Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Να αποδοθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ

«Υπάρ­χουν σοβα­ρές πολι­τι­κές ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης και επι­χει­ρη­σια­κές ευθύ­νες της αστυ­νο­μί­ας για το οργα­νω­μέ­νο χτύ­πη­μα και τη στυ­γε­ρή δολο­φο­νία από φασί­στες χού­λι­γκαν που έφτα­σαν από την Κρο­α­τία έως από το γήπε­δο της ΑΕΚ» τόνι­σε ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθή­νας με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση, μιλώ­ντας σήμε­ρα στον τ/σ Σκάι.

«Πρέ­πει να απο­δο­θούν οι ευθύ­νες και σε πολι­τι­κό επί­πε­δο» υπο­γράμ­μι­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά. Πρό­σθε­σε ότι «υπάρ­χουν μέτρα προ­λη­πτι­κά ενά­ντια σε απερ­γί­ες και πορεί­ες, έχου­με σε λιγό­τε­ρο από ένα χιλιό­με­τρο από το συμ­βάν, κλού­βα των ΜΑΤ σε 24ωρη βάση και περι­πο­λι­κό να φυλά­νε τις “λαμα­ρί­νες” του κ. Μπα­κο­γιάν­νη στου Δρα­κό­που­λου στο τέρ­μα Πατη­σί­ων αλλά έχου­με απου­σία της αστυ­νο­μί­ας όταν έρχο­νται οργα­νω­μέ­νοι φασί­στες με αυτο­κί­νη­τα και δολοφονούν».

Για την ακρί­βεια σημεί­ω­σε ότι η μόνη λύση είναι η πρό­τα­ση του ΚΚΕ «για κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ στα τρό­φι­μα και των ειδι­κών φόρων κατα­νά­λω­σης στα καύ­σι­μα και στην ενέρ­γεια που απο­τε­λούν μέτρα ουσια­στι­κής ανά­σας για το λαό και όχι κοροϊ­δία με τα “καλά­θια” της κυβέρνησης».

Ανα­φέρ­θη­κε στην ανά­γκη για «ουσια­στι­κή αύξη­ση των μισθών με Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις εργα­σί­ας και όχι για 16ωρο και για δου­λειά όπο­τε θέλει ο εργο­δό­της που προ­ω­θεί το νομο­σχέ­διο του υπουρ­γού εργα­σί­ας Άδω­νι Γεωργιάδη».

Για τις δημο­τι­κές εκλο­γές και τον δήμο Αθή­νας υπο­γράμ­μι­σε πως «απέ­να­ντι στη μεγά­λη διά­θε­ση ενός κόσμου “όχι άλλο Μπα­κο­γιάν­νης” μπο­ρεί να στα­θεί μόνο η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” που ήταν αντί­θε­τη σε όλες τις τραυ­μα­τι­κές επι­λο­γές της διοί­κη­σης Μπα­κο­γιάν­νη -“Περί­πα­τος”, διπλή ανά­πλα­ση, “του­ρι­στι­κή πόλη Αθή­να”- που στή­ρι­ξαν και ψήφι­σαν οι συν­δυα­σμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Δημο­τι­κό Συμβούλιο».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο