Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟΜOΤΗΝΗ Εισβολή της αστυνομίας στη Νομική του ΔΠΘ!

Την άκρα­τη κατα­στο­λή επι­στρα­τεύ­ει η κυβέρ­νη­ση θεω­ρώ­ντας ότι έτσι θα κάμ­ψει τις αγω­νι­στι­κές δρά­σεις των φοι­τη­τών ενά­ντια στην ίδρυ­ση ιδιω­τι­κών πανεπιστημίων.

Συγκε­κρι­μέ­να, ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις εισέ­βα­λαν το από­γευ­μα της Δευ­τέ­ρας στους χώρους της Νομι­κής Σχο­λής του Δημο­κρί­τειου Πανε­πι­στη­μί­ου Θρά­κης στην Κομο­τη­νή και προ­χώ­ρη­σαν σε προ­σα­γω­γές πολ­λών φοιτητών!

Νωρί­τε­ρα, η Γενι­κή Συνέ­λευ­ση των φοι­τη­τών, είχε απο­φα­σί­σει με μεγά­λη πλειο­ψη­φία, να προ­χω­ρή­σει σε κατά­λη­ψη της σχο­λής, σε δια­μαρ­τυ­ρία για το νομο­σχέ­διο για τα ιδιω­τι­κά ΑΕΙ.

Οι δυνά­μεις των ΜΑΤ έβγα­λαν με τη βία τους φοι­τη­τές από το κτί­ριο, και προ­χώ­ρη­σαν σύμ­φω­να με τις πρώ­τες καταγ­γε­λί­ες σε προ­σα­γω­γές του­λά­χι­στον 13 φοι­τη­τών. Οι πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν πως η αστυ­νο­μι­κή επι­χεί­ρη­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ύστε­ρα από ενέρ­γειες του Κοσμή­το­ρα της Νομι­κής Σχο­λής του ΔΠΘ.

Τα ΜΑΤ εισβάλ­λουν στα πανε­πι­στή­μια πιο τακτι­κά πλέ­ον από ό,τι στις Φυλα­κές Κορυ­δαλ­λού… (Προ­χθές ΜΑΤ και ΕΚΑΜ εισέ­βα­λαν στο ΑΠΘ)

Η ΚΝΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και την βίαιη προσαγωγή δεκάδων φοιτητών

Σε ανα­κοί­νω­σή του για την εισβο­λή ΜΑΤ στη Νομι­κή Κομο­τη­νής και την προ­σα­γω­γή φοι­τη­τών, το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλά­δας καταγ­γέλ­λει την πρω­το­φα­νή εισβο­λή των ΜΑΤ και την βίαιη προ­σα­γω­γή δεκά­δων φοι­τη­τών στη Νομι­κή Σχο­λή του Δημο­κρί­τειου Πανε­πι­στη­μί­ου Θρά­κης, στην Κομο­τη­νή, μετα­ξύ των οποί­ων αρκε­τά μέλη της ΚΝΕ, σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα 5 Φεβρουαρίου.

Το “έγκλη­μα” των φοι­τη­τών ήταν ότι υλο­ποιού­σαν τη συλ­λο­γι­κή από­φα­ση του Φοι­τη­τι­κού τους Συλ­λό­γου για συμ­με­το­χή στις φοι­τη­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, με κλει­στή σχο­λή, ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο-έκτρω­μα για τα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια, που κάνει την αδι­κία νόμο και δια­λύ­ει τα πτυ­χία και το μέλ­λον τους.

Η κυβέρ­νη­ση έχει τερά­στιες ευθύ­νες για αυτή την απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια. Οι απει­λές, ο αυταρ­χι­σμός, η κατα­στο­λή της κυβέρ­νη­σης, με στό­χο να εκφο­βί­σει και να τρο­μο­κρα­τή­σει τη νέα γενιά, θα πέσει στο κενό! Αντί να υλο­ποι­ή­σει τα δίκαια αιτή­μα­τα των φοι­τη­τών και να απο­σύ­ρει το απα­ρά­δε­κτο πολυ­νο­μο­σχέ­διο, απα­ντά με ΜΑΤ, κατα­στο­λή και βία.

Είναι βαθιά γελα­σμέ­νοι αν νομί­ζουν ότι με την έντα­ση της κατα­στο­λής και του αυταρ­χι­σμού μπο­ρούν να φοβί­σουν τους φοι­τη­τές, να τους απο­τρέ­ψουν από τη συλ­λο­γι­κή διεκ­δί­κη­ση και δράση.

Η μαζι­κή συμ­με­το­χή χιλιά­δων φοι­τη­τών στο μεγά­λο πανελ­λα­δι­κό φοι­τη­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο την Πέμ­πτη 8 Φεβρουα­ρί­ου στις 12:00 στα Προ­πύ­λαια θα είναι η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση! Η πλειο­ψη­φία δε φιμώ­νε­ται! Το δίκιο θα νική­σει! Εδώ και τώρα να αφε­θούν ελεύ­θε­ροι όλοι οι φοι­τη­τές χωρίς να τους απαγ­γελ­θεί καμία κατηγορία!»

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο