Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Καραθανασόπουλος: Κομβικό ζήτημα η απουσία της άμεσης κρατικής παρέμβασης στην προστασία των παιδιών

Το κομ­βι­κό ζήτη­μα της απου­σί­ας της άμε­σης κρα­τι­κής παρέμ­βα­σης στην προ­στα­σία των παι­διών, ανέ­δει­ξε ο Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του κόμ­μα­τος, σε τηλε­ο­πτι­κή συζή­τη­ση στο ERT News το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής, ανα­φε­ρό­με­νος στις πρό­σφα­τες καταγ­γε­λί­ες για κακο­ποι­ή­σεις παιδιών.

Ο Ν. Καρα­θα­να­σό­που­λος τόνι­σε ότι τα φαι­νό­με­να αυτά σχε­τί­ζο­νται άμε­σα με την εκτε­τα­μέ­νη φτώ­χεια και την εξα­θλί­ω­ση όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διε­θνώς, ενώ υπο­γράμ­μι­σε επί­σης την μετα­τό­πι­ση του ρόλου του κρά­τους, από το να παρέ­χει προ­στα­σία σε αυτά τα παι­διά στο να μετα­φέ­ρει τη ευθύ­νη σε ιδιω­τι­κούς φορείς.

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με τα μεγά­λα κόστη του ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος που φορ­τώ­νο­ντα στα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά, σημεί­ω­σε ότι είναι απο­τέ­λε­σμα των πολι­τι­κών που ασκή­θη­καν, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η απε­λευ­θέ­ρω­ση της Ενέρ­γειας δια­μόρ­φω­σε ένα πανά­κρι­βο μίγ­μα. Πρό­σθε­σε ότι οι προ­τά­σεις των αστι­κών κομ­μά­των είναι απο­σπα­σμα­τι­κού χαρα­κτή­ρα και πως αν δεν υπάρ­ξει σύγκρου­ση με τις πολι­τι­κές της ΕΕ δεν μπο­ρούν να υπάρ­ξουν λύσεις.

Ανα­φο­ρι­κά με το θέμα των υπο­κλο­πών και των παρα­κο­λου­θή­σε­ων, ο Ν. Καρα­θα­να­σό­που­λος είπε ότι είναι «στά­χτη στα μάτια» οι νομο­θε­τι­κές πρω­το­βου­λί­ες της κυβέρ­νη­σης, όταν στις 25 Μαρ­τί­ου του 2021, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψήφι­σαν από κοι­νού στο Ευρω­παϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο τον κανο­νι­σμός για την πώλη­ση και δια­κί­νη­ση κατα­σκο­πευ­τι­κού υλι­κού, και ενώ τα τρία κόμ­μα­τα ψήφι­σαν στη Βου­λή ενσω­μά­τω­ση ευρω­παϊ­κής οδη­γί­ας που επι­τρέ­πει συλ­λο­γή και εμπο­ρία προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων στο όνο­μα της πρό­λη­ψης κιν­δύ­νων για δημό­σια ασφάλεια.

Κατα­λή­γο­ντας τόνι­σε ότι ο λαός με την πάλη του, μπο­ρεί και πρέ­πει να ανα­τρέ­ψει αυτή την κατάσταση.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο