα­βε ο πρώ­ην αντει­σαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου Ανα­στά­σιος Κανελ­λό­που­λος, του οποί­ου η πολι­τι­κή του δια­δρο­μή ξεκι­νά­ει από το ΠΑΣΟΚ και την Αχα­ΐα, ενώ την ίδια ώρα δημο­σιεύ­μα­τα έκα­ναν λόγο για «στε­νές» σχέ­σεις με εφο­πλι­στές, αλλά και στε­λέ­χη της ΝΔ που έσπευ­σαν ωστό­σο να δια­ψεύ­σουν. Απο­στά­σεις πήραν με κοι­νή τους δήλω­ση και τα αδέρ­φια του, επί­σης δικα­στι­κοί στον Άρειο Πάγο και δικη­γό­ροι, ανα­φέ­ρο­ντας τη δια­φω­νία τους.

Επί­σης, γίνε­ται σαφές ότι με τρο­πο­λο­γί­ες και ρυθ­μί­σεις δεν αντι­με­τω­πί­ζε­ται ο φασι­σμός που είναι γέν­νη­μα θρέμ­μα του συστή­μα­τος και η ιστο­ρία έχει απο­δεί­ξει πως μόνο ο λαός με την πάλη του μπο­ρεί να τον πετά­ξει στα σκουπίδια.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο