Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοσοκομείο Νίκαιας: Νέα πυρκαγιά, το βράδυ — Παντελής έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας

Νέα πυρ­κα­γιά εκδη­λώ­θη­κε χθες το βρά­δυ, σε ισό­γεια απο­θή­κη σε προ­θά­λα­μο του Γενι­κού Κρα­τι­κού Νίκαιας ενώ δύο ακό­μα εστί­ες εντο­πί­στη­καν στο δεύ­τε­ρο όρο­φο και τον εξω­τε­ρι­κό χώρο.

Η φωτιά που εκδη­λώ­θη­κε στην ισό­γεια απο­θή­κη, ήταν στο κτί­ριο των Επει­γό­ντων Περι­στα­τι­κών – Απει­κο­νι­στι­κού. Η Πυρο­σβε­στι­κή με δέκα πυρο­σβέ­στες και 5 οχή­μα­τα έσβη­σαν την πυρκαγιά.

Για ακό­μη μια φορά το προ­σω­πι­κό μπή­κε μπρο­στά στην κατά­σβε­ση με όσες μάνι­κες λει­τουρ­γού­σαν (να σημειω­θεί ότι στην πρώ­τη πυρ­κα­γιά η μάνι­κα δεν είχε νερό).

Αυτό που απο­κα­λύ­φθη­κε περί­τρα­να για άλλη μία φορά, ήταν η πλή­ρης έλλει­ψη σχε­δί­ου για την προ­στα­σία εργα­ζο­μέ­νων και ασθε­νών χωρίς κανέ­να σχέ­διο ούτε καν ενη­μέ­ρω­σης όλου του προ­σω­πι­κού εκκέ­νω­σης χώρων κτλ.

Οι εργα­ζό­με­νοι ενη­μέ­ρω­ναν μετα­ξύ τους ο ένας τον άλλον για την κατά­στα­ση. Επί­σης με ισχυ­ρό και το ενδε­χό­με­νο εμπρη­σμού φάνη­κε η πλή­ρης έλλει­ψη σχε­δί­ου από την αστυ­νο­μία ώστε να εντο­πι­στεί ο πιθα­νός δρά­στης των εμπρη­σμών καθώς ήρθαν μόλις 4 αστυ­νο­μι­κοί της ομά­δας ΔΙΑΣ μετά τη 2η πυρ­κα­γιά οι οποί­οι είπαν ότι πρέ­πει το προ­σω­πι­κό ασφα­λεί­ας να φυλά­ξει το χώρο!

Οι εργα­ζό­με­νοι και οι ασθε­νείς δια­πί­στω­σαν την ανι­κα­νό­τη­τα του κρά­τους να τούς προ­στα­τέ­ψει ενώ ο διοι­κη­τής είχε το θρά­σος να επι­χει­ρή­σει να υπο­βαθ­μί­σει τη σοβα­ρό­τη­τα του γεγονότος.

Οι αλλε­πάλ­λη­λες πυρ­κα­γιές στο νοσο­κο­μείο έχουν προ­κα­λέ­σει ανη­συ­χία στους εργα­ζό­με­νους, που κιν­δυ­νεύ­ουν ενώ εργά­ζο­νται, για­τί δεν υπάρ­χει κανέ­νας σχε­δια­σμός για έκτα­κτες κατα­στά­σεις ενώ υπάρ­χει πλή­ρης αδια­φο­ρία από το κρά­τος για την ασφά­λειά τους.

Ζητούν τη λήψη άμε­σων μέτρων, να βρε­θεί η αιτία των συμ­βά­ντων και να εξα­σφα­λι­σθεί η ασφά­λεια ασθε­νών και προ­σω­πι­κού με ολο­κλη­ρω­μέ­νο σχέ­διο πυρασφάλειας.

Η διοί­κη­ση και το υπουρ­γείο που έχουν απο­δει­χθεί πολύ απο­τε­λε­σμα­τι­κοί και γρή­γο­ροι στην ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση υπη­ρε­σιών του νοσο­κο­μεί­ου απο­δεί­χθη­καν για άλλη μια φορά επι­λε­κτι­κά ανί­κα­νοι στην προ­στα­σία εργα­ζο­μέ­νων και ασθενών.

Είχε προη­γη­θεί πριν από δύο μέρες πυρ­κα­γιά από άγνω­στη αιτία σε θάλα­μο της χει­ρουρ­γι­κής κλι­νι­κής στο δεύ­τε­ρο όρο­φο, με απο­τέ­λε­σμα να εκκε­νω­θούν θάλα­μοι ασθε­νών και με τους εργα­ζό­με­νους να καταγ­γέλ­λουν ότι τα νοσο­κο­μεία λει­τουρ­γούν χωρίς ούτε τις βασι­κές συν­θή­κες ασφά­λειας για εργα­ζό­με­νους και ασθενείς.

Για το θέμα, το ΚΚΕ έχει κατα­θέ­σει Ερώ­τη­ση στη Βου­λή απαι­τώ­ντας ολο­κλη­ρω­μέ­νο σχέ­διο πυρα­σφά­λειας στα νοσοκομεία.

Πηγή: 902.gr

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο