Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα προθεσμία του Ισραήλ για εκκένωση της Γάζας — 126 παιδιά της Παλαιστίνης νεκρά το τελευταίο 24ωρο

Οι ισραη­λι­νές ένο­πλες δυνά­μεις έθε­σαν νέα προ­θε­σμία για να εγκα­τα­λεί­ψουν οι Παλαι­στί­νιοι το βόρειο τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας και να κατευ­θυν­θούν προς νότο  σε μια προ­δια­γε­γραμ­μέ­νη δια­δρο­μή, κάτι που θα πρέ­πει να κάνουν σήμε­ρα από τις 10 π.μ ως τις 4 μ.μ. (τοπι­κή ώρα και ώρα Ελλάδας).

Οι κάτοι­κοι του Μπέιτ Χανούν θα πρέ­πει να πάνε στο Χαν Γιου­νίς και θα ακο­λου­θή­σουν περαι­τέ­ρω οδη­γί­ες, έγρα­ψε στα αρα­βι­κά στην πλατ­φόρ­μα X ένας στρα­τιω­τι­κός εκπρόσωπος.

«Να είστε βέβαιοι πως οι ηγέ­τες της Χαμάς φρό­ντι­σαν τους εαυ­τούς τους και ανα­ζη­τούν προ­στα­σία από τις επι­θέ­σεις στην περιο­χή», πρό­σθε­σε. Το Ισρα­ήλ έχει κατη­γο­ρή­σει επα­νει­λημ­μέ­να τη Χαμάς ότι χρη­σι­μο­ποιεί αμά­χους ως ανθρώ­πι­νες ασπίδες.

Σε εκκλή­σεις για ανά­κλη­ση της δια­τα­γής εκκέ­νω­σης περιο­ρί­ζε­ται ο ΟΗΕ ενώ την αντί­θε­σή τους στα τελε­σί­γρα­φα έχουν εκφρά­σει η Αίγυ­πτος και η Σαου­δι­κή Αρα­βία η οποία, όπως μετέ­δω­σε το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο, σήμε­ρα απο­φά­σι­σε να δια­κό­ψει τις συνο­μι­λί­ες της με το Ισρα­ήλ, από­φα­ση για την οποία ενη­μέ­ρω­σε και τις ΗΠΑ.

Η δια­τα­γή των ισραη­λι­νών ενό­πλων δυνά­με­ων να απο­χω­ρή­σουν από τις βόρειες περιο­χές της Λωρί­δας της Γάζας περισ­σό­τε­ροι από ένα εκα­τομ­μύ­ριο Παλαι­στί­νιοι θεω­ρεί­ται ένδει­ξη ότι επί­κει­ται χερ­σαία επί­θε­ση του ισραη­λι­νού στρατού.

ΟΗΕ: Περισσότερα από 1.300 κτίρια έχουν καταστραφεί στη Γάζα

Περισ­σό­τε­ρα από 1.300 κτί­ρια έχουν κατα­στρα­φεί εντε­λώς μέσα στη Λωρί­δα της Γάζας, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο ΟΗΕ, έπει­τα από μια εβδο­μά­δα σφο­δρών βομ­βαρ­δι­σμών από τις ισραη­λι­νές δυνάμεις.

Το Γρα­φείο Συντο­νι­σμού Ανθρω­πι­στι­κών Υπο­θέ­σε­ων του ΟΗΕ (OCHA) ανα­κοί­νω­σε πως 5.540 σπί­τια «έχουν κατα­στρα­φεί», ενώ σχε­δόν 3.750 άλλα έχουν υπο­στεί τόσες ζημιές ώστε είναι αδύ­να­το να κατοικηθούν.

Πάνω από 320 οι νεκροί Παλαιστίνιοι μέσα σε 24 ώρες, ανάμεσά τους 126 παιδιά

Στο πλαί­σιο της επί­θε­σης των ισραη­λι­νών, σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Υγεί­ας στη Γάζα, 40 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και πάνω από 150 τραυ­μα­τί­στη­καν από δολο­φο­νι­κό ισραη­λι­νό χτύ­πη­μα, το οποίο έπλη­ξε φορ­τη­γό στο οποίο επέ­βαι­ναν άμα­χοι που εκκέ­νω­ναν τη Γάζα.

Οι δολο­φο­νι­κές ισραη­λι­νές αερο­πο­ρι­κές επι­θέ­σεις στη Λωρί­δα της Γάζας κατά τις τελευ­ταί­ες 24 ώρες έχουν στοι­χί­σει μέχρι στιγ­μής τη ζωή σε του­λά­χι­στον 324 Παλαι­στι­νί­ους ενώ 1.000 άλλοι έχουν τραυ­μα­τι­σθεί, ανα­κοι­νώ­θη­κε σήμε­ρα από το υπουρ­γείο Υγεί­ας της Γάζας.

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση, στους νεκρούς περι­λαμ­βά­νο­νται του­λά­χι­στον 126 παι­διά και 88 γυναίκες.

Του­λά­χι­στον 2.269 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί και άλλοι 9.814 τραυ­μα­τί­στη­καν από τις ισραη­λι­νές επι­χει­ρή­σεις στη Δυτι­κή Όχθη και τη Λωρί­δα της Γάζας την τελευ­ταία εβδομάδα.

Στη Γάζα οι νεκροί ανέρ­χο­νται σε 2.215 και μετα­ξύ αυτών είναι 724 παι­διά. Οι τραυ­μα­τί­ες είναι 8.714. Οι υπό­λοι­ποι 54 νεκροί και οι 1.100 τραυ­μα­τί­ες κατα­γρά­φη­καν στη Δυτι­κή Όχθη.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο