Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νικητής ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων ετών

Με πρω­τα­γω­νι­στή τον Γιου­σέφ Ελ Αρα­μπί, ο Ολυ­μπια­κός νίκη­σε 3–2 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και απο­σπά­στη­κε με δια­φο­ρά έξι βαθ­μών στην κορυ­φή της κατά­τα­ξης, μετά τη 10η αγω­νι­στι­κή της Super League.

Το σκορ άνοι­ξε ο Αγκι­μπού Καμα­ρά στο πρώ­το λεπτό, ισο­φά­ρι­σε ο Αρα­ού­χο στο 12΄ και ακο­λού­θη­σαν τα δύο γκολ του Μαρο­κι­νού που έκρι­ναν την ανα­μέ­τρη­ση στο 35ο και το 70ο λεπτό. Το τελι­κό σκορ δια­μόρ­φω­σε ο Αρα­ού­χο στο 79΄.

Το ηλε­κτρο­νι­κό χρο­νό­με­τρο του ΟΑΚΑ έδει­χνε 59 δευ­τε­ρό­λε­πτα όταν ο Αγκι­μπού Καμα­ρά εξα­πέ­λυ­σε μια… ρου­κέ­τα με την οποία κάρ­φω­σε τη μπά­λα στα δίχτυα, μετά από κόρ­νερ του Μασού­ρα και απομάκρυνση.

Τι σήμαι­νε αυτό; Ότι όποια πλά­να είχαν κάνει οι δύο προ­πο­νη­τές πήγαν… περί­πα­το αφού το ντέρ­μπι ουσια­στι­κά ξεκι­νού­σε με σκορ 0–1. Η Ένω­ση επέ­λε­ξε να επι­τε­θεί κυρί­ως με σέντρες και «γεμί­σμα­τα» ποντά­ρο­ντας στην αστά­θεια του Βατσλίκ ο οποί­ος δεν ήταν σε καλή μέρα.

Αυτό φάνη­κε ξεκά­θα­ρα και στο γκολ της ισο­φά­ρι­σης, μόλις στο 15ο λεπτό, όταν έκα­νε λαν­θα­σμέ­νη έξο­δο και ο Σέρ­χιο Αρα­ού­χο με κεφα­λιά έγρα­ψε το 1–1 μετά από σέντρα (και 7η εφε­τι­νή ασίστ) του Πέτρου Μάνταλου.

Η ΑΕΚ συνέ­χι­σε να πιέ­ζει με τον ίδιο τρό­πο, με τη μπά­λα ψηλά προ­βλη­μα­τί­ζο­ντας τους «ερυ­θρό­λευ­κους» και ειδι­κά γύρω στο ημί­ω­ρο κέρ­δι­σε 4–5 δια­δο­χι­κά «στη­μέ­να» (κόρ­νερ ή φάουλ). Στο τελευ­ταίο από αυτά, όμως, το αμυ­ντι­κό της transition ήταν τρα­γι­κό… Ο Λαλά με βαθιά μπα­λιά από την άμυ­να, έβα­λε τον Ελ Αρα­μπί τετ α τετ με τον Στάν­κο­βιτς και ο Μαρο­κι­νός έδω­σε ξανά προ­βά­δι­σμα στους φιλο­ξε­νού­με­νους στο 35΄ με ένα από τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά του ιδα­νι­κά τελειώ­μα­τα. Στην ίδια φάση δια­μαρ­τυ­ρή­θη­κε επί­ση­μα η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανάρ­τη­ση στα Social Media για πέναλ­τι στον Βρά­νιες πριν απο­μα­κρυν­θεί η μπά­λα από την περιοχή.

Με την είσο­δο του Άμρα­μπατ η ΑΕΚ μπή­κε με μεγά­λη έντα­ση στο β΄ ημί­χρο­νο, όμως ήταν ο Στάν­κο­βιτς αυτός που την κρά­τη­σε «ζωντα­νή» με πολύ σπου­δαία και δύσκο­λη επέμ­βα­ση στο 52΄ σε σουτ του Μασού­ρα. Η ΑΕΚ «απά­ντη­σε» με τον Άμρα­μπατ στο 65΄ και τον Βατσλίκ να διώ­χνει με τα πόδια και στο 70΄ η πλά­στιγ­γα έγει­ρε δρα­μα­τι­κά υπέρ των φιλο­ξε­νού­με­νων. Ο Μοχα­μα­ντί επι­χεί­ρη­σε να γυρί­σει τη μπά­λα στον τερ­μα­το­φύ­λα­κά του, όμως ήταν εξαι­ρε­τι­κά απρό­σε­κτος και η πάσα του εξε­λί­χθη­κε σε άψο­γη… ασίστ προς τον Ελ Αρα­μπί, ο οποί­ος έγρα­ψε το 1–3. Αμέ­σως μετά (73΄) η ΑΕΚ δέχθη­κε «καται­γι­σμό» επι­θέ­σε­ων, με τον Στάν­κο­βιτς να βγά­ζει εντυ­πω­σια­κά το σουτ του Μαντί Καμα­ρά και το δεύ­τε­ρο σουτ του ίδιου παί­κτη να «τρα­ντά­ζει» το δοκάρι.

Με τρεις «μαζε­μέ­νες» αλλα­γές (Γέβ­τιτς, Χατζι­σα­φί, Ανσα­ρι­φάρντ) προ­σπά­θη­σε ο Γιαν­νί­κης να αλλά­ξει τα πράγ­μα­τα. Η ΑΕΚ ξανα­μπή­κε στο παι­χνί­δι στο 79΄ με ένα απί­στευ­το γκολ του Σέρ­χιο Αρα­ού­χο στο 79΄ από σέντρα του Ανσα­ρι­φάρντ. Κόντρα στη ροή του παι­χνι­διού κι ενώ όλα έμοια­ζαν χαμέ­να, ο Αργε­ντι­νός κρά­τη­σε την ομά­δα του στη διεκ­δί­κη­ση (του­λά­χι­στον) της ισο­πα­λί­ας. Στο 82΄ ο Μασού­ρας έχα­σε το… άχα­στο σε κενή εστία και η ΑΕΚ συνέ­χι­σε να ελπί­ζει σε ένα από τα καλύ­τε­ρα ντέρ­μπι των τελευ­ταί­ων ετών. Στα τελευ­ταία λεπτά ο Ολυ­μπια­κός άντε­ξε την πίε­ση χωρίς να δεχτεί φάσεις από τους γηπε­δού­χους κι έτσι έμει­νε αήτ­τη­τος για 11ο συνε­χό­με­νο ματς ενα­ντί­ον της ΑΕΚ, σε όλες τις διοργανώσεις.

Διαι­τη­τής: Φάμπιο Βερί­σιο (Πορ­το­γα­λία)

Κίτρι­νες: Άμρα­μπατ — Εμβιλά

Οι συν­θέ­σεις:

ΑΕΚ (Αργύ­ρης Γιαν­νί­κης): Στάν­κο­βιτς, Μισε­λέν, Βρά­νιες, Μήτο­γλου, Μοχα­μα­ντί (74΄ Χατζι­σα­φί), Σιμάν­σκι (74΄ Γεβ­τιτς), Σιμό­ες (87΄ Λε Ταλέκ), Γκαρ­σία (46΄ Άμρα­μπατ), Μάντα­λος, Τσού­μπερ (74΄ Ανσα­ρι­φάρντ), Αραουχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρ­τίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπα­στα­θό­που­λος, Σισέ, Ρέαμ­π­τσιουκ, Εμβι­λά, Μαντί Καμα­ρά (87΄ Μπα), Αγκι­μπού Καμα­ρά, Ονιε­κού­ρου (68΄ Μπου­χα­λά­κης, Μασού­ρας (84΄ Λόπες), Ελ Αρα­μπί (85΄ Τικίνιο)

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο