Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Νεκροί» από «ισραηλινά πλήγματα» δύο από τους ομήρους της Χαμάς που παρουσιάζονταν σε χθεσινό βίντεο

Σε συνέ­χεια του βίντεο με τους τρεις ισραη­λι­νούς ομή­ρους, το οποίο δημο­σιο­ποι­ή­θη­κε χθες Κυρια­κή, οι Ταξιαρ­χί­ες Αλ Κάσαμ – ο στρα­τιω­τι­κός βρα­χί­ο­νας της Χαμάς – ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα τον θάνα­το δύο εξ αυτών: του 53χρονου Γιό­σι Σαρά­μπι και του 38χρονου Ετάι Σβίρσκι.

Οι τρεις όμη­ροι είχαν απευ­θύ­νει έκκλη­ση στην ισραη­λι­νή κυβέρ­νη­ση να στα­μα­τή­σει τη στρα­τιω­τι­κή επί­θε­ση στη Λωρί­δα της Γάζας, ώστε να απε­λευ­θε­ρω­θούν όλοι οι αιχ­μά­λω­τοι. Το βίντεο, διάρ­κειας 37 δευ­τε­ρο­λέ­πτων, τελεί­ω­νε με το μήνυ­μα: «Αύριο θα σας ενη­με­ρώ­σου­με για την τύχη τους».

Στο σημε­ρι­νό βίντεο, όπου παρου­σιά­ζο­νται τα δύο πτώ­μα­τα, η όμη­ρος Νόα Αργκα­μά­νι λέει πως τραυ­μα­τί­στη­κε από ισραη­λι­νό πλήγ­μα κατά το οποίο σκο­τώ­θη­κε ο Σαρά­μπι. Συμπλη­ρώ­νει ότι ο Σβίρ­σκι βρή­κε επί­σης τον θάνα­το σε άλλη επίθεση.

Η 26χρονη αφη­γεί­ται ότι βρι­σκό­ταν μαζί με τους Σαρά­μπι και Σβίρ­σκι σε κτί­ριο που βομ­βαρ­δί­στη­κε από τις ισραη­λι­νές ένο­πλες δυνά­μεις (IDF). Είπε ότι μαχη­τές των Ταξιαρ­χιών Αλ Κάσαμ τους ανέ­συ­ραν από τα ερεί­πια, αλλά ο 53χρονος Γιό­σι Σαρά­μπι υπέ­κυ­ψε στα τραύ­μα­τά του. Δύο νύχτες αργό­τε­ρα, κατά τη μετα­φο­ρά τους σε άλλη τοπο­θε­σία, σκο­τώ­θη­κε ο 38χρονος Ετάι Σβίρ­σκι από ισραη­λι­νό πλήγ­μα, συμπλήρωσε.

«Ο Ετάι Σβίρ­σκι και ο Γιό­σι Σαρά­μπι σκο­τώ­θη­καν εξαι­τί­ας των δικών μας αερο­πο­ρι­κών επι­θέ­σε­ων, από τις IDF. Στα­μα­τή­στε αυτήν την τρέ­λα και γυρί­στε μας σπί­τι, στις οικο­γέ­νειές μας, όσο ακό­μη είμα­στε ζωντα­νοί», ανα­φέ­ρει η 26χρονη Νόα Αργκα­μά­νι στο σημε­ρι­νό βίντεο.

Για «άσκη­ση ψυχο­λο­γι­κής βίας» κατη­γό­ρη­σε τη Χαμάς ο υπουρ­γός Άμυ­νας του Ισρα­ήλ Γιο­άβ Γκάλαντ.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο