Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο κρούσμα λογοκρισίας στο Facebook

Άλλο ένα περι­στα­τι­κό λογο­κρι­σί­ας σημειώ­θη­κε στις 3 Ιού­νη στο Facebook. Αυτή τη φορά η δια­χει­ρί­στρια εται­ρεία του μέσου κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης μπλό­κα­ρε για 24 ώρες το λογα­ρια­σμό του δημο­σιο­γρά­φου Νίκου Μπο­γιό­που­λου εξαι­τί­ας της ανάρ­τη­σης ενός άρθρου για το ναζι­στι­κό έγκλη­μα στην Κάνδανο. 

Η ανάρ­τη­ση «Τι κάνα­τε στην Κάν­δα­νο, Κασι­διά­ρη;» συνέ­δεε τα εγκλή­μα­τα των ναζί με τη φασι­στι­κή-εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή και συνο­δεύ­ο­νταν από την ιστο­ρι­κή φωτο­γρα­φία με το γερ­μα­νό στρα­τιώ­τη των SS να δίνει τη χαρι­στι­κή βολή σε εκτε­λε­σμέ­νο κάτοι­κο της Καν­δά­νου. Στην ίδια ανάρ­τη­ση παρου­σια­ζό­ταν φωτο­γρα­φία του χρυ­σαυ­γί­τη Κασι­διά­ρη με εμφα­νές το τατουάζ με τον αγκυ­λω­τό σταυρό.

Ο λογα­ρια­σμός του δημο­σιο­γρά­φου μπλο­κα­ρί­στη­κε προ­σω­ρι­νά επει­δή, σύμ­φω­να με το Facebook «παρα­βιά­ζει τους όρους λει­τουρ­γί­ας», ενώ η δια­χει­ρί­στρια εται­ρεία προει­δο­ποί­η­σε ότι την επό­με­νη φορά ο λογα­ρια­σμός θα μπλο­κα­ρι­στεί για 3 μέρες και στην συνέ­χεια θα κλεί­σει μόνιμα. 

Με αφορ­μή το περι­στα­τι­κό λογο­κρι­σί­ας, ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης Σταύ­ρος Κοντο­νής έκα­νε σήμε­ρα ανα­φο­ρά στη συνε­δρί­α­ση του Συμ­βου­λί­ου Υπουρ­γών Δικαιο­σύ­νης και Εσω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σε­ων της ΕΕ, λαμ­βά­νο­ντας την απά­ντη­ση του αρμό­διου επι­τρό­που ότι το περι­στα­τι­κό θα ερευνηθεί.

Το facebook λογό­κρι­νε δημο­σί­ευ­σή μας για­τί συνο­δευό­ταν από τον …άσε­μνο πίνα­κα του Ελ Γκρέ­κο «Ανά­στα­ση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο