Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Αμπατιέλος: Μέρα λαϊκής δράσης η σημερινή, κανένα άλλοθι στην κυβέρνηση για τις φωτιές (VIDEO)

Σήμε­ρα είναι μέρα λαϊ­κής δρά­σης, όπου ο λαός πρέ­πει να πάρει την υπό­θε­ση στα χέρια με το μαζι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στο Σύνταγ­μα από μαζι­κούς φορείς, εργα­τι­κά σωμα­τεία, φοι­τη­τές, να μην δώσει άλλο­θι στην κυβέρ­νη­ση για τις κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές, τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Νίκος Αμπα­τιέ­λος και υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Πει­ραιά με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», μιλώ­ντας το πρωί της Παρα­σκευ­ής στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, πρέ­πει να συμ­με­τά­σχει όποιου σφίγ­γε­ται η καρ­διά από τους τρα­γι­κούς θανά­τους και την τερά­στια περι­βαλ­λο­ντι­κή κατα­στρο­φή από την κατα­στρο­φι­κή πολι­τι­κής της κυβέρνησης.

Ταυ­τό­χρο­να κάλε­σε την κυβέρ­νη­ση να στα­μα­τή­σει να κρύ­βε­ται πίσω από αστεί­ες δικαιο­λο­γί­ες, καθώς το ΚΚΕ ήδη από τον Ιού­λιο κατέ­θε­σε Ερώ­τη­ση για την προ­στα­σία της Πάρνηθας.

«Τι να τα κάνου­με τα οργι­σμέ­να διαγ­γέλ­μα­τα», σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, ενώ το ΚΚΕ τα έλε­γε από πριν και τα λέει και τώρα για να παρ­θούν τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για να σωθεί ό,τι μπο­ρεί. Άλλω­στε ξεκα­θά­ρι­σε ότι δεν φταί­ει η κλι­μα­τι­κή αλλα­γή που το δασαρ­χείο δεν έχει ούτε έναν δασερ­γά­τη και μόνο 7 δασοφύλακες.

Επί­σης, υπο­γράμ­μι­σε ότι η κυβέρ­νη­ση είναι επι­λε­κτι­κά ανί­κα­νη να προ­στα­τέ­ψει τη ζωή, την περιου­σία του λαού και το φυσι­κό περι­βάλ­λον, αλλά πολύ ικα­νή να υπη­ρε­τεί επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, να φέρ­νει φαστ τρακ αντι­λαϊ­κά νομο­σχέ­δια, να αυξά­νει το χρό­νο δου­λειάς και τη φορο­λη­στεία. Και θύμι­σε ότι την ώρα που και­γό­ταν η Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, ο πρω­θυ­πουρ­γός έκα­νε δηλώ­σεις με τον Ζελέν­σκι δίνο­ντας περισ­σό­τε­ρα όπλα και βάσεις.

Ακό­μα πρό­σθε­σε ότι πρέ­πει να ανα­δει­χτεί ότι δεν είναι δυνα­τόν τον 21ο αιώ­να να είναι κανο­νι­κό­τη­τα ότι οι φωτιές θα σβή­νουν είτε όταν φτά­νουν σε θάλασ­σα, είτε όταν θα βρέ­χει. Ούτε να είναι κανο­νι­κό­τη­τα οι νεκροί και η τερά­στια περι­βαλ­λο­ντι­κή κατα­στρο­φή. Τα παρα­πά­νω, τόνι­σε, είναι πολι­τι­κή επι­λο­γή της κυβέρ­νη­σης και της ΕΕ και όσων την στη­ρί­ζουν, που κινού­νται στη λογι­κή κόστος-όφε­λος για τα πάντα.

Όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο Ν. Αμπα­τιέ­λος, κοστί­ζουν λιγό­τε­ρο οι απο­ζη­μιώ­σεις-ψίχου­λα, που δεν τις δίνουν και σε όλους τους πυρό­πλη­κτους, από το να πάρουν όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα πρό­λη­ψης των πυρκαγιών.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο