Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο τροχαίο με θύματα μετανάστες

Ένας νεκρός και 19 τραυ­μα­τί­ες είναι ο μέχρι στιγ­μής απο­λο­γι­σμός τής μετω­πι­κής σύγκρου­σης Ι.Χ., τύπου βαν, με φορ­τη­γό, που σημειώ­θη­κε στις 8.50 το βρά­δυ, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμ­φω­να με την Αστυ­νο­μία, το τρο­χαίο δυστύ­χη­μα συνέ­βη στο δρό­μο που συν­δέ­ει την εθνι­κή οδό Θεσ­σα­λο­νί­κης — Καβά­λας με την Εγνα­τία Οδό, κοντά στον κόμ­βο των Βρασ­νών. Όπως έγι­νε γνω­στό, το βανά­κι μετέ­φε­ρε περί­που είκο­σι πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, μετα­ξύ αυτών και ανή­λι­κους. Πιθα­νο­λο­γεί­ται δε ότι ο οδη­γός του ήταν αλλο­δα­πός που είχε ανα­λά­βει να τους μετα­φέ­ρει παρά­νο­μα από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο έσπευ­σαν δώδε­κα ασθε­νο­φό­ρα του ΕΚΑΒ και δύο Κινη­τές Μονά­δες, όπως επί­σης πυρο­σβε­στι­κά οχή­μα­τα και περι­πο­λι­κά της Τρο­χαί­ας. Εκπρό­σω­πος του ΕΚΑΒ ανέ­φε­ρε ότι από τα συντρίμ­μια ανα­σύρ­θη­κε νεκρός ένας έφη­βος, ενώ σε διά­φο­ρα νοσο­κο­μεία της Θεσ­σα­λο­νί­κης δια­κο­μί­στη­καν τραυ­μα­τι­σμέ­να 14 άτο­μα, μετα­ξύ αυτών και δύο ανή­λι­κα. Κατά την ίδια ενη­μέ­ρω­ση, άλλα πέντε άτο­μα μετα­φέρ­θη­καν στο Κέντρο Υγεί­ας της Νέας Μαδύτου.

Ο δρό­μος στο σημείο του τρο­χαί­ου παρα­μέ­νει κλει­στός, ενώ η Αστυ­νο­μία διε­ξά­γει προανάκριση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο