Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεφώσεις και τοπικές βροχές την Κυριακή 16/2

Bρο­χές στα νοτιο­α­να­το­λι­κά, θερ­μο­κρα­σί­ες χωρίς αξιό­λο­γη μετα­βο­λή και ισχυ­ροί άνε­μοι, έως 8 μπο­φόρ, στο Αιγαίο ανα­μέ­νο­νται την Κυρια­κή, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστεροσκοπείου.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές ανα­μέ­νο­νται στα νοτιο­α­να­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά και το Κεντρι­κό και Νότιο Αιγαίο. Τα φαι­νό­με­να βαθ­μιαία θα περιο­ρι­στούν στην Κρή­τη. Στην υπό­λοι­πη χώρα θα υπάρ­χουν τοπι­κές νεφώ­σεις κατά περιό­δους. Η ορα­τό­τη­τα κατά τη διάρ­κεια της νύχτας θα είναι τοπι­κά περιορισμένη.

Η θερ­μο­κρα­σία στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από ‑1 έως 8 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από 1 έως 12, στη Θεσ­σα­λία από 4 έως 13, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά Ελλά­δα και Πελο­πόν­νη­σο από 6 έως 12, στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονί­ου από 8 έως 14, στα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου από 7 έως 12, στα Δωδε­κά­νη­σα και στην Κρή­τη από 10 έως 16 και στις Κυκλά­δες από 10 έως 14.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 5 έως 7 μπο­φόρ, όμως στο Κεντρι­κό και Νότιο Αιγαίο θα φτά­νουν κατά τόπους τα 8 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 και τοπι­κά έως 5 μπο­φόρ, όμως στο Βόρειο Ιόνιο το μεση­μέ­ρι θα στρα­φούν πρό­σκαι­ρα σε βορειο­δυ­τι­κούς 2 έως 4 μπο­φόρ. Εξαί­ρε­ση απο­τε­λεί ο Πατραϊ­κός Κόλ­πος όπου οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με μικρή πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών τοπι­κών βρο­χών. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 έως 5 και πρό­σκαι­ρα κατά τόπους έως 6 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 8 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις κατά περιό­δους. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ. Η ορα­τό­τη­τα κατά τη διάρ­κεια της νύχτας θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο