Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ναυπηγεία Ελευσίνα: Προκλητική και αήθης επίθεση από εργολάβο στον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου

Αήθη και προ­κλη­τι­κή επί­θε­ση δέχτη­κε ο πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Αττι­κής και Ναυ­πη­γε­ο­ε­πι­σκευα­στι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δας, Σωτή­ρης Που­λι­κό­γιαν­νης, από εκπρό­σω­πο της εται­ρεί­ας «Αγιος Νικό­λα­ος», μέσα στα γρα­φεία του επι­χει­ρη­σια­κού σωμα­τεί­ου των Ναυ­πη­γεί­ων Ελευσίνας.

Οι πρω­το­φα­νείς ύβρεις και απει­λές εξα­πο­λύ­θη­καν στον συν­δι­κα­λι­στή επει­δή το Συν­δι­κά­το «τόλ­μη­σε» να ζητή­σει να ελεγ­χθεί η εται­ρεία του συγκε­κρι­μέ­νου εργο­λά­βου από την Επι­θε­ώ­ρη­ση Εργα­σί­ας Πειραιά.

Οπως ανα­φέ­ρει το Συν­δι­κά­το Μετάλ­λου, «το θρά­σος του συγκε­κρι­μέ­νου εργο­λά­βου ήταν τέτοιο, που πραγ­μα­το­ποί­η­σε την επί­θε­ση μέσα στα γρα­φεία του επι­χει­ρη­σια­κού Σωμα­τεί­ου των Ναυ­πη­γεί­ων Ελευ­σί­νας, παρου­σία προ­έ­δρου, γραμ­μα­τέα και άλλων μελών του ΔΣ του εν λόγω Σωμα­τεί­ου», ενώ «για το απα­ρά­δε­κτο αυτό συμ­βάν, που θυμί­ζει άλλες επο­χές, ενη­με­ρώ­θη­καν άμε­σα οι λιμε­νι­κές αρχές».

Το Συν­δι­κά­το καταγ­γέλ­λει ότι η συγκε­κρι­μέ­νη εται­ρεία «δρα­στη­ριο­ποιεί­ται έντο­να το τελευ­ταίο διά­στη­μα στους χώρους των Ναυ­πη­γεί­ων Ελευ­σί­νας ως υπερ­γο­λά­βος και αξιο­ποιεί­ται στην κατεύ­θυν­ση της μετα­τρο­πής του χώρου των ναυ­πη­γεί­ων σε ειδι­κή οικο­νο­μι­κή ζώνη, με γενι­κευ­μέ­νη κατα­στρα­τή­γη­ση της εργα­τι­κής νομοθεσίας».

«Γνω­ρί­ζου­με ότι ο αγώ­νας μας και η συν­δι­κα­λι­στι­κή μας δρά­ση τους χαλά­ει τα σχέ­δια. Δεν έχου­με καμία αυτα­πά­τη και ξέρου­με καλά ότι μπρος στα κέρ­δη τους δεν υπο­λο­γί­ζουν τίπο­τα, γι’ αυτό και σε τέτοιες στιγ­μές δεί­χνουν το πραγ­μα­τι­κό τους πρό­σω­πο», συνε­χί­ζει, «είναι βαθιά γελα­σμέ­νοι όμως αν νομί­ζουν ότι μπο­ρούν να μας τρο­μο­κρα­τή­σουν και να μας κάνουν να απο­δε­χθού­με ότι το δικαί­ω­μά μας στην εργα­σία πρέ­πει να είναι συν­δε­δε­μέ­νο με όρους γαλέ­ρας και εργα­σια­κού μεσαίωνα».

Κλεί­νο­ντας το Συν­δι­κά­το ξεκα­θα­ρί­ζει ότι το ταξι­κό συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα, οι δυνά­μεις που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ «έχου­με την πεί­ρα και την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα να αντι­με­τω­πί­σου­με με όρους συλ­λο­γι­κό­τη­τας και αγώ­να τις απει­λές και τους πάσης φύσε­ως τραμπούκους».

«Ριζο­σπά­στης».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο