Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μ. Σαλάχ: Να σταματήσουν οι σφαγές στη Γάζα (VIDEO)

Κάλε­σμα προς τους ηγέ­τες να απο­τρέ­ψουν τις σφα­γές και να στεί­λουν ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια για τους κατοί­κους της Γάζας έκα­νε ο ποδο­σφαι­ρι­στής της Λίβερ­πουλ Μοχά­μεντ Σαλάχ μέσα από βίντεο στα social media.

Λίγες ώρες μετά την απο­τρό­παιη ισραη­λι­νή επί­θε­ση στο νοσο­κο­μείο «Αλ Άχλι», ο Αιγύ­πτιος αθλη­τής ανέ­λα­βε πρω­το­βου­λία και πήρε σαφή θέση με το μήνυ­μά του.

«Δεν είναι πάντα εύκο­λο να μιλάς σε τέτοιους και­ρούς. Υπάρ­χει πολ­λή βία και σκλη­ρό­τη­τα. Είναι αφό­ρη­το να βλέ­πεις την κλι­μά­κω­ση των τελευ­ταί­ων εβδο­μά­δων. Όλες οι ζωές είναι ιερές και πρέ­πει να προ­στα­τευ­τούν. Οι σφα­γές πρέ­πει να στα­μα­τή­σουν, οικο­γέ­νειες καταστρέφονται.

Είναι ξεκά­θα­ρο ότι πρέ­πει να επι­τρα­πεί άμε­σα η ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια στη Γάζα. Οι άνθρω­ποι εκεί είναι σε άθλια κατά­στα­ση. Οι σκη­νές από το νοσο­κο­μείο χθες το βρά­δυ ήταν τρομακτικές.

Οι κάτοι­κοι της Γάζας χρειά­ζο­νται φαγη­τό, νερό και ιατρι­κή βοή­θεια επει­γό­ντως. Καλώ τους παγκό­σμιους ηγέ­τες να ενω­θούν και να απο­τρέ­ψουν περαι­τέ­ρω σφα­γές αθώ­ων ψυχών. Η ανθρω­πό­τη­τα πρέ­πει να θριαμ­βεύ­σει», ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο Σαλάχ.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο