Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός οικοδόμου από πτώση – Μέτρα ασφαλείας ζητά το Συνδικάτο

Ακό­μα ένα εργο­δο­τι­κό έγκλη­μα στον κλά­δο των Κατα­σκευών στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Νωρί­τε­ρα, ένας οικο­δό­μος 42 χρο­νών έπε­σε από τον 3ο όρο­φο νεο­α­νε­γει­ρό­με­νης οικο­δο­μής στην περιο­χή της Θέρ­μης και τραυ­μα­τί­στη­κε σοβα­ρά. Μετα­φέρ­θη­κε με ασθε­νο­φό­ρο στο Νοσο­κο­μείο «Παπα­γε­ωρ­γί­ου».

Ο 42χρονος, τεχνί­της στα μπε­τά, έπε­σε από τον φωτα­γω­γό, όπου δεν υπήρ­χε κάποιο προ­στα­τευ­τι­κό πλέγ­μα, απλά μία σανί­δα. Πήγε να πάρει μια σκά­λα που ήταν στη συγκε­κρι­μέ­νη οικο­δο­μή για να τη χρη­σι­μο­ποι­ή­σει στην απέ­να­ντι, την οποία επί­σης «σηκώ­νει» ο ίδιος εργο­λά­βος, στον οποίο απα­σχο­λεί­ται. Ακρι­βώς επει­δή και στις δύο κατα­σκευ­ές απα­σχο­λού­νται τα ίδια συνερ­γεία, οι εργα­ζό­με­νοι δεν μετα­φέ­ρουν συνέ­χεια τα εργα­λεία τους ή άλλα υλι­κά μετα­ξύ των οικο­δο­μών. Αυτό όμως σε καμία περί­πτω­ση δεν αναι­ρεί την υπο­χρέ­ω­ση να λαμ­βά­νο­νται όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας για την ασφά­λεια των εργα­ζο­μέ­νων στην εργασία.

«Γνω­ρί­ζου­με καλά ποιος είναι ο ένο­χος. Είναι η εργο­δο­σία που μετρά­ει τα κέρ­δη της πάνω από τις ζωές των συνα­δέλ­φων μας. Δεν εφαρ­μό­ζει τα μέτρα ασφα­λεί­ας και υγιει­νής για­τί είναι κόστος την ίδια ώρα που στην περιο­χή της Θέρ­μης χτί­ζο­νται εκα­το­ντά­δες οικο­δο­μές και οι εργο­λά­βοι πλου­τί­ζουν σε βάρος των εργα­ζο­μέ­νων με την εντα­τι­κο­ποί­η­ση, με δου­λειά και τα Σάβ­βα­τα», τονί­ζουν στε­λέ­χη του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Θεσ­σα­λο­νί­κης που βρέ­θη­καν στο σημείο.

Και δηλώ­νουν ότι αυτό το εργο­δο­τι­κό έγκλη­μα δεν θα μεί­νει αναπάντητο.

Καλούν τους εργα­ζό­με­νους στις Κατα­σκευ­ές στις 8 Νοέμ­βρη να δώσουν απά­ντη­ση και να απαι­τή­σουν μέτρα για την προ­στα­σία της ζωής τους, με τη συμ­με­το­χή τους στην πανοι­κο­δο­μι­κή απερ­γία και στη συγκέ­ντρω­ση στις 11 π.μ., στα κεντρι­κά του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο