Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ντέρμπι στον Πειραιά, εκτός έδρας ΠΑΟ και ΑΕΚ

Νέα δεδο­μέ­να προ­έ­κυ­ψαν στη βαθ­μο­λο­γία των Play Off του πρω­τα­θλή­μα­τος της Super League έπει­τα από τα παι­χνί­δια της Κυρια­κής (2/4). Οι ανα­με­τρή­σεις της 3ης αγω­νι­στι­κής, η οποία διε­ξά­γε­ται εξ ολο­κλή­ρου την Τετάρ­τη (5/4), περι­λαμ­βά­νουν ντέρ­μπι στο Φάλη­ρο και εκτός έδρας υπο­χρε­ώ­σεις για τους συγκά­τοι­κους της κορυ­φή, Πανα­θη­ναϊ­κό και ΑΕΚ.

Ολυ­μπια­κός και ΠΑΟΚ καλού­νται στο «Γεώρ­γιος Καραϊ­σκά­κης» (21:00) να ανα­συ­ντα­χθούν έπει­τα από ανε­πι­τυ­χή απο­τε­λέ­σμα­τα. Οι μεν «ερυ­θρό­λευ­κοι» έμει­ναν στο 2–2 με τον Άρη, αν και προη­γή­θη­καν με δύο τέρ­μα­τα δια­φο­ρά. Απο­τέ­λε­σμα που έφε­ρε την αιφ­νί­δια παραί­τη­ση του Μίτσελ Γκον­ζά­λες. Παρά το ότι ο Ολυ­μπια­κός παρέ­μει­νε αήτ­τη­τος για 20ο παι­χνί­δι (13–7‑0 με 46–9 τέρ­μα­τα), χάθη­κε η ευκαι­ρία να πλη­σιά­σει στον πόντο από την κορυ­φή. Οι δε «ασπρό­μαυ­ροι» γνώ­ρι­σαν την πρώ­τη τους ήττα έπει­τα από 17 ματς και τις 30/10, στο 0–1 από την ΑΕΚ στην Τού­μπα. Η ομά­δα του Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου, που επι­στρέ­φει στον πάγκο έχο­ντας εκτί­σει την τιμω­ρία του, είναι στο ‑6 από την πρώ­τη θέση και μια νέα ήττα θα βάλει, πιθα­νό­τα­τα, ταφό­πλα­κα στα όνει­ρα για φινά­λε στην πρώ­τη τριάδα.

Στο «Κλε­άν­θης Βικε­λί­δης», ο Άρης περι­μέ­νει τον Πανα­θη­ναϊ­κό, με τις δυο ομά­δες να έχουν δια­φο­ρε­τι­κή ψυχο­λο­γία και άλλους στό­χους. Οι «κίτρι­νοι» έμει­ναν όρθιοι στον Πει­ραιά και κρα­τή­θη­καν στην πέμ­πτη θέση και στο +1 από τον Βόλο, ο οποί­ος πήρε απρό­σμε­νη, «λευ­κή» ισο­πα­λία από τον Πανα­θη­ναϊ­κό στη Λεω­φό­ρο. Ποδο­σφαι­ρι­κή «αυτο­κτο­νία» για τους παί­κτες του Ιβάν Γιο­βά­νο­βιτς που, πλέ­ον, έχουν παρέα στην κορυ­φή, ωστό­σο παρέ­μει­ναν για όγδοο σερί αγώ­να αήτ­τη­τοι, με άμυ­να από… γρα­νί­τη (5–3‑0 με 10–1 τέρματα).

Αυτή που βρί­σκε­ται στους… επτά ουρα­νούς είναι η ΑΕΚ. Έπει­τα από δύο συνε­χό­με­νες απο­τυ­χί­ες σε ντέρ­μπι (1–3 από Ολυ­μπια­κό και 0–0 με Πανα­θη­ναϊ­κό, αμφό­τε­ρα στη Νέα Φιλα­δέλ­φεια), η ομά­δα του Ματί­ας Αλμέι­δα πέρα­σε νικη­φό­ρα από την Τού­μπα ενώ και τα απο­τε­λέ­σμα­τα στα άλλα δύο παι­χνί­δια της έκα­τσαν… κου­τί. Ο «Δικέ­φα­λος» ταξι­δεύ­ει, μαζί με χιλιά­δες κόσμου του, στο Παν­θεσ­σα­λι­κό, αλλά η έκπλη­ξη παρα­μο­νεύ­ει, όπως δια­πί­στω­σαν εσχά­τως και οι «πρά­σι­νοι». Ο Βόλος δεν τα παρα­τά­ει στη μάχη για το τελευ­ταίο ευρω­παϊ­κό εισι­τή­ριο, αν και στην έδρα του έχει μαζέ­ψει λιγό­τε­ρους βαθ­μούς απ’ ότι εκτός.

Ανα­λυ­τι­κά το πρό­γραμ­μα της 3ης αγω­νι­στι­κής των Play Off του πρω­τα­θλή­μα­τος της Super League:

Τετάρ­τη 5 Απρι­λί­ου 2023

18:00 Παν­θεσ­σα­λι­κό Στά­διο, ΝΠΣ Βόλος — ΑΕΚ

19:30 «Κλε­άν­θης Βικε­λί­δης», Άρης — Παναθηναϊκός

21:00 Στά­διο «Γεώρ­γιος Καραϊ­σκά­κης», Ολυ­μπια­κός — ΠΑΟΚ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2022/23 (Play Off)

1. Πανα­θη­ναϊ­κός 28

2. ΑΕΚ 28

3. Ολυ­μπια­κός 28

4. ΠΑΟΚ 28

5. Άρης 28

6. ΝΠΣ Βόλος 28

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο