Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιστρέφονται από σήμερα οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης ενόψει Πάσχα

Επι­στρέ­φο­νται από σήμε­ρα Μ. Δευ­τέ­ρα, με από­φα­ση του υπουρ­γού Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Τάκη Θεο­δω­ρι­κά­κου, οι άδειες οδή­γη­σης, οι πινα­κί­δες και οι άδειες κυκλο­φο­ρί­ας των οχη­μά­των, προ­κει­μέ­νου να διευ­κο­λυν­θούν οι πολί­τες στις μετα­κι­νή­σεις τους κατά την εορ­τα­στι­κή περί­ο­δο του Πάσχα.

Η από­φα­ση, σύμ­φω­να με το Υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, αφο­ρά στα στοι­χεία οδή­γη­σης και κυκλο­φο­ρί­ας που έχουν αφαι­ρε­θεί ή κατα­τε­θεί στις αστυ­νο­μι­κές Αρχές μέχρι και την Κυρια­κή 9 Απρι­λί­ου 2023, απο­κλει­στι­κά για τις παραβάσεις:

-του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στά­ση & στάθ­μευ­ση) και
‑της παρ. 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ. (πινα­κί­δα Ρ40 απα­γο­ρεύ­ε­ται η στά­ση και η στάθ­μευ­ση) για την οποία προ­βλέ­πε­ται αφαί­ρε­ση της άδειας κυκλο­φο­ρί­ας και των πινα­κί­δων κυκλο­φο­ρί­ας για είκο­σι (20) ημέ­ρες, σύμ­φω­να με την παρ. 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. όπως τρο­πο­ποι­ή­θη­κε και ισχύ­ει με την παρ. 3 του άρθρου 31 του ν.4530/2018.

Εξαι­ρού­νται και δεν επι­στρέ­φο­νται τα στοι­χεία οδή­γη­σης και κυκλο­φο­ρί­ας οχη­μά­των, παρα­βά­σεις που αφο­ρούν στην παρε­μπό­δι­ση ραμπών διά­βα­σης ατό­μων με ανα­πη­ρία και στη στάθ­μευ­ση σε απο­κλει­στι­κές ή γενι­κές θέσεις στάθ­μευ­σης ατό­μων με ανα­πη­ρία. Προ­ϋ­πό­θε­ση για την επι­στρο­φή των προ­α­να­φε­ρό­με­νων στοι­χεί­ων οδή­γη­σης και κυκλο­φο­ρί­ας είναι η κατα­βο­λή του διοι­κη­τι­κού προστίμου.

Όπως επι­ση­μαί­νε­ται στην σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση, η εκτέ­λε­ση απο­φά­σε­ων που έχουν εκδο­θεί από δικα­στι­κές ή άλλες Αρχές, εφαρ­μό­ζε­ται κανο­νι­κά, καθώς δεν εμπί­πτουν στην παρα­πά­νω δια­δι­κα­σία επιστροφής.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο