Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι φοιτητές — Ο αγώνας συνεχίζεται κόντρα στην τρομοκρατία

Αφέ­θη­καν ελεύ­θε­ροι και οι υπό­λοι­ποι δώδε­κα φοι­τη­τές που προ­σή­χθη­σαν σήμε­ρα το από­γευ­μα στο Αστυ­νο­μι­κό Μέγα­ρο Κομο­τη­νής μετά πρω­το­φα­νή εισβο­λή των ΜΑΤ στη Νομι­κή Σχο­λή του Δημο­κρί­τειου Πανε­πι­στη­μί­ου Θράκης.

Οι 12 φοι­τη­τές, στους οποί­ους ασκή­θη­καν κατη­γο­ρί­ες για «δια­τά­ρα­ξη λει­τουρ­γί­ας υπη­ρε­σί­ας», κατά την έξο­δό τους από το κτή­ριο της αστυ­νο­μί­ας έγι­ναν δεκτοί με χει­ρο­κρο­τή­μα­τα και συν­θή­μα­τα από εκα­το­ντά­δες συγκε­ντρω­μέ­νους που από την πρώ­τη στιγ­μή απαί­τη­σαν την απε­λευ­θέ­ρω­σή τους.

Παρά την προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να κατα­στεί­λει τον αγώ­να των φοι­τη­τών ενά­ντια στην ίδρυ­ση ιδιω­τι­κών πανε­πι­στη­μί­ων, με ΜΑΤ και προ­σα­γω­γές, οι φοι­τη­τές δήλω­σαν ότι θα δώσουν μαζι­κό «παρών» στο πανελ­λα­δι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο της Πέμ­πτης για να σπά­σει η τρο­μο­κρα­τία της κυβέρ­νη­σης και πως αύριο θα βρί­σκο­νται και πάλι στη σχο­λή τους για να επι­βάλ­λουν την αλλη­λεγ­γύη στους συλληφθέντες.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι κατά την πρω­το­φα­νή εισβο­λή των ΜΑΤ στη Νομι­κή Σχο­λή του Δημο­κρί­τειου Πανε­πι­στη­μί­ου Θρά­κης, στην Κομο­τη­νή, ενά­ντια σε φοι­τη­τές που υλο­ποιού­σαν τη συλ­λο­γι­κή από­φα­ση του Φοι­τη­τι­κού τους Συλ­λό­γου για συμ­με­το­χή στις φοι­τη­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, με κλει­στή σχο­λή, ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο-έκτρω­μα για τα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια, προ­σή­χθη­σαν συνο­λι­κά 18 φοιτητές.

Νωρί­τε­ρα, είχαν αφε­θεί ελεύ­θε­ροι άλλοι έξι φοιτητές.

Τηλε­φω­νι­κή παρέμ­βα­ση στον υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Μ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δη πραγ­μα­το­ποί­η­σε για το θέμα ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θανά­σης Παφίλης.

Πηγή: 902.gr

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο