Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Ιωνία: Για τους «παστουρωμένους» κ. Θωμαΐδου, «κρείττον του λαλείν το σιγάν»

Σχο­λιά­ζει ο Δημό­της Νέας Ιωνί­ας //

Στην αντε­πί­θε­ση πέρα­σε η δήμαρ­χος μας για το ζήτη­μα της προ­σχο­λι­κής αγω­γής ρίχνο­ντας τις ευθύ­νες στους προη­γού­με­νους, όταν η ίδια έχει συνε­χή παρου­σία (και από θέση ευθύ­νης) στα δημο­τι­κά πράγ­μα­τα από τις αρχές της δεκα­ε­τί­ας τού­του το αιώνα.

Ξεκι­νά την ανα­κοί­νω­σή της η δήμαρ­χος κ. Θωμαΐδου:

«Χαι­ρε­τί­σα­με από την πρώ­τη στιγ­μή την καθιέ­ρω­σή της με την ανα­γκαία και απα­ραί­τη­τη προ­ϋ­πό­θε­ση να εξα­σφα­λι­στούν όλες οι παρά­με­τροι την επί­λυ­ση πρα­κτι­κών ζητη­μά­των, όπως υπο­δο­μών, τα οποία θα έκρι­ναν και την επι­τυ­χία του εγχειρήματος».

Μια παρά­με­τρος επι­τυ­χί­ας του εγχει­ρή­μα­τος κ. Θωμα­ΐ­δου είναι η εξα­σφά­λι­ση των ααγκαί­ων χώρων και πόρων. Σωστά; Σεις δεν είστε που δώσα­τε στη Μητρό­πο­λη — μαζί με Γκό­τση και Μανού­ρη — το οικό­πε­δο στον Περισ­σό όταν ελεύ­θε­ροι χώροι είναι ανύ­παρ­κτοι; (Μέσα στις ιερές μπίζ­νες της Εκκλη­σί­ας στο χώρο είναι και ιδιω­τι­κός παι­δι­κός σταθ­μός)

Πότε και με ποιο τρό­πο κ. Θωμα­ΐ­δου διεκ­δι­κή­σα­τε τους ανα­γκαί­ους πόρους; Πώς θα εξα­σφα­λι­στεί η επι­τυ­χία αν δεν δια­σφα­λι­σθεί (με τη διεκ­δί­κη­ση) κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση ώστε να κινη­θεί ο δήμος στην κατεύ­θυν­ση εύρε­σης και δέσμευ­σης χώρων και ανέ­γερ­σης νέων σχο­λι­κών αιθου­σών με τις κατάλ­λη­λες προ­δια­γρα­φές και σύμ­φω­να με τις σύγ­χρο­νες μορ­φω­τι­κές ανά­γκες; (Προ­έ­χει για εσάς η ανέγερσηδημαρχείου…).

Ποιον χώρο διεκ­δι­κή­σα­τε (είστε από θέση ευθύ­νης χρό­νια στο δήμο) για τις ανά­γκες των παι­διών μας (τα αυτά και για Μανού­ρη — Γκότση);

Οσο για την κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί και τις λύσεις ου δώσα­τε, κάθε άλλο παρά ται­ριά­ζουν στα παι­διά μας και οι επι­λεγ­μέ­νες φωτό δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν το γεγο­νός ότι νήπια μετα­φέ­ρο­νται από τον Περισ­σό στην Αλσού­πο­λη (χωρίς μέρι­μνα για τη μετα­φο­ρά τους), σε αίθου­σα εκδη­λώ­σε­ων στε­γά­ζο­νται δύο τάξεις, σε 70 νήπια αντι­στοι­χούν δύο τουα­λέ­τες κλπ.

Λίγο πριν κατα­λή­ξει η δήλω­ση τονί­ζει η κ. Θωμαΐδου:

«Εδώ θα θέλα­με να εκφρά­σου­με τη δυσα­ρέ­σκειά μας προς ορι­σμέ­νες παρα­τά­ξεις της αντι­πο­λί­τευ­σης που χύνουν κρο­κο­δεί­λια δάκρυα και κρύ­βο­νται πίσω από δακρύ­βρε­χτες ανακοινώσεις».

Ποιες είναι αυτές οι παρα­τά­ξεις κ. Θωμα­ΐ­δου; Οι παρα­τά­ξεις έχουν παρου­σία και συνέ­χεια, συνέ­πεια και ασυ­νέ­πεια. Ποιες είναι για να μπο­ρού­με να κρί­νου­με και αυτές και εσάς.  Να τους μετρή­σου­με τη βάση των ανα­γκών μας και των παι­διών μας (Η μη ανα­φο­ρά τους δίνει χώρο για άλλες ερμηνείες…)

Και συνε­χί­ζει κ. Θωμαΐδου:

«Είναι λυπη­ρό η εκπαί­δευ­ση των παι­διών να χρη­σι­μο­ποιεί­ται ως πεδίο πολι­τι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης ή αντι­κεί­με­νο πολι­τι­κής εκμε­τάλ­λευ­σης. Καλό θα ήταν να προ­τεί­νουν λύσεις και όχι να δημιουρ­γούν ένα κλί­μα όξυν­σης, βάζο­ντας εμπό­δια και φραγ­μούς στο δρό­μο μας, στο δρό­μο της δύνα­μης και της προ­ο­πτι­κής για τη Νέα Ιωνία».

Οι δέσμιοι της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής,  οι υπη­ρέ­τες της, αυτοί που λει­τουρ­γούν στην Αυτο­διοί­κη­ση ως το μακρύ χέρι ενός ανάλ­γη­του κρά­τους — όπως εσείς κ. Θωμα­ΐ­δου — δε θέλουν αντί­λο­γο σε ένα ζήτη­μα που είναι κατ’ εξο­χήν πολι­τι­κό; Το μόνο εμπό­διο στην κάλυ­ψη των ανα­γκών των παι­διών μας κ. Θωμα­ΐ­δου είναι το παστού­ρω­μά σας από την αντι­λαϊ­κή πολιτική.

Κλεί­νει τη δήλω­σή της η κ. Θωμα­ΐ­δου:

«Εμείς μιλά­με στους Ιωνιώ­τες με έργα και όχι με λόγια!»

Με κού­φια λόγια κ. Θωμα­ΐ­δου δεν κρύ­βε­ται ούτε η υπο­κρι­σία ούτε η ανυ­παρ­ξία ουσια­στι­κού έργου. Υπό την πίε­ση των γονιών δόθη­καν κάποιες λύσεις, απε­τρά­πη­καν άλλες, για να κυλή­σει η χρο­νιά όπως όπως, όμως το πρό­βλη­μα των χώρων για παι­δι­κούς σταθ­μούς και σχο­λεία, για συν­θή­κες και προ­ϋ­πο­θέ­σεις που ται­ριά­ζουν στα παι­διά μας, παραμένει.

(Σ.Σ. Παστού­ρω­μα είναι το δέσι­μο των ποδιών του ζώου μετα­ξύ τους, συνή­θως ένα μπρο­στι­νό και ένα πίσω της ίδιας πλευ­ράς ή τα πόδια ανά δύο δεμέ­να ο οποίο και δημιουρ­γεί μεγά­λες δυσκο­λί­ες στην παρα­μι­κρή τους κίνηση)

________________________________________________________

Δημό­της Νέας Ιωνί­ας είναι ο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο