Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νίκη όλου του λαού η εκλογή κομμουνιστών δημάρχων: Σε Καισαριανή, Χαϊδάρι και Πετρούπολη βρέθηκε την Κυριακή το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ _VIDEO+ΦΩΤΟ

Η Και­σα­ρια­νή, το Χαϊ­δά­ρι, η Πετρού­πο­λη δονή­θη­καν την Κυρια­κή το βρά­δυ από το σύν­θη­μα «Ένας αιώ­νας αγώ­νας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρω­το­πο­ρία», όταν τα περί­πτε­ρα της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στους τρεις δήμους επι­σκέ­φτη­κε δια­δο­χι­κά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας.

 

Εκεί τον υπο­δέ­χτη­καν οι αγω­νι­στές δήμαρ­χοι Ηλί­ας Στα­μέ­λος, Μιχά­λης Σελέ­κος και Βαγ­γέ­λης Σίμος.
Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μίλη­σε στους συγκε­ντρω­μέ­νους που είχαν κατα­κλύ­σει τις πλα­τεί­ες και τους δρό­μους, τονί­ζο­ντας ότι η εκλο­γή κομ­μου­νι­στών δημάρ­χων είναι νίκη όλου του λαού των περιο­χών αυτών.

Στην Καισαριανή

 

«Η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση”, το κόκ­κι­νο γαρύ­φαλ­λο, κέρ­δι­σε πολ­λές νίκες από­ψε. Συνέ­χεια της πρώ­της επι­τυ­χί­ας που είχα­με στον α’ γύρο και στις περι­φε­ρεια­κές και δημο­τι­κές εκλο­γές, όπως το “κόκ­κι­νο νησί της Ικα­ριάς”, ήρθε από­ψε η Και­σα­ρια­νή με τον Ηλία Στα­μέ­λο, ήρθε η Πάτρα ξανά με τον Κώστα Πελε­τί­δη, η Πετρού­πο­λη με τον Βαγ­γέ­λη Σίμο, το Χαϊ­δά­ρι με τον Μιχά­λη Σελέ­κο, ο Τύρ­να­βος με τον Στέ­λιο Τσι­κρι­τσή που έγι­νε μια μάχη ψήφο ψήφο» τόνι­σε ο Δ. Κου­τσού­μπας από την Και­σα­ρια­νή και πρόσθεσε:

«Άρα, λοι­πόν, έχου­με δρό­μο μπρο­στά μας, είναι μία πρώ­τη μεγά­λη νίκη αυτή του λαού μας, του Κόμ­μα­τος, της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης”, των ανθρώ­πων που συμπο­ρεύ­τη­καν μαζί μας όλα αυτά τα χρό­νια. Τους ευχα­ρι­στού­με γι’ αυτό. Έδω­σαν μία μεγά­λη μάχη στο πλευ­ρό του ΚΚΕ. Η αγκα­λιά του Κόμ­μα­τος είναι ανοι­χτή, η αγκα­λιά της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης”, πολύ περισ­σό­τε­ρο τώρα πλέ­ον, των δημο­τι­κών αρχών, όπως ξέρε­τε, θα είναι ανοι­χτή για όλο τον λαό, τους εργα­ζό­με­νους, τους νέους, τις γυναί­κες, τους επαγ­γελ­μα­τί­ες, τους εργά­τες και τις εργά­τριες, τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα της Και­σα­ρια­νής και θα πάμε ακό­μη πιο μπρο­στά! Καλή δύνα­μη, καλή υγεία σε όλους και όλες!», τόνι­σε, κι αμέ­σως μετά δόθη­κε το σύν­θη­μα για ένα μεγά­λο γλέντι!

Ο λαός της πόλης εξέ­φρα­σε ξεκά­θα­ρα τη θέλη­σή του στη­ρί­ζο­ντας τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», στην οποία στον β’ γύρο των εκλο­γών έδω­σε το εμβλη­μα­τι­κό ποσο­στό 61,51% (4.886 ψήφοι), ένα­ντι 38,49% (3.057 ψήφοι) που πήρε ο αντί­πα­λος συνδυασμός.

Στο Χαϊδάρι

 

Στο Χαϊ­δά­ρι, τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπο­δέ­χθη­κε ο νέος δήμαρ­χος Μιχά­λης Σελέ­κος που επα­νέρ­χε­ται στη διοί­κη­ση του δήμου.

  • Στο εκλο­γι­κό περί­πτε­ρο στή­θη­κε μια μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση από τον κόσμο που πανη­γύ­ρι­ζε χωρίς στα­μα­τη­μό τη μεγά­λη νίκη.
  • Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» συγκέ­ντρω­σε στον β’ γύρο το 55,23% (7.905 ψήφοι) ένα­ντι του συν­δυα­σμού του απερ­χό­με­νου δημάρ­χου που κατα­ψη­φί­στη­κε από τον λαό της πόλης, παίρ­νο­ντας 44,77% (6.408 ψήφοι).

Στην Πετρούπολη

 

Με συν­θή­μα­τα, πυρ­σούς, μου­σι­κή και χορό η Πετρού­πο­λη γλέ­ντη­σε για τα καλά το κόκ­κι­νο γαρύ­φαλ­λο που βγή­κε ολάν­θι­στο απ’ τις κάλ­πες της.

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» συγκέ­ντρω­σε στον β’ γύρο το 55,23% (7.905 ψήφοι) ένα­ντι του συν­δυα­σμού του απερ­χό­με­νου δημάρ­χου που κατα­ψη­φί­στη­κε από τον λαό της πόλης, παίρ­νο­ντας 44,77% (6.408 ψήφοι).

Το αδια­χώ­ρη­το επι­κρα­τού­σε στην 25ης Μαρ­τί­ου, μπρο­στά απ’ το εκλο­γι­κό περί­πτε­ρο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», εκεί όπου έφτα­σε αργά το βρά­δυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας και έγι­νε θερ­μά δεκτός απ’ τους συγκε­ντρω­μέ­νους που ξέσπα­σαν σε χει­ρο­κρο­τή­μα­τα και νέα συνθήματα.
Ο Δ. Κου­τσού­μπας είχε μια σύντο­μη εγκάρ­δια συζή­τη­ση με το νέο δήμαρ­χο Βαγ­γέ­λη Σίμο και έπει­τα από­λαυ­σε τη μου­σι­κή και τα τρα­γού­δια απ’ το συγκρό­τη­μα του Ν. Φάκα­ρου, υπό τους ήχους του οποί­ου ξεφά­ντω­σαν οι πετροπουλιώτες.

Μιλώ­ντας στον κόσμο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνι­σε μετα­ξύ άλλων πως «η Πετρού­πο­λη δικαιο­λο­γη­μέ­να πανη­γυ­ρί­ζει από­ψε» κι πρό­σθε­σε ότι «δυνα­τό­τε­ροι συνε­χί­ζου­με τον αγώ­να για τα δίκαια του λαού μας». 

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο