Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ντμ. Μεντβιέντεφ: Η στρατιωτική βοήθεια του NATO στην Ουκρανία φέρνει «πιο κοντά» τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Ντμί­τρι Μεντ­βιέ­ντεφ, πρώ­ην πρό­ε­δρος της Ρωσί­ας και σήμε­ρα αντι­πρό­ε­δρος του ισχυ­ρού συμ­βου­λί­ου εθνι­κής ασφα­λεί­ας της Ρωσί­ας, έκρι­νε χθες Τρί­τη το βρά­δυ ότι η αύξη­ση της στρα­τιω­τι­κής βοή­θειας του NATO στην Ουκρα­νία μεγε­θύ­νει την απει­λή να ξεσπά­σει Γ΄ Παγκό­σμιος Πόλεμος.

Σχο­λιά­ζο­ντας τα απο­τε­λέ­σμα­τα της πρώ­της ημέ­ρας της συνό­δου του Οργα­νι­σμού του Συμ­φώ­νου του Βόρειου Ατλα­ντι­κού στο Βίλ­νιους, την πρω­τεύ­ου­σα της Λιθουα­νί­ας, όπου κρά­τη μέλη υπο­σχέ­θη­καν στο Κίε­βο περισ­σό­τε­ρα όπλα και οικο­νο­μι­κή βοή­θεια, ο κ. Μεντ­βιέ­ντεφ επέ­μει­νε στο ότι η βοή­θεια της Δύσης δεν θα εμπο­δί­σει την επί­τευ­ξη των στό­χων που έθε­σε η Μόσχα όταν εξα­πέ­λυ­σε αυτή που το Κρεμ­λί­νο βάφτι­σε «ειδι­κή στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση», τον πόλε­μο στην Ουκρα­νία, την 24η Φεβρουα­ρί­ου 2022.

«Η εντε­λώς παλα­βή Δύση δεν μπο­ρού­σε να συμ­φω­νή­σει σε τίπο­τε άλλο (…) Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, αυτό είναι αδιέ­ξο­δο. Ο Γ΄ Παγκό­σμιος Πόλε­μος έρχε­ται πιο κοντά», ανέ­φε­ρε ο κ Μεντ­βιέ­ντεφ μέσω της πλατ­φόρ­μας Telegram.

Λαβρόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει παρά μόνο αν η Δύση εγκαταλείψει το σχέδιο να καταφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία

Η ένο­πλη σύρ­ρα­ξη στην Ουκρα­νία θα συνε­χι­στεί ωσό­του η Δύση να εγκα­τα­λεί­ψει τα σχέ­διά της να κυριαρ­χή­σει και να κατα­φέ­ρει στρα­τη­γι­κή ήττα στη Ρωσία, δηλώ­νει ο ρώσος υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Σερ­γκέι Λαβρόφ σε συνέ­ντευ­ξή του που δημο­σιεύ­ε­ται σήμε­ρα στην ινδο­νη­σια­κή εφη­με­ρί­δα Kompas.

Σκο­πός της «συλ­λο­γι­κής Δύσης υπό την ηγε­σία των ΗΠΑ» είναι να ενι­σχύ­σει την παγκό­σμια ηγε­μο­νία της, έκρι­νε ο κ. Λαβρόφ, ο οποί­ος μίλη­σε στην εφη­με­ρί­δα ενό­ψει της συμ­με­το­χής του στη Σύνο­δο της Ανα­το­λι­κής Ασί­ας και στη σύνο­δο του Συν­δέ­σμου Κρα­τών της Νοτιο­α­να­το­λι­κής Ασί­ας (ASEAN) στην Τζα­κάρ­τα εντός της εβδομάδας.

Στις συνό­δους θα είναι επί­σης παρών ο αμε­ρι­κα­νός ομό­λο­γός του Άντο­νι Μπλίνκεν.

«Για­τί δεν φθά­νει στο τέλος της η ένο­πλη σύγκρου­ση στην Ουκρα­νία; Η απά­ντη­ση είναι πολύ απλή — θα συνε­χι­στεί ώσπου η Δύση να εγκα­τα­λεί­ψει τα σχέ­διά της να δια­τη­ρή­σει την κυριαρ­χία της και να ξεπε­ρά­σει την εμμο­νι­κή επι­θυ­μία της να κατα­φέ­ρει στρα­τη­γι­κή ήττα στη Ρωσία χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τις μαριο­νέ­τες της στην Ουκρα­νία», είπε ο επι­κε­φα­λής της ρωσι­κής διπλω­μα­τί­ας. «Για την ώρα, δεν υπάρ­χει καμιά ένδει­ξη» πως θα συμ­βεί κάτι τέτοιο, πρόσθεσε.

Ακό­μη, ο κ. Λαβρόφ επι­τί­μη­σε το Κίε­βο διό­τι αγνό­η­σε ειρη­νευ­τι­κό σχέ­διο που πρό­τει­νε η Ινδο­νη­σία και αντ’ αυτού προ­ώ­θη­σε το δικό του «πακέ­το τελεσιγράφων».

Το σχέ­διο που υπέ­βα­λε η Τζα­κάρ­τα περιεί­χε διά­φο­ρες προ­τά­σεις, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης μετα­ξύ άλλων της δημιουρ­γί­ας απο­στρα­τιω­τι­κο­ποι­η­μέ­νης ζώνης. Η ουκρα­νι­κή κυβέρ­νη­ση το απέρ­ρι­ψε, επι­μέ­νο­ντας στην πάγια απαί­τη­ση της η Ρωσία να απο­σύ­ρει τα στρα­τεύ­μα­τά της από όλη την ουκρα­νι­κή επικράτεια.

Επιδρομή της Ρωσίας με UAVs στο Κίεβο για 2η συναπτή νύχτα

Η Ρωσία εξα­πέ­λυ­σε κύμα τηλε­κα­τευ­θυ­νό­με­νων μη επαν­δρω­μέ­νων αερο­σκα­φών-καμι­κά­ζι ενα­ντί­ον του Κιέ­βου και της περι­φέ­ρειάς του για δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη νύχτα και η αντια­ε­ρο­πο­ρι­κή άμυ­να απω­θεί την επι­δρο­μή, ανα­κοί­νω­σε ουκρα­νός αξιωματούχος.

Ο Σερ­χίι Πόπ­κο, ο επι­κε­φα­λής της στρα­τιω­τι­κής διοί­κη­σης της πρω­τεύ­ου­σας της Ουκρα­νί­ας, έκα­νε λόγο για ενερ­γο­ποί­η­ση συστη­μά­των της αντια­ε­ρο­πο­ρι­κής άμυ­νας κοντά στο Κίε­βο μέσω της πλατ­φόρ­μας Telegram. Κάλε­σε τους πολί­τες να «παρα­μεί­νουν σε κατα­φύ­για» ως τη λήξη του συναγερμού.

Δημο­σιο­γρά­φοι του πρα­κτο­ρεί­ου ειδή­σε­ων Ρόι­τερς άκου­σαν εκρή­ξεις και εκτο­ξεύ­σεις πυραύ­λων από συστοι­χί­ες της ουκρα­νι­κής αντια­ε­ρο­πο­ρι­κής άμυνας.

Είναι η δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη νύχτα που εξα­πο­λύ­ε­ται ρωσι­κή επι­δρο­μή. Χθες, οι ουκρα­νι­κές αρχές ισχυ­ρί­στη­καν πως κατέρ­ρι­ψαν τα 26 από τα 28 ρωσι­κά UAVs τα οποία πέτα­γαν προς διά­φο­ρους στό­χους, χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο